Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Pesszimista magyarok

A magyar lakosságnak csak a töredéke számol azzal, hogy egy év múlva javul az anyagi helyzete.

A túlnyomó többség úgy véli, hogy általában véve is rossz irányba mennek az ország dolgai, bár észrevehető némi javuló tendencia – derült ki a Tárki és az [origo] csütörtökön közölt felméréséből.

A két vizsgálat eredménye között jelentős eltérés van. A teljes felnőtt lakosság mindössze 15 százaléka számít anyagi gyarapodásra a következő egy évben, 42 százalék úgy véli, 12 hónap múlva rosszabb lesz az anyagi helyzete, mint 2009 végén volt. Decemberben az előző hónap adataihoz képest enyhe pozitív változás figyelhető meg.

Az [origo] nem reprezentatív felmérésének válaszadói jóval optimistábbak mind a saját helyzetüket, mind az ország helyzetét illetően.

Az [origo]-n válaszolók 47 százaléka számít arra, hogy jobb lesz egy év múlva az anyagi helyzete a mostaninál, s csak negyedük számít rosszabbodásra. Hasonló arányok figyelhetők meg a Magyarország gazdasági kilátásairól alkotott véleményekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőröket akart megvesztegetni a kínai férfi

Jogosítványa nem volt a kínai férfinak, akit Nyíregyházán igazoltattak a rendőrök. 60 ezerrel akarta lefizetni a rendőröket, hogy elkerülje a szankciót, de csak súlyosbított rajta. Tovább olvasom