Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Pókember 2.

Peter Parker (Tobey Maguire) egyetemre ment. Új barátai közül senki sem tudja, hogy a természettudományok iránt érdeklődő csendes, szemüveges fiatalember időnként egészen átalakul.
Testhezálló, piros-kék ruhában háztetőről háztetőre lendülve küzd a gonosz ellen. Amellyel újra és újra szembetalálkozik. Egy laboratóriumban megismerkedik dr. Otto Octaviusszal (Alfred Molina), a jótékony tudóssal, és a tanítványául szegődik. Nem is sejti, hogy egy félresikerült kísérlet következtében Octavius doktor Dock Ockká, a félig gép, félig ember, de teljesen gyilkos polippá változott.
A jó védelmezője és a rossz útra tévedt orvos hamarosan szembetalálkozik...

Infó

A 2002-ben bemutatott Pókember több mint 820 millió dollárt hozott a Columbia Picturesnek, az összes amerikai film közül eddig az ötödik legnagyobb bevételt.

A Pókember figurája először 1962-ben jelent meg, a nem túl sikeres Amazing Fantasy című képregényben, de rögtön olyan népszerűvé vált, hogy a következő évtől Amazing Spider-Man néven jelent meg a képregény. Azóta a figura világszerte ismert szuperhős lett.
A fogadtatás a filmkészítőket is meglepte. A film a világ különböző részein mindenhol nagy sikert aratott, függetlenül a nyelvtől vagy kultúrától.
„Lenyűgöző volt látni, ahogy a mozirajongók világszerte reagáltak a Pókemberre - meséli Sam Raimi. - Rendezőként az volt az elsődleges célom, hogy az emberek élvezzék a filmemet, és ebből a szempontból minden várakozásomat felülmúlta ez a produkció."

„A nyitóhetet sosem fogom elfelejteni - emlékszik vissza Tobey Maguire, a főszereplő. - Fantasztikus volt besétálni egy vetítésre, és látni, hogy a közönség hogyan regaál, milyen érzelmeket él át. Nagyon jó érzés, hogy én is azok közé tartoztam, akik mindezt kiváltották."

Az első rész óriási sikere után a rendező, Raimi tisztában volt vele, hogy olyan új történetet kell a vászonra vinnie, amely kielégíti a nézők felfokozott várakozásait. „Azok a gyerekek, akik eljönnek megnézni a filmet, a Pókembert a példaképüknek tartják. Olyan hőst kell tehát bemutatni, aki erkölcsileg is jó példaként szolgál: nehéz döntéseket kell hoznia, és mindig helyesen kell cselekednie, hogy méltó legyen a csodálatukra.

A képregényírók nagyon jó történeteket dolgoztak ki évtizedeken keresztül. Tudom, mert én is nagy rajongója voltam a képregény-sorozatnak. Pókember személyisége nagyon letisztult. Ha érted a lényegét, akkor nagyon könnyű vászonra vinni a sztorit. Jó csapat dolgozott együtt, és sikerült valami olyasmit összerakni, ami érdekes is, és a főszereplő fejlődését is előreviszi."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom