Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Pintér: ˝Senkit sem fogunk erőszakkal közmunkára kényszeríteni˝

Pintér Sándor belügyminiszter hangsúlyozta: nem rendelik vissza a szolgálati nyugdíjasokat, csak megteremtik számukra a lehetőséget a visszatérésre a munka világába.
Senkit sem fognak erőszakkal közmunkára kényszeríteni, a közfoglalkoztatásban pedig nemcsak volt rendőröket és más hivatásosokat fognak alkalmazni szervezőkként, hanem civil köztisztviselőket is - mondta a Népszabadságnak Pintér Sándor belügyminiszter.

Pintér Sándor a csütörtökön megjelent interjúban hangsúlyozta: mi nem rendelünk vissza szolgálati nyugdíjasokat, csak megteremtjük számukra a lehetőséget a visszatérésre a munka világába. Aki szolgálati nyugdíjasként is nyomon követte a jogszabályváltozásokat és egészségileg is alkalmas rá, folytathatja az aktív rendőri munkát. Másokat, akiknek a tudása már megkopott, vagy az egészsége nem elég jó a rendőri szolgálathoz, a közfoglalkoztatási program logisztikai szervezésében és irányításában alkalmazunk.

A miniszter kiemelte: ők nem munkafelügyelők, hanem egyfajta művezetők lesznek, akik persze felügyelik is a munkavégzést, de ennél fontosabb feladatuk a munka megszervezése, irányítása, koordinálása.

Senkit sem fogunk erőszakkal közmunkára kényszeríteni - mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy elképzelések szerint egyes beruházásoknál kisebb bádogvárosokat építenének fel a közmunkásoknak, Pintér Sándor kijelentette: bádogvárosokat nem építünk. Elképzelhető viszont, hogy konténerekből, vagy más, könnyűszerkezetes megoldással kulturált ideiglenes szálláshelyeket építünk. Annak semmi értelme, hogy valaki nyolc óra mellett nagyjából ugyanennyit utazással töltsön. Jobb, ha helyben biztosítunk számára ideiglenes lakhatási lehetőséget. Még vizsgáljuk, milyen feltételekkel és mennyi ideig várható el valakitől, hogy ilyen szálláson tartózkodjon - mondta Pintér Sándor a Népszabadságnak.

Olvasóink írták

 • 11. Lone_wolf.. 2011. július 23. 02:43
  „Már most felmondanak a rendőrök.Aki még nem talált még más munkát az meg leszarja.Pénz beszél ,a többi lószar duma.”
 • 10. gjozsi88 2011. július 22. 18:10
  „rommel!
  Hidd el, hogy ha nem lesz lové, romlani fog a közbiztonság!
  Hatvanban a romák több, mint fele megtagadta a közmunkát.......persze addig mig pista bácsinak, mariska néninak van a kertjébe.....!
  Nagy tévedés azt hinni, hogy majd a rendőrök...!
  Eddig elég volt egy hangos kocsmai szóváltás, hogy lekösse a járört....ha növelik a rendőr létszámot, legfeljebb szükség lesz egy időben több műbalhéra, hogy a rokonság szabadon dolgozhasson.....!
  A rendőr meg válogathatja, hogy talált krumpli melyik parcellából származik.....!”
 • 9. Yoav-Ben-Meir 2011. július 22. 13:48
  „azert gondolom lesz ott par KAPO!!”
 • 8. Köszörűs 2011. július 22. 10:22
  „A nyolcvanas évek vége felé orosz katonákat hoztak Pápáról, úgy is mondhatnám: közmunkára. A politikai szándék minden bizonnyal az volt, hogy enyhítsék a feszültséget, tompítsák az egyre nyíltabb ellenséges hangulatot a lakosság és a megszálló hatalom hadserege között.
  Nem sikerült.
  Sem a munka, sem a megbékélés.
  Kikapálták a répát, megmaradt a gaz. Kényszer munkának tekintették, eltörték a szerszámokat, ártottak ahol tudtak.
  Rejtővel szólva "-Minden pofon mellé nem lehet rendőrt állítani !"”
 • 7. rommel 2011. július 21. 21:02
  „KÉNYSZER NEM KELL !
  NEM DOLGOZOL AKKOR NINCS LÓVÉ !
  NAGYON HELYES !
  AZ INGYENÉLŐKRE NINCS SZÜKSÉG !”
 • 6. Star-Spangled 2011. július 21. 21:01
  „Most mar nyugodt lettem!:)))))))))))))))”
 • 5. elihu 2011. július 21. 13:28
  „Nem fognak senkit sem kényszíteni a munkára, csak úgy ellehetetlenítik, hogy mag fogja keresni a munkát, ha nem akar éhen dögleni. Továbbá ezek az ideiglenes szállások mekkora terhet rónak az államra? Tényleg megéri ez? Tényleg van ennyi munka? Tényleg hatékony az a munkavégzés amit egy hozzánem értő irányít? Annyira szeretem amikor az ostoba politikusok zéró IQ -val ilyen baromságokat találnak ki. Most komolyan. A fityesz ezért ugatott 8 évig, hogy jobban csinálná és közben tökre látszik hogy kisérletezik az emberek életével és a pénztárcájával. Ezzel csak az a baj, hogy nem csak az ostoba 2/3 szív, hanem az is aki nem rályuk szavazott. Remélem hamar megy ez a társaság is a levesbe.”
 • 4. calico 2011. július 21. 10:44
  „Nem fognak kényszeríteni... Jobban is teszik, ha nekem nem adnak csákányt a kezembe!”
 • 3. kisem 2011. július 21. 10:43
  „Még jó, hogy kényszerrel nem. Azt a módszert már egészen másnak értelmezik a világ értelmes helyein. Ez sajnos nem tartozik azok közé.
  Nem kápót akart mondani az alvezér művezető helyett?”
 • 2. Jandex 2011. július 21. 10:34
  „"nem rendelik vissza a szolgálati nyugdíjasokat, csak megteremtik számukra a lehetőséget a visszatérésre a munka világába." ÓRIÁSI !!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) MNYP akció kettő!:))))))))) NESZE 2/3 !!!:)))))))))))))))”
 • 1. Jandex 2011. július 21. 10:26
  „Ez már az elmebaj egy nagyon súlyos foka lehet!:))) Egy volt rendőr miért is alkalmas "egyfajta művezetőnek"? A többségük gondolom másodállásban lehúzott az építőiparban 30-40 évet! :))) Azért kíváncsi lennék tudják-e milyen sorrendben kell a munkákat végezni?:))) A konténerekről meg az jut eszembe mikor az etnikumnak akartak lakás helyett ilyeneket adni micsoda felháborodás volt, hogy őket gettósítani akarják! Na és vajon hol akarnak dolgoztatni Velük ha 8 óra az út oda-vissza egy ekkora országban vagy a környékbeliek kevesen vannak a stadion építéshez?! :))) HIHETETLEN egy "hozzáértő" banda!:))) Vajon ez lesz az egy milla új munkahely, ex-rendőrök, b.v.-sek vigyázzák-ellenőrzik a munkát? Nem ezt hívták kényszermunka tábornak?! Lőhetnek is az ellenszegülőkre vagy deportálják egy másik táborba Őket?!:)))
  NANEMÁÁÁÁ orbándemokráciát!!!! Célunk utolérni Észak-Koreát?!:)))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romák házára lőttek Putnokon: ˝Hallottunk ahogy a golyó elsüvít mellettünk˝

A rendőrség tanúkat hallgatott meg és szakértői vizsgálatokat végez a Borsod megyei Putnokon,… Tovább olvasom