Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Pintér inkább nem beszél

Pintér Attila távozása óta csak bukdácsol az FC Sopron. Az edző azt mondja, látja ennek a szakmai okait is, de ezekről nem beszél.

labdarúgás

Pintér Attila csupán 40 éves,

fiatal kora ellenére mégis az egyik legsikeresebb honi labdarúgóedző. Magyar Kupát és bajnokságot nyert a Ferencvárossal, majd később, 2005 májusában kupát a Matáv Sopronnal is.
Négy hónapja nem dolgozik a magyar labdarúgásban, feleségével egyéves gyermeküket nevelik. Persze Pintér figyelemmel kíséri a futball történéseit.
– Mindent tudok, ami napjainkban történik futballunkban – kezdte Pintér Attila. – Természetesen két klub eredményeit az átlagosnál jobban követem, gondolom, megértik, hogy ez a Ferencváros és az FC Sopron. A Fradiban nőttem fel, ott lettem válogatott labdarúgó, s minden nagyképűség nélkül állíthatom, hogy sikereket értem el a zöld-fehéreknél. A szívem másik csücske a Sopron, hiszen két alkalommal is dolgoztam ott, s míg élek, nem felejtem el a Magyar Kupában elért diadalt, hiszen a város labdarúgásának történetében még sohasem fordult elő, hogy a csapat megszerezze a díszes serleget. Az ügy pikantériája, hogy éppen korábbi csapatomat vertük meg a székesfehérvári döntőben nagyszerű játékkal.
Pintérnek természetesen van véleménye a jelenlegi Sopronról is. Mint mondta, fájlalja és nem érti, miért bukdácsol a csapat, miért szerepel ilyen rapszodikusan:
– Egy dolog azonban biztos – folytatta Pintér Attila. – A város s vele együtt a csapat szurkolói is sokkal többet érdemelnének. Az kívülről is látható, hogy a játékosok egyelőre képtelenek egymásért, az egyesületért és a drukkerekért küzdeni a pályán. Így volt ez akkor is, amikor odakerültem, de tudtunk változtatni, a játékosok megértették, össze kell fogni. Nem kis részben éppen ennek köszönhettük a kupagyőzelmet és a jó helyezést a bajnokságban. Természetesen látok szakmai okokat is, de azokról inkább most nem beszélnék.
Hogy meddig lesz munka nélkül Pintér Attila, azt egyelőre nem tudni, ám ahogy a bajnokság előtt, úgy mostanság is szóba kerül neve a csapatoknál.
– Szeretem a magyar futballt és azok közé tartozom, akik tenni is akarnak a felemelkedéséért. Ott edzősködöm, ahol szükség van rám, minden megkeresésre nyitott vagyok... – említette végül Pintér Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak zárt ülésen voltak láthatók Szilvásy bizonyítékai

A kancelláriaminiszter szerint egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy nem a rendőrség "tolta rá"… Tovább olvasom