Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Pintér nemzetbiztonsági kockázatot jelent?

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke sürgős tájékoztatást kért a belügyminisztertől a lejáratási kísérletek nemzetbiztonsági vonatkozásairól.
Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke levélben sürgős tájékoztatást kér Pintér Sándor belügyminisztertől a rá vonatkozó, külföldi szervezetek által történt lejáratási kísérletek nemzetbiztonsági vonatkozásairól.

Az elmúlt napokban több ügy is napvilágot látott a sajtóban, amelyeknek lehetnek nemzetbiztonsági összefüggései, ezért a tisztánlátás, a nyilvánosság tájékoztatása érdekében Molnár Zsolt levélben fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez.

A Demokratikus Koalíció az ügyben kezdeményezi az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes összehívását, és Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatását.

A szocialista képviselő továbbá haladéktalanul választ vár arra is, hogy a kormány, a miniszterelnök, illetve a miniszterek környezetében tevékenykedő tanácsadók, ügyvédek milyen nemzetbiztonsági vizsgálaton eshetnek át abban az esetben, ha hivatalos jogviszonyuk nincs az általuk segített emberrel, ugyanakkor tanácsadói tevékenységük során megismerhetnek nemzetbiztonsági szempontból releváns információkat.

Pintér Sándor belügyminiszter szerint egy külföldi szervezet a közelmúltban karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni. "Külföldi szervezetek már többször próbáltak a lejáratásomra olyan, a személyemhez kötődő eseményeket kreálni, amelyek soha nem történtek meg" - véli Pintér Sándor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért megy Szijjártó Moszkvába?

Az LMP információi szerint a magyar miniszter az orosz energetikai miniszterrel találkozik majd. Tovább olvasom