Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Philips-félmaraton

A futás ünnepe lesz Győrött a vasárnap második alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi félmaratoni verseny, hiszen a tavalyinál is nagyobb mezőnyre, színvonalasabb vetélkedőre lehet számítani.

Molnár Cs. Zoltánné, a megyei szabadidősport-szövetség elnöke, a verseny főszervezője a tegnapi, Kovács István megyei sportigazgató által megnyitott sajtótájékoztatón elmondta, hogy miután tavaly 120-an teljesítették a verseny fő távját, az idén már az előnevezések is többről, 135 versenyzőről szólnak, s a verseny előtti nevezésekkel tovább kerekedhet a résztvevők száma. Nagy az érdeklődés az idén bevezetett váltó iránt, ami háromtagú csapatok részvételét teszi lehetővé, az első 6, a második 10, a harmadik 5 km-rel járulva hozzá a közös teljesítményhez. Erre a versenyszámra már előnevezett 20 csapat, de ennél jóval nagyobb lesz ebben a versenyszámban is a mezőny.
Külföldről Franciaországból, Romániából, Szlovákiából és Ausztriából biztosan lesznek versenyzők. A rendezés nemzetközi színvonalat garantál, az útvonalon – amely a Győri Ipari Parkban került kijelölésre a Philips előtti parkolóból Szentiván irányában Likócs, majd Gyárváros felé kanyarodva tér vissza a kiindulópontra – négy frissítő állomást és a csapatverseny számára két váltóhelyet jelöltek ki.

A félmaraton első nyolc helyezettje a nőknél és a férfiaknál is értékes ajándékokkal gazdagszik, de valamennyi résztvevő számíthat nyereményre, hiszen a vasárnap kora délutáni díjkiosztás után a rajtszámok sorsolásán nagyon sok díj kerül kiosztásra.

Azok sem fognak unatkozni, akik a versenyzők kíséretében látogatnak ki vasárnap délelőtt az ipari parkba, mivel 11 órától a díjkiosztásig szórakoztató betétműsorról gondoskodtak.
A rendezvény programja vasárnap reggel 8.40-kor a közös zenés bemelegítéssel indul, 9-kor lesz a félmaraton rajtja, 9.10-kor indul a 4 km-es verseny, s ezt követi a betétműsor, egészen a díjkiosztásig és az összes résztvevővel rendezett sorsolásig.

Korábban:

Philips Félmaraton: hogyan készüljünk? >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmes hírek - Indiana Jones 4.

Indiana Jones újra színrelép. A film kedvelői biztos örömmel hallják a hírt. A régi felállás is… Tovább olvasom