Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Pirik hiba nélkül

Az előzőnél jobb szezonra számít a győri Integrál LK lovasa, Pirik Zsolt, aki ugyan második lett tavaly a magyar bajnokságban, az olaszországi Európa-bajnokságon viszont nem sikerült a várt szereplést nyújtania. A napokban hiba nélkül nyerte a Széchenyi István-emlékversenyt.

Lovaglás

Pirik Zsolt évek óta meghatározó egyénisége a magyar mezőnynek, az elmúlt esztendő kissé felemásra sikeredett számára.
„ Az év legfontosabb feladata volt, hogy kijussak az Európa-bajnokságra – kezdte a versenyző –, ami Magyarországról kevés lovasnak sikerült. Ami igazán fontos verseny volt hazánkban, az a magyar bajnokság. A kontinensviadal előtt három héttel rendezték, számomra ez egy felkészítő versenynek számított, ahol még nem a legjobb formáját kellett mutatnia a lónak, mivel természetesen fontosabbnak tartottam az Európa-bajnokságot. Ennek ellenére Havannával ezüstéremmel zártunk. Az EB aztán sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ami főként a rutintalanságnak tudható be. Ennek ellenére összességében az elmúlt év ezt leszámítva sikeresnek mondható, hiszen csapatban a megyét képviselve folyamatosan nyertük a versenyeket, ami nagy részben Havanna jó teljesítményének volt köszönhető.”
A tél a felkészülés jegyében telt, Pirik Zsolt fedett pályás versenyeken edzett az idei szezonra, főképp a Havanna utódjának számító fiatal ménnel, Integrállal gyakorolt, aki általában jól teljesített.
„ Kecskeméten kezdődött a szezon, ahol ezüstérmet szereztem, majd Kiskunhalason az összevetésben az utolsó akadályon hibáztunk. Nemrég Linzben rendeztek egy Világkupa-fordulót, ahová a válogatottal utaztam. Hatodik helyezést szereztem, a Nemzetek Díja csapatversenyen pedig negyedikek lettünk.”
A fővárosban rendezték a Széchenyi István-emlékversenyt, ahol elsöprő megyei siker született. Két lovas nyújtott hibátlan teljesítményt, a verseny két évvel ezelőtti győztese, Pirik Zsolt Havanna nyergében, és a Lucanorral induló mosonmagyaróvári Grundtner Gábor ment szintidőn belül, verőhiba nélkül. Az összevetésben ismét Pirik Zsolt volt a legjobb, Havanna nem vert egyet sem, viszont majdnem egy másodpercet vert a második helyezett Grundtner Gáborra.
„ Rá tudtunk pihenni a versenyre, ami nagyon jól sikerült. Idén világbajnokságot is rendeznek, s szeretnénk a Világkupa-fordulókban is eredményesen szerepelni, ezekre készülünk. Havanna a szakemberek szerint is az ország egyik legjobb lova, viszont már tizenhárom éves. Szükség van az utánpótlásra, Integrál sajnos nem üti meg azt a szintet, mint Havanna, ugyanakkor szeretném kivinni őt is a nemzetközi

viadalokra, ahol kisebb versenyszámokban eredményes lehetne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A részeg rokont vitték el az áldozat helyett a rendőrök

Egy Botoşani megyei településen, Corlateni-ben a rendőrség számára nagyon nehezen kinyomozható… Tovább olvasom