Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Pintér Sándor: Mindenki dolgozzon aki tud!

A törvény célja, hogy egyszerűsítsék a segélyezés rendszerét, és mindenki gyorsabban visszavezethető legyen a munka világába.
A munkaerőpiacra való visszatérés elősegítése, ösztönzése, és a segélyezés rendszerének egyszerűsítése a célja a közfoglalkoztatásról szóló jogszabály és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó egyéb törvények módosítására vonatkozó javaslatnak - emelte ki Pintér Sándor belügyminiszter az előterjesztés általános vitáját megnyitó expozéjában szerdán a parlamentben.

Mint a tárcavezető kifejtette: a törvény célja, hogy egyszerűsítsék a segélyezés rendszerét, és mindenki gyorsabban visszavezethető legyen a munka világába. Azt szeretnék, hogy aki munkaképes és egészséges, dolgozzon; aki a piacon nem kap megfelelő munkát, annak azt az állam biztosítsa és a közfoglalkoztatás keretében kapjon munkabért, de nem segélyt - mondta.

A változtatásokat ismertetve kitért arra, hogy az álláskeresési járadék 270 napról 180 napra csökkenne, s ha ez idő alatt nem sikerül munkát találni, akkor a közfoglalkoztatás keretében kell munkát és munkabért biztosítani az érintetteknek. A segély a közfoglalkoztatási bér 90 százalékát nem haladhatná meg.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. dorombolok 2011. június 22. 20:42
  „Pintér Sándornak igaza van ! Biztosan tudja azt is , hogy hol? Tessék tőle megkérdezni!!”
 • 21. Rinpócse 2011. június 22. 19:20
  „Mindenkit visszavezetni a munka világába,aki munkaképes,dolgozzon,nem a cigányokra gondolnak ugye ?”
 • 20. RickCartman 2011. június 22. 17:53
  „"Pintér Sándor: Mindenki dolgozzon aki tud"! -mondja egy 48 évesen, irodából nyugdíjba ment valaki.Hiteltelen, mint a pártja, egyetlen szavát sem hiszem. Meddig fog még basáskodni édes nemzetünkön?”
 • 19. szebbjövőharcosa 2011. június 22. 17:18
  „NEKED KÉNE TE FŐ MAFFIÓZÓ.”
 • 18. janika 2011. június 22. 16:03
  „17. aki kíváncsi az hamar megöregszik. Egyébként Ő nemfog sorba állni segélyért az biztos.”
 • 17. 621 2011. június 22. 15:43
  „Azért - költői kérdés - kiváncsi lennék a válaszra: Mennyi idős korban, és milyen engedménnyel, mennyi munkaviszony alapján ment nyugdíjba belügyminiszterünk..??”
 • 16. Yoav-Ben-Meir 2011. június 22. 15:36
  „3-as/buggyant!
  aztan mibol gondolod hogy csak "malenkij"???”
 • 15. sopronilakos55 2011. június 22. 14:37
  „14. magasi "Az meg hab a tortán, hogy a visszarendelt rendvédelmiseket munkafelügyelőként alkalmazzák, az meg már diktatúra. "
  És remélem azokat fogják felügyelni akik most annyira tapsolnak a fidesz ámokfutásain!!!”
 • 14. magasi 2011. június 22. 14:29
  „A "munkát adok" és a "megélhetés" nem ugyanaz. Ha a közmunkáért - a kapott információk szerint kemény fizikai munka lesz - kevesebb mint a minimálbért kapnak, semmire sem mennek, mert a rezsire sem lesz elég. Az a hatás, amit a már ma is minimálbér körüli összegért robotoló alkalmazottak bérére és helyzetére gyakorol ez a program, megsemmisítő lesz. Ostobaság. Az, hogy ma Magyarországon egy nagy építőipari munkára még egy gépet sem visznek, mert mindent kézzel kell megcsinálni...hát nem semmi. Az meg hab a tortán, hogy a visszarendelt rendvédelmiseket munkafelügyelőként alkalmazzák, az meg már diktatúra.
  http://www.origo.hu/itthon/20110619-szazezreket-mozditana-meg-a-kormany-tervezett-kozmunkaprogramja.html”
 • 13. janika 2011. június 22. 13:44
  „Ez az mindenki dolgozzon akár ész nélkül is, hisz van aki eltudja a dolgozók által megtermelt javakat síbolni!”
 • 12. eger 2011. június 22. 12:32
  „Ez aztán a munkanélküliség kezelése! Csak a regisztráltakkal kell számolni, a segélyezési időszak lecsökkentésével egyre kevesebben lesznek. A többi haljon éhen, senki sem törődik vele. A közmunka hatékonysága kb 20%. Ezzel nem lehet megváltani a világot. Hol van a millió új munkahely? A környezetemben rengeteg munka-hely megszűnt, sokakat elbocsájtanak, munkahelyi terror alatt tartanak. Lassan oda jutunk, amit rabszolgaságnak tanultunk.
  Gyarmat lett az országunk. És a lejtőn nincs megállás.”
 • 11. Julianusz 2011. június 22. 12:12
  „Az a probléma, hogy akinek aki dolgozott, és dolgozni akar, esetleg van valamilyen szakmája, végzettsége, és elveszítette a munkáját, annak valóban nehéz új munkát találni. De ami itt a legnagyobb gond, és azt valóban meg kell szüntetni, aki soha nem dolgozott, tulajdonképpen nem is akar, csak a hangjátt hallatja, "nem ADNAK munkát" de valójában nagyon kényelmes neki havonta sorbanállni az ilyen olyan segélyért, gyerekeinek beiskolázási segély, amiből nen a füzeteket, ceruzákat veszi meg, mert a gyerekeknek az éven át nincs, hacsak a tanára nem ad neki, a férjét más házba jelenti be, és mivel nem lakik velük, egyedülállóként igényel családipótlékot, a gyerekek ebédjét az iskolában az önkormányzat fizeti, a férj napi heti bérért valamelyik épitkezési vállalkozóval dolgozik, itt 2 hétig, ott 3 hétig, de mindenhol veri a mellényét, hogy neki jár, mert a férjének nincs "MUNKAHALYE" Ja, és ezek minimálbérért nem mennek el dolgozni, mert nekik ez nem éri meg, azt mondják: 60 ezerből kifizeti az utiköltség ráeső részét, jobban jár ha otthon marad, és segélyt kap. Sajnos ezek vannak többségben . És ameddig nekik jobban megéri a segély addig így is marad.”
 • 10. Loich 2011. június 22. 11:42
  „Igen, mennyivel nő a munkahelyek száma ? MEnnyivel jut közelebb a normális munka világához egy közmunkát végző pedagógus a közmunka végeztével ? Vagy inkább itt hülyére vesznek midenkit, és megcsináltatnak olyan dolgokat a közmunkásokkal, amiknek már rég kész kellene lenni, és az adófizetők pénzéből már rég lenyúlták...
  Nem tudom aki fidesz hívő, mi az amit pozitívumként tud elkönyvelni Viktorunk eddigi áldásos tevékenysége alatt ?
  Elég csak a mi kis városunkat megnézni. Balogh egész pályafutása alatt nem hozott ki olyan indulatokat a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből mint narancszsolti.... Bűzlik a város a mutyitól”
 • 9. öröksoproni 2011. június 22. 11:24
  „Tiszta kommunizmus: fényezzük a számokat: csökkenő munkanélküliség. Akkor ment a raktárra ternelés, most dolgozik mindenki éhbérért, többen végzik ugyanazt a munkát kevesebb pénzért. Én megértem, hogy nehéz helyzetben van az ország, de akkor hozzon mindenki áldozatot. Mire fel keresneka képviselpk bruttó 500 000 Ft-ot? Teremt értéket? Árut állít elő? Eltart valakit a munkájával? Nem. Még csak azt sem lehet elmondani róluk, hogy a mi érdekeinket képviselik. Azt meg pláne nem, hogy bármiért is vállalnák a felelősséget.”
 • 8. SchmeidlPéter 2011. június 22. 11:15
  „Akkor most Pintér úr miről mond le: a fizetéséről vagy a nyugdíjáról?”
 • 7. sopronilakos55 2011. június 22. 11:05
  „Amire MÉG nem figyelt fel senki:
  Hány munkahelyet teremt ezzel a programmal az állam? Nullát.
  Hány embernek fog megszűnni az állása, ha a helyére a minimálbérnél kevesebb összegért lehet az államtól közmunkásokat kölcsönözni? Sokaknak.”
 • 6. ördike 2011. június 22. 11:03
  „Legyen akkor munkahely is,és alkalmazzák az időseket is,ne csak a fiatalokat!!!!”
 • 5. sopronilakos55 2011. június 22. 10:57
  „Akkor lásuk a számokat:
  Három nagy területen indulnak el a közmunkák:
  1. Stadionépítések
  - A Puskás Ferenc Stadion bontását októberben kezdik, közmunkásokkal.
  - Az új debreceni stadiont 4000 közmunkás fogja építeni, az Észak-Kelet Magyarországi és a Központi régiókból. A visszahívott szolgálati nyugdíjas rendőrökből (ugyanebből a régiókból) 1300 fő vesz részt szervezési és közbiztonsági feladatok végrehajtásában. A közmunkásokat konténerekben szállásolnák el, a rendőrök is ott laknának, de ők dupla méretű és jobb felszerelésű lakókonténereket kapnak.

  2. Víztározóépítések
  - Beregi-víztározó: 8000 közmunkás a Kelet-Magyarországi régióból, 2500 rendőr felügyeli őket.

  3. Gátépítés és földmunkás
  - Kulcs: A megcsúszott löszfal megerősítése. 2200 közmunkás, 350 rendőr.
  - Budapest, Római-part: 1800 közmunkás, 150 rendőr.
  - Tisza, a Szolnok-Csongrád közötti 120 km-es szakasz. 6500 közmunkás, 1200 rendőr.
  - Főútvonalak felújítása és erdősítés: 5500 közmunkás, 1400 rendőr.
  Konténertáborok, közmunkások, rendvédelmi felügyelők ... végül is semmi újat nem talált ki a Fidesz, volt már ilyen többször is a történelemben. Igaz, nem szívesen emlékezünk rá, de attól még volt.

  Ha jól értem, akkor mondjuk egy pécsi munkanélkülinek felajánlják a debreceni közmunkát. Ha elfogadja, akkor megkapja azt a nettó 33 ezret, ha nem, akkor nem kap egy forint állami pénzt sem.
  Mivel Debrecen messzebb van 1,5 órai útnál, ezért elszállásolják egy konténerbe, a többi közmunkás mellé, napi 4 órát dolgoztatják, a többi 20 órában ki tudja mit fog csinálni, és hétvégére hazaviszik. Mindezt a nyugdíjból visszahívott rendvédelmis fogja felügyelni, irányítani, aki ugyanúgy szop, mint a közmunkás, hiszen neki ott kell lakni, ő is csak hétvégére mehet haza. Vajon a napi 4 órás munkájuk után kiengedik őket megnézni Debrecent, vagy a tábort nem hagyhatják el? Lesz vajon kerítés, meg őrtornyok?
  Szolnokról viszont csak 1:15 perc Debrecen vonattal, a szolnoki közmunkásokat az állam minden nap elviszi Debrecenbe a 4 órás közmunkára, majd haza. Klasznak hangzik ...

  Bármelyikünk elveszítheti a munkáját ... és akkor jöhet a rabszolgaközmunka. Bele sem merek gondolni, hogy mondjuk a munkavédelmi szabályokat hogyan fogják betartani egy ilyen építkezésen, mindezt a teljesen vegyes és képzetlen közmunkástömeggel. Azonkívül ugye nincs szabadság, nincs túlóra, igazából nincs nekik semmi joguk...

  A közmunkaprogram egy kurva nagy zsákutca, ettől nem lesz több embernek munkája. A Fiatal Demokraták szép nagy utat tettek meg 1989-től. Ez olyan rémisztő, hogy nehéz bármit is mondani ... remélem senki sem kerül olyan helyzetbe, hogy el kell fogadni a felajánlott közmunkát.

  http://vastagbor.blog.hu/2011/06/21/valoban_minden_kepzeletet_felolmul”
 • 4. sopronilakos55 2011. június 22. 10:47
  „pintér elvtárs, aztán mondja csak, lesz kerítés és őrtorony is?
  Vannak példák a nagy közösségi közmunka programokra, soroljam?”
 • 3. buggyant 2011. június 22. 10:28
  „malenkij robot?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkednek a mobiltelefon tarifák!

Tíz év óta először emelkednek a mobiltelefon tarifák, pont azelőtt, hogy hatályba lép a Nemzeti… Tovább olvasom