Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Pintér: érzékeny adatokat talált a romagyilkosságokkal foglalkozó elitcsapat

Már jutott érdekes, érzékeny adatokhoz a romagyilkosságokkal összefüggésben az az értékelő-elemző csoport, amely az ügyről minden, a polgári és katonai titkosszolgálatoknál, valamint a rendőrségnél keletkezett iratba betekinthet - erről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
A csoport két hete kezdte meg tevékenységét, abba minden érintett szervezet delegálta munkatársait, a csapat tevékenységét a Terrorelhárítási Központ koordinálja.

A belügyi tárca vezetője azt mondta: a nyilvánosság a munka befejezését követően teljes terjedelmében megismerheti a részleteket.

A romagyilkosságok ügyében keletkezett minősített iratokkal összefüggésben azt mondta: szigorúan titkos iratokról van szó, amelyek tartalmazzák a felderítés folyamatát, véleményezik az elvégzett munka szakszerűségét. Hozzátette: a nemzetbiztonsági bizottság előtt már beszámoltak ezeknek az iratoknak a tartalmáról. A miniszter szerint a kormány megvizsgálta, hogy sért-e nemzetpolitikai érdekeket, ha az említett dokumentumok teljes terjedelemben nyilvánosságra kerülnek. Olyan döntés született, hogy a nyilvánosságra hozással ilyen érdekek nem sérülnek. A nemzetbiztonsági érdekek szempontjából pedig a titokgazdának, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának kell döntenie - tette hozzá.

A miniszter szólt arról is, hogy az illegális migráció drasztikus emelkedése meghaladta a várakozásokat. Ennek tulajdonítható, hogy ideiglenes menekülttáborokat kellett nyitni az ebben az évben már tizenötezer fős létszámot meghaladó illegális bevándorló számára. Pintér Sándor különösen kétségbeejtőnek nevezte a politikai menedékjogot kérők számát.

Előrevetítette azt is, hogy a szíriai események tükrében onnan már több mint egymillió menekült érkezett Törökországba. Úgy fogalmazott: "Ha elszánják magukat, hogy ebbe az irányba induljanak tovább, akkor újabb városokban kell ideiglenes táborokat nyitnunk".

Olvasóink írták

 • 14. háté 2013. szeptember 02. 21:33
  „- Pintér: érzékeny adatokat talált a romagyilkosságokkal foglalkozó elitcsapat- hajjaj lehet ő is érintett?
  - ezeknél semmi nem lehetetlen, gondoljunk az olajszőkítési maffiára, bizony nagy furcsaságok lettek, ezek által titkosítva.
  Felkel oldani a titkosításokat, és azonnal zárolni a vagyonokat,
  Gyanítom 1-2 nap alatt az eddigi hatalmon lévők, lóhalálában elhagynák a kirablott hazánkat!”
 • 13. Csodabimbó 2013. szeptember 01. 11:53
  „7,

  Az osztrák sem teszi ezt Te tudatlan. Lassan neked is a fórum lesz az élettársad. Ha az osztrák visszafordítaná őket, akkor ezt a tanévet elkezdő bécsi általános iskolásoknak nem csak a 40%-a lenne eredeti osztrák szülőktől származó gyerek.<moderálva>”
 • 12. Csiripiszli 2013. szeptember 01. 11:30
  „Érdekes, én még érzékeny adattal nem találkoztam! Mióta éreznek az adatok!
  Inkább az adatra érzékenységgel már inkább lehetne írni cikket!”
 • 11. Köszörűs 2013. szeptember 01. 07:56
  „"... évek alatt sem találtak senkit aki felelne 11 áldozatért és a felbecsülhetetlen anyagi kárért?!"

  Felelősök?
  Ugyanmá´
  Ők előbb eltűntek, mint a lakossági adományokból összegyűlt több mint kétmilliárd forint.”
 • 10. Jandex 2013. szeptember 01. 07:09
  „A vörösiszap katasztrófával mi újság sanyi bá´? Ott évek alatt sem találtak senkit aki felelne 11 áldozatért és a felbecsülhetetlen anyagi kárért?!”
 • 9. myastheniagravis 2013. augusztus 31. 17:55
  „Nyisson menekülttábort a saját lakhelyén:::”
 • 8. oxana 2013. augusztus 31. 17:24
  „6. ATX

  Jobban belegondolva, igazad van.”
 • 7. Legs 2013. augusztus 31. 16:13
  „Előrevetítette azt is, hogy a szíriai események tükrében onnan már több mint egymillió menekült érkezett Törökországba. Úgy fogalmazott: "Ha elszánják magukat, hogy ebbe az irányba induljanak tovább, akkor újabb városokban kell ideiglenes táborokat nyitnunk".
  -----
  Aztán minek?Visszafordítani őket oda ahonnan jöttek.Az Osztrák is ezt teszi.Mi miért nem?”
 • 6. ATX 2013. augusztus 31. 15:14
  „1: Értem én, hogy mit jelent, csak nyelvtanilag helytelen. Helyesen: "egyeseket érzékenyen érintő adatok" lenne, csak az már túl hosszú. Azt is értem, hogy "katasztrófavédelem" - csak ez is helytelen. Helyesen "katasztrófa elleni védelem" vagy még helyesebben "katasztrófaelhárítás" lenne...”
 • 5. 621 2013. augusztus 31. 14:07
  „Gondolom egy másik elitcsapat pedig a maffia és a jelenlegi nyilatkozó szoros kapcsolatásról találna érzékeny adatokat... na meg a korábbi robbantássorozatok kitervelőiről...”
 • 4. oxana 2013. augusztus 31. 13:16
  „1. ATX

  Az érzékeny adatok fogalma azt is jelentheti, hogy valaki(k)nek személyesen nagyon nem áll érdekében a teljes igazságot nyilvánosságra hozni. Föleg 2014 tavasza elött.”
 • 3. Jandex 2013. augusztus 31. 12:36
  „Meg kell kérdezni "Győri Gábor, <moderálva> urat vajon mi lehet a háttérben?
  / csak nem a közelgő választás?????/”
 • 2. Pzoli 2013. augusztus 31. 12:19
  „Valószinűleg az akkori kormány megbizásából történt balhé volt.Itt a rendőrség ilyen esetekben sokkal előbb jutott volna eredményre.Ez kb. Olyan mint az öszödi beszéd ami kicsit rosszul sült el”
 • 1. ATX 2013. augusztus 31. 11:55
  „"érzékeny adatok" Ismét valami nyelvújítás. Ilyen összetételben nem szokás használni. Idézek a Wikipédiából, mégha Pintér úr nem is olvassa: "A képzavar nyelvi kifejezésekben előforduló jelenség, amelynek a lényege, hogy az összekapcsolt fogalmi rétegek ellentétben állnak egymással, összeegyeztethetetlenek. Gyakori oka lehet például a szóláskeveredés (nem enged a huszonegyből - helyesen: a negyvennyolcból). Több kifejezés (különösen közhelyes kifejezés) keveredése nevetséges hatást is kelthet, például "az ellenség keze betette a lábát"."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az István, a király fővárosi premierjének helyszínénél tüntettek mintegy százan

Az Alföldi Róbert rendezte István, a király című előadás fővárosi premierjének helyszíne, a Papp… Tovább olvasom