Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Pezsgő kulturális élet

Ágfalván nagyszabású tervekkel szeretnék felpezsdíteni a falu kulturális életét. A cél, hogy minden korosztály számára vonzó legyen a könyvtár, amely különböző rendezvényeknek lenne színhelye.
Ágfalván Legozáné Nagy Ágnes rendezvény- és művelődésszervező személyében új könyvtárosa van a tavaly nyáron felújított épületben helyet kapott közgyűjteménynek.
– A 2450 kötetes könyvtárunk kiváló lehetőséget biztosít kiállítások, koncertek megrendezésére is – mondta lelkesen Legozáné Nagy Ágnes. – Községünkben számosan vannak olyanok, fiatalok és idősebbek egyaránt, akik szívesen művelik a szépművészeteket: festenek, fotóznak, csipkét vernek, vagy épp csontfaragással, versírással hívják fel magukra a figyelmet. Rájuk, valamint a környező települések tehetséges alkotóira gondoltunk, amikor tervbe vettük: bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a számukra. Tavasszal Hipságh Gyöngyi soproni fotóművész kiállításának adtunk helyet, amely tárlat április közepéig látogatható, május 6-tól Dedinszky Márta soproni festőművész munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. Szándékaink szerint az időszaki kiállítások helyi alkotók műveinek bemutatásával folytatódnak. Szeretnénk, ha az ágfalvi iskolások, óvodások a helyi könyvtárban ismerkednének meg a szépművészetek világával, azokkal az értékekkel, amelyek szebbé és jobbá teszik életünket. Jó példa erre, hogy Rozmán Zoltán ágfalvi festőművész szakkörösei már nálunk készí tették el könyvillusztrációikat. Ezen túlmenően a zeneművészet is helyet kap a könyvtár falai között, az éves program összeállítására hamarosan sor kerül. Mindez nemes feladatot jelent a könyvtár számára – zárta Legozáné Nagy Ágnes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív pihenés húsvétkor

Egyre többen csomagolnak össze húsvét közeledtével: a locsolkodókra várás helyett az ország más… Tovább olvasom