Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Pihenésképp tarokkoznak a doktornők

Bűvös és titokzatos – szinte mindenki hallott a tarokk-kártyáról. De kevesen ismerik, és még kevesebben élvezik az arisztokratikusnak minősített játékot. Öt szegedi orvosnő azonban több mint tíz éve kétheti kedves időtöltésének nevezi a tarokkozást.
Fotó: Karnok Csaba
– Különleges a tarokk-kártya, elbűvölő ez az ősi közép-európai játék. Mi, öten, tizenkét éve kéthetente találkozunk és tarokkozunk. Ezt a játékot nem lehet megunni! – jelenti ki Szontágh Eszter. A szegedi szájsebész és orvosnő barátnői nagyon szeretik e tarokkos traccspartikat.

– Gyors a kártyamenet, minden leosztásnál változnak a párok. E játék nagy koncentrációt igényel, megmozgatja a szürkeállományt, de éppen ezért élvezzük a tarokkot – folytatja az érvelést a fogorvosnő. Állítja: az asszonyok kétheti tarokkozása még a férjeket is jobban e körhöz kapcsolta. A férfiak közül ketten ugyancsak tarokkoznak, de máskor és másokkal. A gyerekek pedig már fölnőttek, de kisebb korukban is értették és elfogadták, hogy „az anyunak" jár e kétheti kikapcsolódás, meg a ráadás. Ugyanis az öt asszony egy évben egyszer egy hosszú hétvégére elutazik – pihenni: sétálni, beszélgetni és persze kártyázni.

– Öten alkotjuk a társaságot, a játékban négyen vehetünk részt, a körbe újabb tagot nem fogadunk. Ha mindannyian ráérünk, mikor összejövünk, akkor az, aki oszt, nem játszhat – ismerteti a szabályokat Szontágh Eszter. – Ötünk otthona között forog a találkahely: a kártyázáshoz könnyű vacsora és egy csöpp vendéglátás is tartozik. Az osztás szünetében beszélgetünk, és sokat nevetünk. Nagyon jó együtt! Régóta ismerjük egymást, vagyis nem a kártya hozta össze a társaságot. De a tarokk elmélyítette a barátságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legismertebb magyar

Tovább olvasom