Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Phare CBC-pályázatot nyertek

Nyolcmillió forintot nyert egy európai uniós pályázaton tisztségviselőinek továbbképzésére három dunántúli megye – köztük Győr-Moson-Sopron – szakszervezeti szövetsége.
Öt éve tartott utoljára tisztségviselőinek érdekvédelmi felkészítést a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) megyei szervezete. Akkor a költségeket a tagdíjakból és főként osztrák támogatásból fedezték a szervezők. Azóta azonban csak az aktuális jogszabályváltozásokról szóló tájékoztatókon, esetleg az ágazatonkénti képzéseken tudtak részt venni az üzemi alapszervezetekben dolgozók. Ezért is számít jelentős előrelépésnek, hogy idén a Phare CBC pályázatán nyert 35 ezer euróból (mintegy 8 millió forint) az MSZOSZ Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyei szervezetei közösen 8 hónapos továbbképzést tarthatnak.
A februárban Győrött kezdődő tanfolyam öt témával, a foglalkoztatáspolitikával, a munkaügyi kapcsolatok rendszerével, az esélyegyenlőség kérdéseivel, az érdek-képviseleti tárgyalástechnikával és a munkajogon belül a kollektív szerződések érvényesülésével foglalkozik. Megyénket 20 tisztségviselő képviseli, tudtuk meg Németh Kálmántól, a projekt koordinátorától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 34. Magyar Filmszemle kínálata

Jancsó Miklós és Makk Károly alkotásaival, valamint az életműdíjak átadásával kezdődik a január… Tovább olvasom