Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

PM: alapjövedelem és többkulcsos adó kell

A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) szerint nem kettős bérrendszerre, hanem többkulcsos adórendszerre és az ezt kiegészítő alapjövedelem bevezetésére volna szükség.
A PM csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az "orbáni készpénzes cafeteria" nem oldja meg sem a fölösleges adminisztráció, sem az alacsony jövedelmek problémáját. Hozzátették, hogy az OECD 34 országa közül a második legmagasabb, az alacsony jövedelmeknél kiugróan a legmagasabb a magyar béreket terhelő adók és járulékok szintje. 

A PM szerint felborult az igazságos rend: a munkával szerzett jövedelmeken ma sokszoros adóteher van a tőkejövedelmekhez képest.  

"A Párbeszéd Magyarországért világában az alapjövedelem bevezetésével és az igazságos, többkulcsos adózás visszaállításával a minimálbér 3 év alatt nettó havi 120 ezerre, az átlagbér nettó 200 ezerre nőne, a munkáltatók bérköltségének megugrása nélkül" - írta a párt. 

Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján azt mondta: "kezdjük azzal, hogy a cafeteriát 2017. január 1-jével rögtön készpénzesítjük". Orbán Viktor szerint "ha már az EU döntése miatt úgysem lehet fenntartani a cafeteriarendszert, akkor a legegyszerűbb lenne, ha odaadnánk pénzben". 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az kerekasztal résztvevői szerint nincs olyan döntés, amit az Emmi állít

A közoktatási kerekasztal keddi ülésének több résztvevője állítja, a tárgyaláson nem született állásfoglalás vagy döntés az állami intézményfenntartó szükségességéről. Tovább olvasom