Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

PM: Trócsányi rasszista kijelentést tett, le kell mondania

A PM felháborítónak tartja, hogy a miniszter a cigány közösséget olyan színben tünteti fel, mintha terhet jelentenének az ország számára.
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter rasszista kijelentést tett a magyarországi cigányságról, ezért azonnal le kell mondania - erről a párt elnökségi tagja beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szabó Rebeka az inforadio.hu-n megjelentekre hivatkozott. A portál beszámolója szerint Trócsányi László az Inforádiónak azt mondta, hogy Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról.

A PM felháborítónak tartja, hogy a miniszter a cigány közösséget olyan színben tünteti fel, mintha terhet jelentenének az ország számára - mondta Szabó Rebeka. Magyarországon a Fidesz hibájából nagyon súlyos a szegénység és ennek csökkentéséért kell dolgozni; ebből a cigányság ugyanúgy kiveszi a részét és tagjai ugyanúgy értékteremtő munkát végeznek, mint bárki más - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus egy másik témáról szólva felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul adjanak tájékoztatást arról, mikor és hová szállítják a jelenleg Zagyvaszántón található 26 ezer tonna azbesztcementet.

Jelezte: a rákkeltő veszélyes hulladékot eredetileg az inotai kommunális hulladéklerakóba akarták szállítani, de ezt a várpalotai civilek és a lakosság összefogása megakadályozta. Szabó Rebeka felhívta a figyelmet arra, hogy a hulladékot nem lehet szakszerűtlenül, például egy kommunális lerakóban tárolni, azt megfelelő módon ártalmatlanítani kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók

jelentette be Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere egy pénteki budapesti rendezvényen. Tovább olvasom