Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Petrezselymes-fokhagymás fűszervaj

Natúr húsok mellé, vagy egyszerűen meleg pirítósra kenve nagyon finom ez az ízletes fűszervaj.

Hozzávalók: 
5 duci gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 20 deka puha vaj, 3 nagy csokor petrezselyem, só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket megmosom, de nem pucolom meg, hanem úgy, ahogy vannak, héjastul beleteszem egy kis lábosba. Öntök rájuk annyi vizet, amennyi bőven ellepi őket, és a forrástól számítva kb. 7 perc alatt puhára főzöm. Utána leszűröm a gerezdeket, hideg vizes csap alatt kihűtöm, és az ujjaimmal sorra kipottyantom mindet a héjából.

Ha ezzel megvagyok, akkor a meghámozott fokhagymagerezdeket és az újhagyma felkarikázott fehér részét pépesre őrlöm.

A fokhagymapépet aztán összekeverem temérdek mennyiségű, apróra vágott petrezselyemmel meg a puha vajjal. Megsózom, megborsozom. Két adagra osztva sütőpapírba tekercselem, és a gurigákat beteszem a fagyasztóba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szép magyar beszéd ünnepe volt

A hétvégén rendezték meg az idei Kazinczy-versenyt, amelyre az ország valamennyi területéről jöttek.… Tovább olvasom