Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Pintér: Napokon belül elfogják Bándy Kata gyilkosát

A belügyminiszter a Hír TV-nek azt nyilatkozta, hogy a rendőrök jó nyomon vannak.
A belügyminiszter közlése szerint a rendőrök nyomon vannak Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyével kapcsolatban; a Hír TV-nek vasárnap nyilatkozó Pintér Sándor azt mondta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a tettest.

"A nyomozás vezetői jelentették a számomra, hogy olyan információk birtokába jutottak, amelyek remélhetőleg elvezetnek a tetteshez. Meggyőződésem, hogy néhány napon belül elfogjuk az elkövetőt vagy az elkövetőket" - idézte a belügyminiszter által a Hír TV-nek mondottakat a Magyar Nemzet internetes oldala.

Az mno.hu portálon közölt anyag szerint fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök Pécsett a héten meggyilkolt rendőrségi pszichológus gyilkosa után kutatva, szombat este még a taxisokat is kipakoltatták. A rendőrségen hírzárlatot rendeltek el, így nem adnak semmilyen felvilágosítást a nyomozás állásáról.

A Hír TV beszámolója szerint a rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehetnek a pszichológusnő gyilkosáról. A férfi szombaton Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, elmondása szerint egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A Hír TV riportere értesítette a rendőrséget, ők a helyszínre érkeztek, és kihallgatásra vitték a férfit.

A bama.hu korábban úgy értesült, hogy a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek.

A tettes kézre kerítését segíti az anyagmaradványokból nyert DNS-minta, amelynek alapján elfogását követően egyértelműen azonosítható lesz a gyilkos. A lap felveti, hogy a minta valószínűleg nem egyezett a rendőrség adatbázisában szereplők egyikével sem, ugyanis ebben az esetben már kézre keríthették volna az elkövetőt.

Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosát. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság aznap este a rendőrség internetes oldalán azt közölte: a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.

A múlt vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

Baranyai rendőrség: minden bejelentést alaposan megvizsgálunk

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem ad tájékoztatást a gyilkosság áldozatává vált Bándy Kata ügyéről. Zsobrák Péter szóvivőt annak kapcsán kérdezte vasárnap az MTI, hogy a belügyminiszter úgy nyilatkozott, néhány napon elfogják az elkövetőt vagy az elkövetőket.

A főkapitányság szóvivője azt mondta, a meggyilkolt pécsi rendőrségi pszichológus ügyében továbbra is csak azt tudja közölni, amit eddig: a rendőrség kiemelten kezeli az ügyet, nagy erőkkel folyik a nyomozás, minden bejelentést alaposan megvizsgálnak

Zsobrák Péter az ügy részleteiről egyetlen sajtóinformációira sem reagál. A rendőrség Bándy Kata holttestének szerdai megtalálása óta nem adott hivatalos tájékoztatást a nyomozás állásáról, nem erősítette meg, s nem cáfolta a médiában megjelent értesüléseket.

A hétvégén az MTI pécsi tudósítója több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a város vadászboltjai szombatra kifogytak az önvédelmi eszközökből. Főként a szemet, bőrt irritáló permetanyagot szóró sprayk tűntek el a boltok polcairól. A bolti eladók elmondása szerint az utóbbi napokban nőtt meg drasztikusan a forgalom, feltehetően a tragikus eset miatt.

Vasárnap reggel a PécsMa.hu hírportál arról számolt be, hogy közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök a városban, szombat este a taxisokat is ellenőrizték.

A rendőrség munkáját péntekig segítő nyugalmazott nyomozó, Kovács Lajos ezredes az Indexnek pénteken azt mondta: a nyomozómunka teljesen szakszerűen, a protokoll szerint folyik, jól irányítva, kellő erővel. Negyven-ötven ember dolgozik az ügyön - tette hozzá.

A nyomozó szerint a pécsi rendőrségi pszichológus "típusbűncselekmény" áldozata, minden évben van három-négy ilyen ügy, hogy egyedül hazafelé tartó fiatal nőkre támadnak rá éjszaka. A tapasztalatok azt mutatják, hogy e támadók legtöbbször "vadásznak" éjszaka, az áldozatot véletlenszerűen választják ki. Az ilyen elkövetőkre jellemző a visszatérő hajlam. A korábbi ügyek tapasztalatai alapján Bándy Kata támadója esetében is feltételezik a nyomozók, hogy nem ez volt az első bűncselekménye.

Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez. Egyelőre nem tudni, mi okozta a vasárnap eltűnt 25 éves nő halálát, s azon a helyen érte-e a halál, ahol megtalálták, vagy később vitték oda a holttestét.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este a rendőrség internetes oldalán közölte: egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. zeta62 2012. július 16. 18:42
  „:)”
 • 33. zeta62 2012. július 16. 16:30
  „László”
 • 32. zeta62 2012. július 16. 15:50
  „Péntek”
 • 31. zeta62 2012. július 16. 15:08
  „Miért kell eltüntetni a hozzászólást, ha az elkövető származására is utal???
  Az előzetes infóim igazolva lettek: egy "magyar állampolgárságú férfi": <moderálva> az elkövető.”
 • 30. kerteszb 2012. július 16. 14:32
  „A tettest már elfogták, mire kiállt "két héten belül rend lesz" Don Pintér a szövegével.. átlátszó, szánalmas!”
 • 29. zeta62 2012. július 16. 11:01
  „24. Hunicum 2012.07.16. 08:134

  Ez a te értelmi, szellemi és mentális szinted. Az ember azt hinné, hogy egy bizonyos szintnél már nincs lejjebb, aztán sikerül a legembertelenebb, aljas és minősíthetetlen kommentet hozzáfűznöd, terjeszteni az agymenések Himaláját!
  Ez biza fiam rád értelmezendő! Biztos tükörbe néztél, mikor írtad. Tudod, nem elég a betűket ismerni, és elolvasni, ÉRTELMEZNI is tudni kellene, amit olvasol...De az már bizonyos fokú intelligenciát követel. Tudod, HOZZÁTARTOZÓ közösségi oldalán: a hölgy Kata édesanyja. Nem a tettes, hanem a hozzátartozó. Rajtad kívül mindenki helyesen tudta értelmezni. Ülj le, egyes.”
 • 28. bojtár 2012. július 16. 10:06
  „pintért mikor kapcsolják már ?”
 • 27. Hunicum 2012. július 16. 08:57
  „25. k@rika!
  Remélem, mert nem szeretnék ekkorát csalódni az emberekben. A fogalmazás viszont akkor is félreérthető.”
 • 26. Jandex 2012. július 16. 08:48
  „http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elfogtak-bandy-kata-gyilkosat-2096697”
 • 25. k@rika 2012. július 16. 08:23
  „24. Hunicum: ezt benézted sztem, nem a gyilkos az édesanyja, hanem a kommentelő...”
 • 24. Hunicum 2012. július 16. 08:13
  „22. zeta62!
  "Úgy tudni, a hölgy Kata édesanyja."
  Ez a te értelmi, szellemi és mentális szinted. Az ember azt hinné, hogy egy bizonyos szintnél már nincs lejjebb, aztán sikerül a legembertelenebb, aljas és minősíthetetlen kommentet hozzáfűznöd, terjeszteni az agymenések Himaláját!
  Amit te csinálsz, már-már kimeríti a rágalmazás, becsületsértés fogalmát.
  Papolsz itt halálbüntetésről, miközben önnön magad ugyanúgy jogokat, törvényeket sértesz!
  Egy tragikus gyilkosság áldozatának szerető édesanyját meggyanúsítani, felfoghatatlanul nehéz gyászában ilyen alaptalan, rosszindulatú pletykákat terjeszteni több mint BŰN!!!
  Az állati ösztönvilág legalját súroltad ezzel, és biztos vagyok benne, hogy sokunk számára csupán undort keltettél személyed iránt!”
 • 23. k@rika 2012. július 16. 07:32
  „Egyre jobb a Kisalföld, de főleg a hozzászólók... Miért nem megyünk vissza Spártáig, a "naésakkormiértnemtettekmegmindent" típusú HSZ-ekben...? Most nem az a kérdés, hogy mi volt a Tánczos ügyben, meg Móron, hanem az hogy megtalálják Bándy Kata gyilkosát, minél előbb, akár igazak a FB bejegyzések, akár nem...”
 • 22. zeta62 2012. július 16. 01:32
  „Megvan a tettes" - olvasható Kata egyik hozzátartozójának oldalán. Úgy tudni, a hölgy Kata édesanyja. A bejegyzés 22.46-kor került ki a közösségi oldalra. Közben a lány egyik emlékoldalán is elkezdett terjedni a hír, ott arról is beszámolnak, hogy a fiatal nő gyilkosát intenzíven ápolják, mert alaposan megverték. Az információ állítólag az egyik ismerőstől származik.”
 • 21. zeta62 2012. július 16. 01:32
  „17. Hunicum 2012.07.15. 20:17
  HarconaMarcos!
  Ez a két hét alatt rend lesz duma már elég unalmas!
  Te hogyan előzted volna meg ezt a gyilkosságot? Hallgatjuk!

  Lenne pár ötletem! Mondjuk nem kellene szarvakat adni bizonyos csoportoknak! A rendőr nem adóbehajtó, ne az autósokat vegzálja, ha a bűnözés az eget veri! Majd, ha nem lesz más dolga!”
 • 20. Scul 2012. július 15. 21:43
  „Nekem rögtön eszembe jutott Tompa Eszter meggyilkolása,ami pár éve történt Győrben,ill.Győr mellett.Csak az fényes nappal tortént,betuszkolták a kocsiba,majd amikor megölték,kitették az Árkádhoz közeli partos részre,ahol egy kutyasétáltató találta meg.Csak az a bosszantó,hogy a tettes,vagy tettesek azóta se kerültek elő!!!!!!!!!Én nekem sokszor eszembe jut ez az eset és bizony ez miatt is lehetne aggódni,de ugye ahogy telnek a hetek,feledésbe merül minden...Valahol köztünk él még mindig a gyilkosa....Mondjuk Pécs hozzáállása példaértékü,kár,hogy Eszter esetében nem mozdult meg a város!Remélem a mostani eset nem marad megoldatlan!!!!!”
 • 19. HarconaMarcos 2012. július 15. 20:52
  „Hunicum, valószínűleg nem értjük egymást. Nem arról szól, aki szóvá teszi a kéthétalattrendet, hogy ő meg tudta volna előzni, hanem miért ígér komoly arccal olyant egy belügyminiszter, ami betarthatatlan? Vagy akkor most hazudott? Az persze nem lehet, meritten 2010 óta hazugság az nincsen, csak öröm, meg bódottág. :-/”
 • 18. ATX 2012. július 15. 20:24
  „"szombat este még a taxisokat is kipakoltatták" Ez egészen pontosan mit is jelent???”
 • 17. Hunicum 2012. július 15. 20:17
  „HarconaMarcos!
  Ez a két hét alatt rend lesz duma már elég unalmas!
  Te hogyan előzted volna meg ezt a gyilkosságot? Hallgatjuk!”
 • 16. HarconaMarcos 2012. július 15. 20:12
  „Konkrétan ugyanabban a zsákban szállították mindkettőjük ruháját... de egy kevés keresgélés után egész megdöbbentő dolgokat lehet találni:
  http://www.google.hu/search?sugexp=chrome,mod=1&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=t%C3%A1nczos+g%C3%A1bor+dns
  Aki ezek után úgy gondolja, hogy az jó volna, ha egy rendőr még ki is táraz arra, akit sikerült elsőként felmutatniuk...
  arról nem is beszélve, hogy szerintem senki sem igazán szeretne olyan országban élni, ahol a rendőr egyben hóhér is.”
 • 15. gonzo 2012. július 15. 19:44
  „Harcona,abban igazad van,hogy a Tánczos ügyben volt némi keverés a DNS-el,ezt valóban figyelmen kívül hagytam,bocs.Volt valami,hogy összefogtak a rendőrök különböző tárgyakat,így nem egyértelmű,hogy a DNS,mikor került oda ahova,ugye?
  Ezzel együtt én azért nem hiszek az összeesküvés elmélet gyártóknak,mint pl. pont itt az előttünk szóló öröksoproni kolléga.
  A jelen esethez:gondolom a DNS olyan helyről van,ahol csak az elkövetőtől kerülhetett,de ebbe ne menjünk bele,nem szeretnék sem kegyeletsértő,sem gusztustalan lenni.Megteszi ezt helyettem itt más általában.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a Fidesz-kormány a saját zsebe érdekében tevékenykedik

Az MSZP szerint a kormány nem az emberek, hanem a saját zsebe érdekében tevékenykedik, az elmúlt két… Tovább olvasom