Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Petárda szakította le két ujjpercét a 17 éves fiúnak

Leszakította két ujjpercét egy nagykanizsai fiúnak szilveszter éjjel egy petárda. A sérült állapota stabil.
Leszakította két ujjpercét egy nagykanizsai fiúnak szilveszter éjjel egy petárda. A sérült állapota stabil - közölte hétfőn az MTI érdeklődésére Fröhlich Klára, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház sajtóreferense.

A 17 éves fiú bal kezének negyedik és ötödik körömpercét szakította le a kezében felrobbant petárda, a tenyerén pedig roncsolt sebek vannak. Az csak később dől el, hogy emiatt szükség lesz-e további beavatkozásra - tette hozzá a sajtóreferens.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. soproni 2012. január 03. 13:57
  „20. Dwatson !Szóval Te úgy gondolod,hogy fizessék meg azok a gyógykezelést,akik saját hibájuk miatt sérülnek és szorulnak orvosi ellátásra.A javaslatod vonatkozik az alkohol okozta májrákosokra ,a cigaretta okozta tüdő rákosokra és azokra is akik ezek miatt szívinfarktust kapnak és érszűkülettől szenvednek? Felnőtt,családos emberek is dobálják a petárdákat,tehát van kiktől tanulniuk a fiataloknak.”
 • 30. sztefanosz 2012. január 02. 23:11
  „Biztos forrásból tudom azt, hogy nemcsak Nagykanizsán kerültek kórházba a petárda miatt, hanem Győrben is. Ismerőseim segítettek a Baross-úton egy szerencsétlen leányon, akinek a homlokához, közel a szeméhez dobtak petárdát....a mentősök el is vitték....Ja és az ismerőseim kívül mások meg észre se vették....Hogy mi lett a lánnyal, ki tudja...remélem, nem történt vele komolyabb probléma.
  Vasárnap este, a fél tizenegyes 1-es járatú busz elé dobtak petárdát, majd utána is a Kossuth Lajos utcán....egyet lehet találni.....”
 • 29. Mankapunka 2012. január 02. 22:29
  „Ibrox az egy kis tutyi-mutyi ombi.”
 • 28. Dwatson 2012. január 02. 22:25
  „Úgy látom,itt többen is a szabályszegők pártjára álltak,de hát ez a mai magyar gyakorlat...”
 • 27. ombi 2012. január 02. 22:20
  „Ibrox, igen, én is sajnálom őket. Volt petárdázástól félő kutyánk, tudom, mit élnek át. Búvóhely készítésével, fokozott kedvességgel, szükség esetén biztonságos helyre zárással igyekeztünk könnyebbé tenni neki a Szilveszter környéki időszakot.
  Ugyanúgy, mint a zivataros napokat, amikor még jobban rátört a rettegés. Mi kutyánk volt, vigyáztunk rá, magas kort ért meg.
  Az éjszakai pihenőre tért madarakat is zavarja a ricsaj. Élet-halál határán levő madarat viszont eddig hóvihar és nyári zivatar után találtam, a szilveszteri durrogatást (úgy tűnik) egy rossz éjszakaként átvészelik.”
 • 26. ombi 2012. január 02. 22:02
  „Dwatson, bonyolult dolgot feszeget. Szerintem még azt is nehéz lesz szabályozni, hogy a gyógyítókkal együtt nem működőkkel a kezelés költségeinek egy részét megfizettessék.
  Hol húzná meg a határt, kivel fizettetné meg a gyógykezelés költségét? Gyilkolás közben megsérültekkel? Rablás, lopás, csalás közben megsérültekkel? Szabályszegőkkel? Használati utasítást, a szomszéd tanácsát be nem tartókkal?
  Csak szándékos bűnelkövetőkkel, vagy azokkal is, akik pillanatnyi figyelmetlenség miatt okoztak bajt?
  Én nem tudnék dönteni a fentiekben, pedig mi sem könnyebb, mint másokat elítélni, amíg engem nem érint a dolog.”
 • 25. Ibrox 2012. január 02. 21:18
  „...én leginkább a rengeteg,petárdától megrémült kutyát sajnálom...”
 • 24. sese666 2012. január 02. 20:44
  „Közben kiderült hogy tüzijáték volt és nem petárda!Szerintem a szilveszter semmit se érne tüzijáték és petárdázás nélkül, ésszel kell csinálni.Amúgy egy sima petárda nem tesz kárt senki kezében sem. nekem régebben több is eldurrant a kezemben,és max egy vizhólyag lett rajta.A nagyobb petárdáknál már más a helyzet de igazából az már nem is petárda hanem bomba ami leviszi az ember kezét szerintem.A büntetésröl meg annyit hogy több ezer embert kéne megbüntetni egy nap alatt csak azért mert jól érzik magukat.”
 • 23. Dwatson 2012. január 02. 20:41
  „21. ombi
  Sajnos nem ez a gyakorlat,bár halottam eseteket amikor az ittasan balesetet szenvedettel ,bűncselekmény közben megsérülttel megfizettették a számlát,és az üzemi baleset esetén is fegyelmi eljárás indul a szabályokat megszegő dolgozóval szemben,amiből legjobb esetben sem kerül ki győztesen.
  Ma Magyarországon az a gyakorlat hogy a törvényeket,szabályokat sokan nem tartják be,ezért kellene az általam javasolt eljárás.Nem kötelező a szabályokat megszegni,de ha valaki mégis megteszi,annak vállalnia kell(ene)annak következményeit!”
 • 22. Karcsika 2012. január 02. 20:24
  „Re: 13. senkialadár 2012.01.02. 14:56
  "konyhakést használva sokkal több sérülés történik évente mint petárdát..."

  Persze. Konyhakést is csak 1 nap használsz a 365,25 napból?”
 • 21. ombi 2012. január 02. 20:04
  „Dwatson: ez a gyakorlat? Vagy csak azért írt ilyet, mert most a petárdázókra kell haragudni? Tényleg gondolja, hogy mindenkit, aki törvényt sértve kerül bajba, a saját költségén gyógyítanak? Közlekedési balesetekre is igaz ez? Munkahelyi balesetekre? Esetleg életjáradékot ne fizessen a srác az egészségkárosodásának megfelelő mértékben? Bűnösebb egy tizenhét évesen bulizó gyerek, aki hülyeséget csinál, mint mondjuk egy gyorshajtás miatt az útról lesodródó jármű vezetője?
  A petárda birtoklásáért, használatáért bizonyára megkapja a magáét, ha a eljut az ügye a rendőrségre.”
 • 20. Dwatson 2012. január 02. 19:36
  „Ha valóban petárda volt,akkor törvényt sértett,mert tiltott a használata!Meg kell büntetni érte,és meg kell fizettetni vele a gyógykezelését is!”
 • 19. ombi 2012. január 02. 19:05
  „Soproni, gondolom, nagyon bosszantott volna a durrogás, hamar el is húztál volna Sanghajba :)
  http://youtu.be/iz3j8EWfWHI

  A srácnak jobbulást kívánok, a petárdázóknak meg én is azt üzenem, tanuljanak az esetéből.
  Boldog új évet!”
 • 18. soproni 2012. január 02. 18:21
  „15.ombi.Hej,ha ott lehettem volna....:))”
 • 17. YUPETI 2012. január 02. 17:03
  „inkább menyjetek dolgozni, meg családdal foglalkozni, ahelyett hogy ide irogatjátok a hülyeségeiteket.... Akinek nem tetszik ne menyjen szilveszterzni.. Ennyi.. kölyök koromba is volt petárdázás, most is. És?”
 • 16. faludi.moni 2012. január 02. 16:42
  „Gratula.Jövöre is megpróbálhatod:)”
 • 15. ombi 2012. január 02. 16:24
  „Az óévtől szinte mindenütt zajosan búcsúznak: a lárma, zaj, kolompolás mai megfelelője a trombitálás és újabban a petárdázás, tűzijátékos durrogtatás.
  Sosem petárdáztam, nem is akartam ilyet tenni.
  Ettől függetlenül úgy érzem, e konfliktusban inkább a panaszkodó hallgatóknak kéne magukba nézniük: biztos, hogy nem tartják túlságosan fontosnak magukat? Nem azokat a bunkókat védem, akik a nagyerejű petárdáikat a járókelők lába mellé dobják, az veszélyes. De miért fáj valakinek, ha egy (!!!) napon a régi szokások mai megfelelőjével él, akinek ez hiányzik?
  Mit tennének az itteni panaszkodók Rióban, Délkelet-Ázsiában?
  http://youtu.be/CI6QQoEUgjU”
 • 14. Goldmund 2012. január 02. 15:22
  „13. senkialadár 2012.01.02. 14:56

  A konyhakésnek van értelmes funkciója.
  A petárdának mi értelme van?”
 • 13. senkialadár 2012. január 02. 14:56
  „konyhakést használva sokkal több sérülés történik évente mint petárdát használók között,ha annyi eszed van akár egy földön talált kődarabbal is súlyos sérüléseket tudsz okozni magadnak,nem a petárdával van a baj hanem a használóival,képzeljétek el ha mindent betiltanánk ami sérülést okoz mi lenne -.-" ez annyira hülyeség ez az egész,nem hiába környező országunkban sehol nins igy átmosva az emberek agya,mindenhol használhatják.”
 • 12. gonzo 2012. január 02. 14:19
  „Emberek,ti nem voltatok gyerekek,fiatalok?Szinte örül itt néhány okostojás,hogy így járt a gyerek...
  Wazze,a petárda most egy dolog,amit nem szabad,van még ezen kívül sok más is,amit esetleg a tisztelt kárörvendők is "elkövettek" fiatal korukban,vagy még később is,csak megúszták.Meg lehet sérülni más "ökörség" közben is,ami ráadásul tilos.Na,rémlik pár dolog?:)Jól esett volna akkor a "megérdemelte hülyegyerek!"-szöveg?”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Alkotmánysértésre is készek vagyunk!˝ - utcai akciókra készül az LMP

Az LMP idén is készül a 2011. december 23-ihoz hasonló utcai akciókra, mert a párt ˝híd akar lenni… Tovább olvasom