Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Pihenőhely a Rába-partra

A rábasebesi önkormányzat pihenőhely kialakítását fontolgatja a Rába-parton. Pénz híján társadalmi munkában, ezért nagyon örülnének egy jó pályázati lehetőségnek.
Nem könnyq a helyzetük a kistelepüléseknek sem, hiszen miközben a fejlesztési terveknek, elképzeléseknek nincsenek híján, anyagiak tekintetében annál inkább. Ez derül ki a mintegy száztíz lelkes Rábasebes másodszor megválasztott polgármesterének szavaiból is. Mizser Edit elmondta: szeretnének a faluban utat, a temetőben járdát építeni, befejezni a községháza felújítását, mivel eddig csak a tető rendbetételére futotta. Fqnyíró gépeket kellene vásárolni, s közben készül a faluzászló és a címer – pályázati támogatás segítségével –, valamint a település rendezési terve. Természetesen figyelik a pályázatokat és igyekeznek élni az adódó lehetőségekkel.
– A Rába-parton pihenőhelyet szeretnénk kialakítani, pénz hiányában társadalmi munkában, de ha lehetne pályázni, akkor igényesebb kivitelben valósítanánk meg az elképzelést – tette hozzá a polgármester.
Rábasebesen mqködik a falugondnoki szolgálat, melynek szükségessége megkérdőjelezhetetlen, mivel a falubeliek többsége, 70–80 százaléka az idősebb korosztályhoz tartozik, túl a hatvanadik-hetvenedik életévén. Gyerek viszont csak öt van a faluban. A falugondnoki szolgálatot kezdettől fogva Szórádi Sándor látja el (képünkön). Munkája meglehetősen sokrétq, hiszen abba a gyógyszerkiváltástól kezdve a bevásárláson át a beteg- és ebédszállításig sok minden belefér. Sőt, ha ideje engedi, részt vesz a faluszépítő munkában is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom