Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Pénteken szavazhat a Ház a devizahiteleseket segítő törvényről

A törvényjavaslat egyes rendelkezései a forinthitelesekre is vonatkoznak, a végtörlesztett hitelszerződésekre azonban nem.
Az Országgyűlés házszabálytól eltérve pénteken szavazhat a devizahiteleseket segítő törvényről. A parlament hétfőn fogadta el az erről szóló javaslatot.

A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló törvényjavaslat általános vitája hétfőn lesz, a zárószavazás pedig pénteken, a parlament nyári szünet előtti utolsó ülésén.

A házszabálytól eltérést 168 igen szavazattal támogatta a Ház, egyedül a független Fodor Gábor szavazott nemmel.

A pénteken az Országgyűlésnek beadott törvényjavaslat semmisnek nevezi az árfolyamrést - az eltérő vételi és eladási árfolyamok alkalmazását - helyette a folyósított és a törlesztett összeget is az MNB hivatalos devizaárfolyamán kell meghatározni. Ez vonatkozik a devizában megállapított bármilyen költségre, díjra vagy jutalékra is. A pénzügyi intézményeknek a törvény hatálybalépése után - a kihirdetését követő nyolcadik nap - 90 napon belül kell átszámolniuk a folyósítás és a törlesztés összegét visszamenőleg.

A törvényjavaslat egyes rendelkezései a forinthitelesekre is vonatkoznak, a végtörlesztett hitelszerződésekre azonban nem. Az egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó rendelkezések a forintalapú hitel- vagy kölcsönszerződésre, pénzügyi lízingszerződésre is érvényesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszödi beszéd: elmarasztalta a bíróság Szabó Bálintot

A bíróság megállapította, hogy a férfi kijelentésével megsértette a felperes Szili Katalin… Tovább olvasom