Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Péri reptér, bekerítve

Azoknak a kisebb, de egyáltalán nem lényegtelen fejlesztéseknek, amelyeket a három éve befejeződött nagyberuházáskor pénz hiányában nem sikerült megvalósítani, jó részét most sikerült pótolnia a péri repülőtérnek. A polgári repülőtér nagy összegű fejlesztési támogatáshoz jutott pályázaton, s azt kiegészítette Győr városa. A százmilliós kiegészítő fejlesztések a közelmúltban fejeződtek be.

Ebből a pénzből egyebek között bekerítették a repülőteret. Miután több mint kétszáz hektárról volt szó, nyolc kilométer kerítést kellett építeni. Csomagröntgent szerzett be a létesítmény, valamint a mindennapi munkához igen fontos földi áramellátó és indítóberendezést. Hasonlóképpen fontos szerepe lesz a repülőtér munkájában a gépek földi mozgatásához vásárolt speciális vontatóvilla-együttesnek, melyek segítségével jobban ki tudják használni majd a helyet. Az utasok ellenőrzésében a nemrég üzembe állított mágneskapunak lesz szerepe.
A következő fejlesztés a korszerű meteorológiai rendszer kiépítése lesz. Ennek eredményeként a péri meteoroló-

giai „állomás” illeszthető, kapcsolható majd az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépeihez. Mint Vadász László, a péri repülőtér igazgatója a Kisalföldnek elmondta, a Győr melletti légi bázisról szombatonként már rendszeresen indítják a charterjáratokat a horvát tengerpartra és heti hat járat startol Ingolstadtba. A teherszállítás folyamatosan nő a péri repülőtéren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szoptatás egyaránt a baba és a mama örömforrása

Tizennégy éve napjainkban a világ 120 országában ünnep ez a hét, a szoptatás világhete. Ez ügyben már bizottság alakult, kódex is készült – mindez a szoptatós anyák és babáik érdekében. A területi védőnői szolgálatok ezekben a napokban megyénkben is az anyatejes táplálásra hívják fel a kismamák figyelmét. Tovább olvasom