Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Petőfi-kötetet kapnak a év első napjának szülöttei

Kiskőrösön az év utolsó napján a hagyományokhoz híven az idén is megrendezték a Petőfi-szilvesztert, amelyen az irodalombarátok emlékeztek a költőre.
Éjfél után néhány perccel Petőfi Sándor szülőháza előtt Kalász Márton, a Magyar Írószövetség elnöke méltatta a költő magyar- és világirodalmi jelentőségét, valamint életének sorsszerűségét.

Ezután Barkóczi Ferenc polgármester az 1913-ban alapított Petőfi-serleggel kezében, a hagyományoknak megfelelően beszámolt előző évi fogadalmának teljesítéséről.

Akkor vállalta, hogy valamennyi, az év első napján született magyar gyermeket megajándékoz a város egy különleges, egyedi Petőfi-kötettel és emléklappal. 2002-ben 194 újszülött kapta meg az ajándékot.

A polgármester erre az évre is fenntartja vállalását és új felajánlásként bejelentette, hogy a 2004-es Petőfi-szilveszterre meghívja a város vendégeként az ezen a napon 18. életévüket betöltő Bács-Kiskun megyei fiatalokat.

A szülőház megkoszorúzása után az esemény résztvevői fáklyával a kezükben az evangélikus templomba zarándokoltak, ahol megtekintették a költő kiskőrösi születését bizonyító eredeti keresztelési anyakönyvet.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick-búcsú a sertéstenyésztéstől

A Pick Szeged Rt. értékesítette a 100 százalékos tulajdonában lévő, mindhárom, sertéshizlalással és… Tovább olvasom