Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Pintér: Napokon belül elfogják Bándy Kata gyilkosát

Pintér: Napokon belül elfogják Bándy Kata gyilkosát

A belügyminiszter a Hír TV-nek azt nyilatkozta, hogy a rendőrök jó nyomon vannak.

mti - 2012.07.15. 14:42
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A belügyminiszter közlése szerint a rendőrök nyomon vannak Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyével kapcsolatban; a Hír TV-nek vasárnap nyilatkozó Pintér Sándor azt mondta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a tettest.

"A nyomozás vezetői jelentették a számomra, hogy olyan információk birtokába jutottak, amelyek remélhetőleg elvezetnek a tetteshez. Meggyőződésem, hogy néhány napon belül elfogjuk az elkövetőt vagy az elkövetőket" - idézte a belügyminiszter által a Hír TV-nek mondottakat a Magyar Nemzet internetes oldala.

Az mno.hu portálon közölt anyag szerint fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök Pécsett a héten meggyilkolt rendőrségi pszichológus gyilkosa után kutatva, szombat este még a taxisokat is kipakoltatták. A rendőrségen hírzárlatot rendeltek el, így nem adnak semmilyen felvilágosítást a nyomozás állásáról.

A Hír TV beszámolója szerint a rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehetnek a pszichológusnő gyilkosáról. A férfi szombaton Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, elmondása szerint egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A Hír TV riportere értesítette a rendőrséget, ők a helyszínre érkeztek, és kihallgatásra vitték a férfit.

A bama.hu korábban úgy értesült, hogy a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek.

A tettes kézre kerítését segíti az anyagmaradványokból nyert DNS-minta, amelynek alapján elfogását követően egyértelműen azonosítható lesz a gyilkos. A lap felveti, hogy a minta valószínűleg nem egyezett a rendőrség adatbázisában szereplők egyikével sem, ugyanis ebben az esetben már kézre keríthették volna az elkövetőt.

Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosát. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság aznap este a rendőrség internetes oldalán azt közölte: a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.

A múlt vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

Baranyai rendőrség: minden bejelentést alaposan megvizsgálunk

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem ad tájékoztatást a gyilkosság áldozatává vált Bándy Kata ügyéről. Zsobrák Péter szóvivőt annak kapcsán kérdezte vasárnap az MTI, hogy a belügyminiszter úgy nyilatkozott, néhány napon elfogják az elkövetőt vagy az elkövetőket.

A főkapitányság szóvivője azt mondta, a meggyilkolt pécsi rendőrségi pszichológus ügyében továbbra is csak azt tudja közölni, amit eddig: a rendőrség kiemelten kezeli az ügyet, nagy erőkkel folyik a nyomozás, minden bejelentést alaposan megvizsgálnak

Zsobrák Péter az ügy részleteiről egyetlen sajtóinformációira sem reagál. A rendőrség Bándy Kata holttestének szerdai megtalálása óta nem adott hivatalos tájékoztatást a nyomozás állásáról, nem erősítette meg, s nem cáfolta a médiában megjelent értesüléseket.

A hétvégén az MTI pécsi tudósítója több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a város vadászboltjai szombatra kifogytak az önvédelmi eszközökből. Főként a szemet, bőrt irritáló permetanyagot szóró sprayk tűntek el a boltok polcairól. A bolti eladók elmondása szerint az utóbbi napokban nőtt meg drasztikusan a forgalom, feltehetően a tragikus eset miatt.

Vasárnap reggel a PécsMa.hu hírportál arról számolt be, hogy közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök a városban, szombat este a taxisokat is ellenőrizték.

A rendőrség munkáját péntekig segítő nyugalmazott nyomozó, Kovács Lajos ezredes az Indexnek pénteken azt mondta: a nyomozómunka teljesen szakszerűen, a protokoll szerint folyik, jól irányítva, kellő erővel. Negyven-ötven ember dolgozik az ügyön - tette hozzá.

A nyomozó szerint a pécsi rendőrségi pszichológus "típusbűncselekmény" áldozata, minden évben van három-négy ilyen ügy, hogy egyedül hazafelé tartó fiatal nőkre támadnak rá éjszaka. A tapasztalatok azt mutatják, hogy e támadók legtöbbször "vadásznak" éjszaka, az áldozatot véletlenszerűen választják ki. Az ilyen elkövetőkre jellemző a visszatérő hajlam. A korábbi ügyek tapasztalatai alapján Bándy Kata támadója esetében is feltételezik a nyomozók, hogy nem ez volt az első bűncselekménye.

Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez. Egyelőre nem tudni, mi okozta a vasárnap eltűnt 25 éves nő halálát, s azon a helyen érte-e a halál, ahol megtalálták, vagy később vitték oda a holttestét.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este a rendőrség internetes oldalán közölte: egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 34 hozzászólás
Moderálásra küldöm 34. zeta62 2012.07.16. 18:42

:)

Moderálásra küldöm 33. zeta62 2012.07.16. 16:30

László

Moderálásra küldöm 32. zeta62 2012.07.16. 15:50

Péntek

Moderálásra küldöm 31. zeta62 2012.07.16. 15:08

Miért kell eltüntetni a hozzászólást, ha az elkövető származására is utal???
Az előzetes infóim igazolva lettek: egy "magyar állampolgárságú férfi": <moderálva> az elkövető.

Moderálásra küldöm 30. kerteszb 2012.07.16. 14:32

A tettest már elfogták, mire kiállt "két héten belül rend lesz" Don Pintér a szövegével.. átlátszó, szánalmas!

Moderálásra küldöm 29. zeta62 2012.07.16. 11:01

24. Hunicum 2012.07.16. 08:134

Ez a te értelmi, szellemi és mentális szinted. Az ember azt hinné, hogy egy bizonyos szintnél már nincs lejjebb, aztán sikerül a legembertelenebb, aljas és minősíthetetlen kommentet hozzáfűznöd, terjeszteni az agymenések Himaláját!
Ez biza fiam rád értelmezendő! Biztos tükörbe néztél, mikor írtad. Tudod, nem elég a betűket ismerni, és elolvasni, ÉRTELMEZNI is tudni kellene, amit olvasol...De az már bizonyos fokú intelligenciát követel. Tudod, HOZZÁTARTOZÓ közösségi oldalán: a hölgy Kata édesanyja. Nem a tettes, hanem a hozzátartozó. Rajtad kívül mindenki helyesen tudta értelmezni. Ülj le, egyes.

Moderálásra küldöm 28. bojtár 2012.07.16. 10:06

pintért mikor kapcsolják már ?

Moderálásra küldöm 27. Hunicum 2012.07.16. 08:57

25. k@rika!
Remélem, mert nem szeretnék ekkorát csalódni az emberekben. A fogalmazás viszont akkor is félreérthető.

Moderálásra küldöm 26. Jandex 2012.07.16. 08:48

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elfogtak-bandy-kata-gyilkosat-2096697

Moderálásra küldöm 25. k@rika 2012.07.16. 08:23

24. Hunicum: ezt benézted sztem, nem a gyilkos az édesanyja, hanem a kommentelő...


34 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...