Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Pest megye a Művészetek Palotája vendége

Pest megye mutatkozik be a Művészetek Palotájában vasárnap a Cifra Palota című gyermekprogramban; ezzel a rendezvénnyel zárul az intézményben az "országjárás".

Az idén öt esztendős Művészetek Palotája a megnyitás utáni első hétvégén már megrendezte a Cifra Palota elnevezésű gyermekprogramot - mondta a vasárnapi eseményeket beharangozó sajtótájékoztatón Turkovics Mónika kommunikációs igazgató.

A sorozat lényege, hogy szinte csecsemőkortól várják a kicsiket, a családokat a palota tereibe. Ki-ki életkorának és képességeinek megfelelően vehet részt a gyurmázásban, festésben, csuhéfigurák készítésében, gyöngyfűzésben éneklésben, táncban, tornában, bábozásban - sorolta a sokféle lehetőséget Turkovics Mónika.

Hozzátette: 2007-ben a Cifra Palota - Hetedhét ország elnevezésű sorozat keretén belül új programot indítottak, országjárásra hívták a gyerekeket, mégpedig úgy, hogy a hónap utolsó vasárnapján más-más megye mutatta be jellegzetességeit, hagyományait. A sorozat véget ér Pest megye vendégségével.

Budai Gábor, a ráckevei Kéve Együttes alapítója elmondta, hogy nemcsak ők, hanem a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes is fellép vasárnap, bemutatva a magyar néptánckincset. A váci múzeum kézműves foglalkozást tart, Pest megyei mesteremberek pedig bemutatják és tanítják például a csipkeverést, a kosárkötést, a mézeskalács-készítést.

Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a megyét többféle nemzetiség - szlovákok, szerbek, németek, horvátok - kultúrája jellemzi, amit szívesen vonultatnak föl a Művészetek Palotájában.

Várkonyi Attila, a program művészeti vezetője azt fűzte hozzá, hogy Pest megyével csak az első kör zárul le, de az "ország-világ-járás" folytatódik. Szeptembertől kulturálisan összetartozó régiókat, híres városokat mutatnak be és nemcsak a határokon innen, hanem túl lévőket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több embert tartott rabszolgasorban egy család Kaposváron

Több embert tartott rabszolgasorban egy család, amelynek mindhárom tagját elfogták a kommandósok… Tovább olvasom