Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Pély Barnabás, a médiamanipulátor

Pély Barnabás nem tagadja: felhasználja a Megasztár népszerűségét, a sajtót saját céljaira.

Szegeden adott a múlt héten élő koncertet Graffiti című új albuma dalaiból a United együttes. A frontember, Pély Barnabás nevét mostanában inkább a Megasztár kapcsán emlegetik, ám ő ezt nem bánja. Úgy érzi, üzeneteit így is el tudja juttatni a médián keresztül. Nem tagadja: felhasználja a sajtót saját céljaira.

– Miben más ez az új album, mint az eddigiek?

– Végre olyan hangzásvilágot sikerült összeállítanunk, amelyben megcsillanthatjuk képességeinket. Nem volt előre elképzelt koncepciónk, ezért mindenféle stílusú nóta rákerülhetett a lemezre. A szövegek is picit mások lettek, most már társadalomkritika is érződik belőlük. És bár sokan azt mondják, hogy biztos a most divatos trendekre próbáltunk ezzel ráállni, ez nem így van. Sőt: épphogy a trendekkel való szembenállás a célunk.

Kritikai hangok

– Zavarják a kritikák?

– Nem a kritika, a kritikusok zavarnak. Hogy olyanok mondanak véleményt, akiknek fogalmuk sincs, miről beszélnek. Ha hozzáértő beszél a munkámról, azt autentikus véleményként fogom fel, de macskajancsik ne kritizálgassanak, pláne ne interneten keresztül, személytelenül.

– Mostanában ön is elsősorban kritikusként szerepel a nyilvánosság előtt...

– Igen, de én szemtől szembe mondom meg a véleményemet, ráadásul olyan területen, ahol van szakmai rutinom.

– Zavarja, hogy leginkább a Megasztár és nem az együttes kapcsán emlegetik?

– Erről inkább az együttest kellene megkérdezni. Én egyébként nem igyekszem elválasztani a Megasztárt és a Unitedet, sőt: örülök, ha csatolva megjelenhet a zenekar is, hiszen így folyamatos lehetőséget kapok az önpromócióra. Egyébként pedig az, hogy másokat véleményezek, számomra csak egy állomás. Egy lehetőség arra, hogy hallassam a hangomat.

Használja a sajtót

– Ennek viszont egyebek mellett az lett a hozománya, hogy a bulvársajtó folyamatosan vájkál a magánéletében.

– A sajtót eszközként kell használni, különben kihasznál. Így éppen én vagyok az, aki az információt adja a lapoknak. Megtanultam már az ő nyelvükön, fejlécekben beszélni. Például: „Hamarosan megszületik első közös gyermekünk Dorinával." Egyből rácsaptak, pedig tulajdonképpen Dorina első nagylemezéről beszéltem.

– És biztos benne, hogy mindig kézben tudja majd tartani az önökről megjelenő híreket?

– Nem biztos, de most még ez így van.

– Fontos, hogy a médiában milyen kép alakul ki önről?

– Nem ez a lényeg, hanem hogy tudjak olyanokról beszélni, ami nekem fontos. Hogy mondjuk amikor kiírtam, „hol van a fületek?", a nézők gondolják végig, miért tettem ezt. Véleményem szerint most, amikor nincs általános értékrend, fontos, hogy legyenek támpontok. Valaki, akinek a mondanivalója másoknak számít.

„Nem leszek állandó"

– És ennek érdekében azt is bevállalja, hogy copfot kössenek a feje tetejére és virágmintás inget adjanak önre, amikor a Megasztár zsűrijében ül?

– Ezeket én találtam ki magamnak, nem erőszakoltak rám semmit. De miért? Miért a virágos ingem érdekel mindenkit? Egyszer vettem fel, mégis mindenki erről beszél. Ebből is látszik, hogy ti, nézők az állandóságot szeretitek. Hát én azért sem leszek állandó! És akkor legalább ezen elgondolkozik mindenki, hogy miért úgy nézek ki, ahogy.

– Úgy veszem észre, nem érezné túl jól magát, ha senki nem foglalkozna önnel.

– Akkor sem lenne semmi. Volt már ilyen, de anyukám akkor is figyelt rám. És akkor is tökjó volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom