Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Peren kívüli megegyezhet a rendőrség az agyonvert férfi családjával

A rendőrség hajlandóságot mutat arra, hogy peren kívüli egyezséget kössön az izsáki rendőrőrsön agyonvert férfi családjával.
A rendőrség hajlandóságot mutat arra, hogy peren kívüli egyezséget kössön az izsáki rendőrőrsön agyonvert férfi családjával - írja a pénteki Népszabadság.

A napilap cikke szerint Dávid Károly, Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya kész a peren kívüli egyezségre, sőt, ezt a rendőrség érdekének is tartja. Ez áll abban a válaszlevélben, amelyet a főkapitány Magyar György ügyvédnek küldött, aki az izsáki rendőrőrsön agyonvert Bara József Szatmárnámetiben élő édesapját, illetve az elhunyt egyik testvérét képviseli. Az ügyvéd a peren kívüli kártalanítást azért kéri első körben a rendőrségtől, mert az orvosszakértői vélemény szerint a férfit ért folytatólagos bántalmazás ok és okozati összefüggésben van a halálával.

Ebben az esetben nemcsak a büntetőeljárás alá vont két rendőr polgárjogi felelőssége áll fenn, hanem a törvény szerint a munkáltatóé is, aki őket alkalmazta - mondta a napilapnak Magyar György.

A helyzetet bonyolítja, hogy a sértettek másik csoportja Bara József három, Magyarországon élő gyermeke, a felesége, akitől hivatalosan nem vált el, illetve az élettársa és a férfi másik testvére.

A családnak ezen tagjai a kecskeméti illetőségű Szigethy Zoltán ügyvédet bízták meg képviseletükkel.

Az ügyvéd levélben kereste meg a belügyminisztert, hogy fontolja meg a peren kívüli egyezség lehetőségét az árván maradt gyerekek és további hozzátartozók miatt, Bara József ugyanis rendszeresen támogatta családját. Levelére még nem kapott választ, ennek ellenére szeretné előkészíteni a kártérítési per keresetét, erre azonban nincs módja, mert a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség a kérésére nem adta ki az orvosszakértői szakvéleményt és más egyéb iratokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos késelés Szolnokon: két órán belül elfogták a feltételezett tettest

Két órán belül elfogták azt a hajléktalan férfit, aki szóváltást követően mellkason szúrta egy… Tovább olvasom