Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

PiROSSZka - A jó, a rossz, a farkas, MEGAnagyi

E film ott kezdődik, ahol a Grimm-mese véget ér, és innen pergeti az eseményeket visszafelé. Egy csapat tollas-szőrős zsaru és detektív jelenik meg a Nagyi kunyhójánál az erdőben, akiket egy házi csetepaté miatt vezényeltek ki a helyszínre. Egy vadász tettleg bántalmazott egy nagyit megszemélyesítő farkast.
rendező: Cory Edwards, Todd Edwards, Tony Leech

forgatókönyvíró: Cory Edwards, Todd Edwards, Tony Leech
zene: John Mark Painter
producer: Maurice Kanbar, David Lovegren, Sue Bea Montgomery, Preston Stutzman
vágó: Tony Leech

szereplő(k):
Anne Hathaway (Piroska hangja)
Glenn Close (a nagyi hangja)
James Belushi (a vadász hangja)
Patrick Warburton (a farkas hangja)
Anthony Anderson (Bill Stork detektív hangja)
David Ogden Stiers (Nicky Flippers hangja)
Xzibit (Grizzly hangja)
Chazz Palminteri (Woolworth hangja)
Andy Dick (Boingo hangja)
Cory Edwards (Twitchy hangja)

A film sztorija

Mindenki ismeri Piroska és a farkas történetét… legalábbis azt hisszük, hogy ismerjük. Kedvenc tündérmeséjét így azonban még soha senki sem láthatta - a feje tetejére állítva, önmagából kiforgatva, egy számítógépes animációval életre keltett harsány komédia formájában. Végre-valahára feltárul a legenda mögött rejtőző döbbenetes bűntény igaz története, és megtudhatjuk, hogy Piroska, a Nagyi, a Favágó és a Farkas hogy is lettek valamennyien egy bűntény gyanúsítottjai.

Egy csapat tollas-szőrős zsaru és detektív jelenik meg a Nagyi kunyhójánál az erdőben, akiket egy házi csetepaté miatt vezényeltek ki a helyszínre. Egy vadász tettleg bántalmazott egy nagyit megszemélyesítő farkast. Ahogy a nyomozó, és a rendőrtiszt kihallgatják a megbízhatatlan emlékezetűnek bizonyuló gyanúsítottakat, kiderül, hogy mindegyikük más-más, egymástól homlokegyenest eltérő, de egyformán zavaros mesével áll elő. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Vörös Adél

"A film legbájosabb pillanatait nem is feltétlenül a szupernagyi ide-oda röpködésének és az amúgy elég jellegtelenre sikeredett Piroskának köszönheti, hanem a találó zenei betétekre megkomponált cselekményrészleteknek. A meglehetősen egyszerűre animált közeget pedig feledteti egy-egy zseniálisan humoros mellékszereplő, legyen az hadaró, beszédkényszeres mókus, vagy karikás szemű, kiálló harapófogú nyuszi. Ha a recept beválik, hamarosan megtudjuk, ki altatta el Csipkerózsikát, valójában miért nyúlta le a szerelmes fiatalember Hamupipőke egyetlen ép pár cipőjét és hogy a hét törpe mit művelt titokban a bányában. Két lehetőségünk van: vagy reménykedünk, hogy az ötlethiányos filmrajzolók békén hagyják a klasszikusokat és Csipkerózsikát továbbra is kihajtós képeskönyvből mesélhetjük
gyermekeinknek, vagy elővesszük fáradt humorérzékünket és belenyugszunk, hogy sok gyerek talán sose találkozna a klasszikusokkal - mi pedig szegényebbek lennénk a snowboardozó nagyik és kapucnispulcsis farkasok látványával."
A teljes cikk

mozinet.hu - Molnár László

"Az igen alacsony költségvetésből nemcsak az következik, hogy az írók vállán kevesebb felelősség nyugodott, de az is, hogy az animációs technika olyan vacak, hogy az már a régi játékok színvonalát idézi. Még szerencse, hogy mindehhez határozott, egységes stílus társul, nem úgy, mint a Disney kusza novemberi mesemegújításában, a Csodacsibében. A Weinstein testvérek produkciója (az egykori anyacég próbálkozásával ellentétben, amely annyira igyekezett minden réteg igényeit kielégíteni, hogy végül egyikét sem sikerült) ugyan talán kevésbé furfangos, mint azt alkotói képzelik, a kitűzött célt teljesíti: a kamaszok biztosan élvezni fogják."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rómaiak nyomában

Győr. A rómaiak nyomában címmel nyílik kiállítás ma délután fél ötkor Győrött, a Xántus János Múzeum… Tovább olvasom