Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Petőfi Sándor szobra fekve tölti március 15-ét

Petőfi Sándor szobra elfektetve tölti a forradalom 159. évfordulójának ünnepét. Helyette idén a legnagyobb magyar, Széchenyi kap koszorút és nemzetiszínq zászlókat. Petőfi nyáron kerül vissza a róla elnevezett térre.
Zárt és védett helyen, elfektetve tölti Petőfi Sándor az 1848–49-es as forradalom és szabadságharc évfordulóját. A Nemzeti dal költője a tervek szerint legkorábban nyáron „állhat újra talpra”.
Tavaly júliusban, a Petőfi téri mélygarázs építésének kezdetekor a szobrot és mészkő talapzatát eltávolították a térről és teherautóval elszállították. Az üregesen is több száz kilós bronzalkotást négy ember emelte le a jármq platójáról és helyezte el „átmeneti szállásán”. A tervek szerint idén nyáron, a mélygarázs elkészülte és a tér díszburkolatának és növényeinek kialakítása után Petőfi ismét visszakapja régi helyét a színházzal szemközti oldalon. A jövő évi ünnepséget tehát minden bizonnyal már talpon tölti a forradalom neves költője.
A forradalom 159. évfordulóján, csütörtökön a szokásoktól eltérően idén a Széchenyi-szobrot koszorúzzák meg. Az ünnepi mqsort ezúttal este hét órakor tartják a Fő téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom