Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Perre készülnek a cottami munkások

Az angol szakszervezet valószínűleg pert indít a Cottamben foglalkoztatott magyar munkások ügyében – tájékoztatta szerkesztőségünket Bitó Barnabás, a munkások magyarországi képviselője.
Bírósági pert indított az angol szakszervezet, mert eddig nem sikerült megállapodásra jutni a munkáltató és a magyarországi munkások ügyében. A Kisalföld több alkalommal is beszámolt arról, hogy magyarországi szakmunkásokat – közöttük soproniakat is – két magyarországi (egy vépi és egy soproni) cég szerződtetett Angliába, egy erőmű építkezésére, Cottambe. A magyar munkások azonban sokkal kevesebb bért kaptak, mint angol társaik. Miután ez kiderült, az ottani szakszervezet kiállt mellettük és spontán sztrájkot szervezett, amelynek „eredményeként” angol és magyar munkásokat bocsátottak el. Néhányan pedig önkéntesen tértek haza.
– Április 18-án egyeztető tárgyalásra utazok Angliába – mondta Bitó Barnabás miskolci munkás, aki az ottani szakszervezet tagja és képviseli magyar társai érdekeit is. – Szakszervezetünk ugyanis beperelte az ottani munkáltatót. Amennyiben nem születik megállapodás, akkor nem vonjuk vissza a keresetet. Az unióban ugyanis nem tesznek különbséget olyan szempontból, hogy ki melyik országba való. Az azonos képzettségűek és azonos munkát végzők bére megegyezik. Hogy mi miért kaptunk kevesebb bért, és ezért ki a felelős, ezt hivatott kideríteni az általunk indított per.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív pihenés húsvétkor

Egyre többen csomagolnak össze húsvét közeledtével: a locsolkodókra várás helyett az ország más… Tovább olvasom