Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Pénteken éjfélkor elhallgat a Neo FM

Péntek éjfélig szól a Neo FM rádió - olvasta be az erről szóló közleményt a rádió tulajdonosa a csatorna adásában, pénteken, a reggeli órákban.
Péntek éjfélig szól a Neo FM rádió - olvasta be az erről szóló közleményt a rádió tulajdonosa a csatorna adásában, pénteken, a reggeli órákban.

Az utolsó pillanatig bízva abban, hogy a józan ész kerekedik felül, tettük a dolgunkat annak érdekében, hogy a rádió minél tovább működhessen - fogalmazott a rádió adásában Medveczky Mihály, hozzátéve: "a halálraítéltet még az előtt kivégzik, hogy a halálos ítélet megszületne". A tulajdonos szerint a médiahatóság ezzel ahelyett, hogy kicsit kevesebbel beérné, "inkább a nullát választja".

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 20-án mondta fel a csatornát működtető FM 1 Zrt. műsorszolgáltatási szerződését, miután a csatorna többször, súlyosan megszegte azt.

A rádió azóta csaknem 1 milliárd forintnyi díjhátralékot halmozott fel. A rádió működtetője a döntést bíráságon támadta meg, a Fővárosi Ítélőtábla pedig az eljárás idejére felfüggesztette a médiatanács döntésének végrehajtását, a bíróság azonban a héten arról hozott végzést: a médiatanácsi határozatba foglalt következmény érvényesítése nem odázható el.

Nem kívánja kifizetni tartozásait a Neo FM

Nem kívánja kifizetni tartozásait, így a mintegy egymilliárd forintos frekvenciadíj-tartozását sem a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. - mondta pénteken az MTI-nek Medveczky Mihály, a rádió tulajdonosa azt követően, hogy a csatorna adásában bejelentette: éjféltől befejezi földfelszíni sugárzását a rádió.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 20-án mondta fel a csatornát működtető FM 1 Zrt. műsorszolgáltatási szerződését, miután a csatorna többször, súlyosan megszegte azt. A rádió azóta csaknem egymilliárd forintnyi díjhátralékot halmozott fel. A rádió működtetője a döntést bíróságon támadta meg, a Fővárosi Ítélőtábla pedig az eljárás idejére felfüggesztette a médiatanács döntésének végrehajtását, a bíróság azonban a héten arról hozott végzést: a médiatanácsi határozatba foglalt következmény érvényesítése nem odázható el.

"Miért fizetnénk ki?" - válaszolta Medveczky Mihály arra a kérdésre, hogyan kíván eleget tenni tartozásainak a rádió. Hozzátette: a csődvédelmi eljárásban még a tartozások 50 százalékának kifizetését, később ennél kevesebb összeget ajánlott fel a hitelezőknek, ám a felek ezt nem fogadták el. A csődvédelmi eljárás október 30-án egyezség nélkül lezárult, a tulajdonos pedig arra számít, hogy a bíróság hamarosan elrendeli a társaság felszámolását. "Ha ezt elrendelik, már nem is kell tárgyalniuk", hanem majd a felszámoló útján tesznek még előnytelenebb ajánlatot - mondta.

Szerinte egy csődeljárásban nem fordul elő, hogy egy hitelező a teljes hiteléhez hozzájusson, aki ezt gondolja, az az üzleti életben járatlan.
Medveczky Mihály kifogásolta azt is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla úgy hozott végzést a hatóság szerződést bontó határozatának végrehajtásáról, hogy még nem zárult le a bírósági eljárás arról: jogszerű-e a hatóság döntése.
Közölte azt is: a rádiót július 1-jén ajánlották fel számára megvételre úgy, hogy az FM1 Zrt. könyvelésében milliárdos nagyságrendű vagyonelemek szerepeltek. A társaság azonban csak augusztus elején jutott a birtokába, ekkorra azonban gyakorlatilag semmilyen vagyona nem volt a cégnek, vagyis "a megvett és a birtokba kapott rádió között köszönőviszony sincs" - fogalmazott. Hozzátette ugyanakkor, hogy ennek ellenére bízott a rádió talpra állításában.

A rádió jövőjéről szólva azt mondta: éjfél után internetes rádióként továbbra is adnak műsort, ám azt a tulajdonos nem garantálta, hogy minden dolgozóját megtartja.

Az FM1 Zrt. jelentős tartozás halmozott fel még az Antenna Hungária, valamint az Integrált Média Megoldások Kft. felé.

Olvasóink írták

 • 14. Láng_Vince 2012. november 10. 14:37
  „A vicc az egészben, hogy három éve egy olyan rádió működött ezen a frekvencián, amit nagyon sokan hallgattak, szerettek. De fontos volt megszüntetni, kellett egy új (valakinek). És most itt áll egy országos frekvencia üresen, ahelyett hogy hagyták volna békén a Slágert.”
 • 13. okostojas007 2012. november 10. 07:44
  „medveczky nem balfék....
  lánykori neve = kaja ibrahim....”
 • 12. ADon 2012. november 09. 22:26
  „Sajna. Az utóbbi 2-3 hónapban volt egypár műsoruk ahol lehetett nagyon jó zenét hallani, nem azt a sok szrt amit a többi megyénkben vagy országosan "népszerű" adó tolt.”
 • 11. zrx_xzr 2012. november 09. 21:11
  „mekkora egy balfek medveczky .. ha ha .. nagyon helyes, mar korabban kellett volna bezarni .. kar a Slagerert ;(”
 • 10. mjancsi 2012. november 09. 20:24
  „Ez a Medveczky először megmondja a frakó tutit, hogy egyesek mennyire járatlanok az üzleti életben. Aztán arra derül fény, hogy amit július 1-én milliárdos vagyonként megvett, az augusztus eleji birtokba adásnál lópikulát sem ér. Ez a komoly üzletember, vagy inkább oltári nagy balek? Biztosan nem tudta mi a tatozik és mi a követel tétel!!!!

  Máskülönben, rajtam is bevasalják az adót az utolsó forintig, hát ezek se legyenek kivételek!

  Az, hogy a két idióta "műsorvezető" (vagy inkább 3 ?) eltűnt a süllyesztőben, az csak jó hír lehet!”
 • 9. Axl.Bundy 2012. november 09. 17:45
  „Ezért kellett tönkretenni a SLÁGER RÁDIÓt?”
 • 8. Mankapunka 2012. november 09. 16:39
  „TAPSVIHAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3-szoros HIPP-HIPP-HIPP HURRÁ!!!! Erre majd iszunk a hétvégén.”
 • 7. hidas 2012. november 09. 15:17
  „Ennyi tartozással, hogy szólhatott idáig is?! Viccország!”
 • 6. egyhozzászóló 2012. november 09. 15:15
  „Még neki áll feljebb? Mi az, hogy "miért fizetnénk ki?"? Azért, mert ezt vállalták, erre szerződtek és kész. Ja, hogy kevesebbet kellett volna vállalni? Akkor nem ők nyerték volna a frekvenciapályázatot. Egyébként az is egy dilettáns barom volt aki elhitte, hogy a vállalt összeget be lehet fizetni, illetve ki lehet gazdálkodni. A Sláger és a Danubius a bevétel 8 %-a körüli összeget vállalt, ez meg 50 %-ot. A barmok!”
 • 5. gaborkimle 2012. november 09. 12:55
  „Majd lesz helyette holnap 2 másik...”
 • 4. Tündenéne 2012. november 09. 11:53
  „Könyörgöm, meddig tart még ez a hiszti? Fizettek? Nem fizettek. Ha én nem fizetek, nem vihetem haza a kenyeret a boltból. Ők meg nem használhatják a frekvenciát. Tiszta ügy. Hagyjuk már. Hallgasson el, és kész.”
 • 3. zsír.a.buli? 2012. november 09. 11:31
  „viszlát!
  a három semmittevész már rég lelépett a süllyedő hajóról...”
 • 2. SiLa 2012. november 09. 11:17
  „Akkor kellett volna gondolkodni, mikor az irreálisan magas haszon reményében pályáztak, és többet ígértek a frekvencia használatért, mint amit ki tudna fizetni. Amúgy engem nem érint az eltűnésük, mert soha nem hallgattam ezt a műsort.”
 • 1. Gu 2012. november 09. 10:52
  „Végre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Operatőr mesterkurzus Koltaival és Baranyaival

Koltai Lajostól és Baranyai Lászlótól tanulhatják a filmezést az érdeklődők, ugyanis november… Tovább olvasom