Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Pofa be! (Tais-toi!)

Miután Ruby, a filozofikus lelkületű gengszter elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnek nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz épp elég, hogy roppant bőbeszédű legyen.
rendező: Francis Veber

forgatókönyvíró: Serge Frydman, Francis Veber
operatőr: Luciano Tovoli
jelmeztervező: Jacqueline Bouchard
zene: Marco Prince
látványtervező: Dominique André
vágó: Georges Klotz

szereplő(k):
Gérard Depardieu (Quentin)
Jean Reno (Ruby)
Leonor Varela (Katia/Sandra)
André Dussollier (Psychiatre)
Jean-Pierre Malo (Vogel)
Richard Berry (Vernet)

A film sztorija

Miután Ruby, a filozofikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett.

Quentinnak nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig vele marad. Elhatározásán akkor sem változtat, amikor a gengszter saját elhatározásából a pszichiátriai osztályra kerül, mivel feltételezi, hogy onnan könnyebben megszökhet.

A szökés sikerül, persze Quentin is vele tart, ám nemcsak az őket üldöző rendőrök elől kell menekülniük, hanem a bosszúszomjas bűnöző elől is, akitől Ruby elorozta a zsákmányt. Az ormótlan, ugyanakkor segítőkész pajtástól képtelenség megszabadulni, ezért Ruby rábeszéli zűrös múltú haverjait, hogy bosszulják meg kedvese, Sandra halálát helyette is, ő inkább a pénz nyomába ered. De ekkor találkozik Katiával, az illegális albán bevándorlóval, aki nagyon emlékezteti őt meggyilkolt szerelmére, ezért megpróbál segíteni neki. A jó szándékú Quentin sem akar kimaradni a dologból... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes -

"A francia film erejét mutatja az a tény is, hogy e filmmel egy nagy öreg
rendező szállt be az új évezred felpörgött ritmusú vígjátékai közé. Francis Veber, akinek nevét a Pierre Richard-féle Magas szőke férfi-sorozatokból, illetve az Őrült nők ketrece című világsikerből ismerhettük meg, könnyedén veszi fel azt a ritmust, amit a francia filmben például a nagysikerű Taxi-filmek kezdtek diktálni. Túlzás nélkül állíthatom, az első percben az első poénnál elkezdett röhögés a film vége felé kezd csak egy picit csillapodni, csak azért, hogy a végén... nos itt egy kicsit elfogyott a szufla, de nem kell megijedni, nem olyan nagyon. A film első háromnegyede fergeteges, és talán csak az erős kezdés miatt érezhető némi hiányérzet a végén. Mindezzel együtt bizton ajánlhatom a filmet a munkában-tanulásban megfáradt mozilátogatók számára, tuti jót fog majd tenni. Más koordinátarendszerben megfogalmazva: a Pofa be! valahol a Taxi 1-2 és a Tökös, a Török... között helyezkedik el. Előtte-utána egy pohár könnyű francia vörösbor elfogyasztása javallott!"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a megyei múzeumigazgató

Dr. Szőnyi Eszter 1970-ben régészként került Győrbe, majd 1993-tól a Xántus-múzeum igazgatója lett.… Tovább olvasom