Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Pokolba a szerelemmel (Down with Love)

A hatvanas évek elején New Yorkban a fiatal írónő, Barbara Novak olyan könyvvel jelentkezik, mely rögtön beszédtéma lesz. Művével nyíltan tagadja a szerelmet, de feltétlen igent mond a karrierre és a szexre. A forradalmi nézeteket hangoztató kötet magára vonja egy veszélyes ellenfél figyelmét...
rendező: Peyton Reed

forgatókönyvíró: Eve Ahlert, Dennis Drake
operatőr: Jeff Cronenweth
díszlettervező: Martin Whist
jelmeztervező: Daniel Orlandi
zene: Marc Shaiman
producer: Dan Jinks
látványtervező: Andrew Laws
vágó: Larry Bock

szereplő(k):
Renée Zellweger (Barbara Novak)
Ewan McGregor (Catcher Block)
David Hyde Pierce (Peter MacMannus)
Sarah Paulson (Vikki Hiller)
Tony Randall (Theodore Banner)

A film sztorija

A hatvanas évek elején New Yorkban a fiatal írónő, Barbara Novak (Renée Zellweger) olyan könyvvel jelentkezik, mely rögtön beszédtéma lesz. Művével nyíltan tagadja a szerelmet, de feltétlen igent mond a karrierre és a szexre. A forradalmi nézeteket hangoztató kötet hamar a bestseller-listák élére repül, szerzője pedig magára vonja egy veszélyes ellenfél figyelmét.

Catcher "Catch" Block (Ewan McGregor) igen magabiztos, sármos férfi, a nők rajonganak érte - ráadásul jó tollú sztárújságíró is, aki szilárdan elhatározta, hogy letöri az írónő büszkeségét.
Catch legjobb barátja és főnöke, Peter McMannus (David Hyde Pierce) próbálja őt megállítani. Eközben pedig reménytelen szerelemmel üldözi vágyai tárgyát, Barbara szerkesztőjét, Vikki Hillert (Sarah Paulson), akivel csak az a baj, hogy ügyesebben és rámenősebben játszik a férfiak világában, mint maguk a férfiak.

A film a Doris Day-Rock Hudson páros nevével fémjelzett klasszikus romantikus vígjátékok hangulatában készült. A történet számos modern elememmel bővült, a lényeg azonban ugyanaz maradt: a sztori két ember szikrázó összecsapása - egy nőé, aki megfogadta, hogy lemond a szerelemről, és egy férfié, aki azt hiszi, hogy nincs szüksége szerelemre.www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Adamovics Anna

"A Pokolba a szerelemmel című film a szociológiai problémákat a komédia szintjén boncolgatva egyértelműen a női elnyomás mellett teszi le a
voksát. Bár a film mondanivalója e téren szándékoltan messze elkerüli azt, hogy bírálója legyen az egykori, pláne a mai társadalomnak; inkább csak tényszerű háttere ennek a rendkívül kedves, ugyanakkor banális kis szerelmi történetnek.

A fondorlatosnak szánt szerelmi csetepaté központjában egy forradalmian új trendet hirdető vidéki írónő, Barbara Novak áll, ellenfele pedig a hímsovinizmust képviselő jóképű szoknyabolond Catcher Block, a nagyképű és botrányosan imádnivaló sztárújságíró. Novak a vérbeli cosmogörl korabeli díszpéldánya. Önállóságra, karrierre és á la carte-szexre csábítja a berozsdásodott amerikai háziasszonyokat, s ennek a húzásnak következményeként a korabeli társadalom egész arculata megváltozni látszik. A botrány borítékolható, a férfimagazin sztárújságírója pedig rácuppan a sztorira és a dögös újságírónőre."
A teljes cikk

mozinet.hu - Prot

"Tetszik vagy nem tetszik, de a romantikus komédiák igazi vonzereje a szereposztásban rejlik – ha a főszereplő páros működik, hajlandóak vagyunk a film összes kisebb-nagyobb hibáját megbocsátani. Tulajdonképpen most is ez a helyzet, Zelly és Ewan együtt szimplán telitalálat: a tehetségéről korábban számtalanszor tanúbizonyságot adó Renée Zellweger egyszerűen mindent el tud játszani, amire kiváló bizonyíték a film végi, vágás nélkül felvett vallomása, a korai Danny Boyle-filmek felfedezettje, Ewan McGregor pedig rutinból hozza az eddig tőle idegennek hitt gavallér szerepet.

Mindezek ellenére a film közben akaratlanul is felvetődik a kérdés: ha választhatunk mondjuk egy klasszikus Audrey Hepburn-Cary Grant románc és a Pokolba a szerelemmel! megnézése között, miért ne döntenénk inkább az eredeti mellett a minden izében profi, de tagadhatatlanul puszta másolat helyett?"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vírus terjed az interneten

A Symantec Security Response egy új féregvírust azonosított, a… Tovább olvasom