Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Példaképeink a képviselők?

Szotyolahéj, használt rágógumi, üres üveg, műanyag pohár, banánhéj, papírszemét, almacsutka, csokipapír, narancshéj, gumióvszer - mindez nem egy lelátó a focimeccs végén, hanem a parlamenti ülésterem szavazás után.
Az ülések után a szemetet eltakarító terembiztosi szolgálat alkalmanként 10-20 zsák (!) szemetet ganajoz össze képviselőink után.

Azt egyébként nem tiltja a házszabály, hogy a képviselők egyenek és igyanak az ülésteremben, mint ahogy azt sem, hogy maguk alá dobálják a szemetet. Ezért az ülésvezető ha látja is, mi történik a padsorban, nem tehet semmit.
Az Országgyűlés egyik név nélkül nyilatkozó tisztségviselője a Hírszerzőnek azt mondta: volt már rá példa, hogy rászóltak az ülésteremben evő képviselőre, de "neki állt feljebb", úgyhogy ennyiben maradt a dolog, mert ez azért "mégsem óvoda", hanem a "magyar parlament". Ami azonban nem mindig látszik.


A szolgálatban lévő nyolc terembiztos háromnegyed óra alatt 16 zsák (!) szemetet szedett össze. Amikor nincsenek szavazások, "csak" öt-tíz zsák telik meg.


A padsorokban a gyakran összetépett papírszemét mellett rengeteg üres üveget, papírpoharat, üdítős dobozt, péksüteményes zacskót, narancs- és banánhéjat, csoki- és szaloncukor-papírt, valamint almacsutkát hagytak maguk alatt a képviselők. Tapasztalatunk szerint a frakciótagok szemétlerakóként használják azokat a helyeket, ahol nem ül senki, vagy ahol nincs is pad.A terembiztosi szolgálat munkatársainak elmondása szerint volt már ennél rosszabb napjuk is, például amikor a padra ragasztott rágógumikat (!) vakarták le, vagy amikor kézzel szedegették össze a szotyolahéjat (!!), és előfordult, hogy 20 zsák szemetet, valamint egy egyébként nem használt gumióvszert gyűjtöttek be.

"Itt felnőtt emberek vannak, 386 felnőtt magyar polgár" – mondta megkeresésünkre karját széttárva Szili Katalin. Az Országgyűlés elnöke munkatársunktól szerzett tudomást arról, hogy "háztartási hulladék" is marad bőven az ülésteremben. Szerinte a terembiztosok láthatatlan és szorgalmas munkáját dicséri, hogy 16 év után most derült csak ki, mit hagynak maguk után a képviselők.


Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. budapestjovoje.freeblog.hu 2009. január 22. 13:32
  „Ó, persze, hát csak ŐK ilyenek, MI persze soha! Azért ezek a képviselők jöttek ám valahonnan. Ezt a viselkedést hozták magukkal valahonnan.”
 • 33. Zaza 2008. október 28. 16:44
  „Az "elit".
  És pont ilyen a munkájuk is......”
 • 32. mirror 2008. október 28. 14:58
  „nem védeni akarom a képviselőket, de ez egy két éves hír. vagy ezekek a képek most készültek??? vagy csak már megint el akarják terelni a figyelmünket a bértollnokok???”
 • 31. Breki 2008. október 28. 14:55
  „Elnézést kérek a disznóktól.”
 • 30. alajos 2008. október 28. 14:51
  „A disznó tiszta állat. Nincs fürdőszobája, ezért kénytelen a sárban fürdeni.”
 • 29. Breki 2008. október 28. 14:49
  „A disznók is a dagonyában érzik jól magukat.”
 • 28. arr 2008. október 28. 14:30
  „Biztos hogy ez a magyar parlament? Nem lehet hogy ez a balkánon van valahol? Valószínű csak minket cukkolnak.”
 • 27. lolita 2008. október 28. 13:55
  „Ezek a kepek mar voltak egyszer fent a neten,tehat ismerös semmi uj dolog!!!!!!!Tan igy jobban emlekezetünkbe marad!”
 • 26. frenky 2008. október 28. 13:50
  „oké hogy mocskos disznók, de van szemetesük?”
 • 25. bendegúz 2008. október 28. 12:38
  „Adni a terembiztosoknak egy-egy nádpálcát,és ülés végén aki szemetelt,annyi ütést kap a kezére,amennyi szemét alatta van.Majd akkor megtanulná a trehány,csürhéje.tisztelet a kivételnek!”
 • 24. Lacibá 2008. október 28. 12:20
  „A takaritó brigádnak nincs egy jó erős vasseprője, hogy a szeméttel együtt a szemetelőket is kiseperje? Javaslat a költség csökkentésre: a szemetelők takaritsanak maguk után: ingyen, igy a takaritók bérét meg lehet sporolni!”
 • 23. Czigány Zsolt 2008. október 28. 11:46
  „Amilyen az ember olyan a környezete! Hogy tudnának rendet csinálni az ORSZÁGban, ha a munkahelyükön nem tudnak rendet tartani ! Ezektől az "EMBEREKTŐL" vártunk SZEBB jövőt ?????????”
 • 22. kubizo2 2008. október 28. 11:39
  „Én bezárnám őket amíg össze nem szedik.Egyébként nem csodálkozom, "a stílus maga az ember".A szemetek a szemétben érzik jól magukat.Őket is szeretném már ilyen hulladékgyüjtő zsákokban látni, de a fekete szinü zsákban.”
 • 21. Takarodjatok 2008. október 28. 11:08
  „Takarodjon az összes!”
 • 20. ungi 2008. október 28. 10:54
  „Ennyire igenyesek a kepviselö urak? Ahol dolgoznak, oda is ronditanak? Valahol itt kezdödne el a rend, es fegyelem. Nekik ez nem megy. Akkor mit is varhatunk tölük. Meg mindig megmarad a mottom: "intelligens embereknek nincs szüksegük politikusokra". Ilyenekre meg biztosan nincs. Mint a malacok!!!!!!!!!”
 • 19. zolka 2008. október 28. 10:50
  „Lehet népszavazást ki iratni a képviselök számának csökkentésére!Jobb és baloldal mutassátok meg hogy érdekel benneteket az ország sorsa!Kevesebb képviselö,kevesebb SZEMÉT!”
 • 18. VÉLEMÉNY 2008. október 28. 10:47
  „Ludvig!

  SZÉGYEN és FELELŐSSÉGÉRZET

  EZEKET A SZAVAKAT, EZEKNEK A SZAVAKNAK A JELENTÉSÉT NEM ISMERIK!”
 • 17. DEMOKRÁCIA-VÉLEMÉNY SZABADSÁG 2008. október 28. 10:45
  „6. Zsoltika!

  MIÉRT NEM MENNÉL BELE?

  NE FÉLJ DEMOKRÁCIA és VÉLEMÉNY SZABADSÁG VAN!!

  ÁLLÍTÓLAG!!!!”
 • 16. go home 2008. október 28. 10:10
  „Meg kellene nézni,melyik képviselő mit hagy ott maga után,és megmutatni a választóknak.Aki ilyen nemtörődöm és gusztustalan,azt nem kell megválasztani,ilyen egyszerű.Az szemeteljen otthon a nappaliban.Hányinger ez a sok hülye segg egyrakáson.”
 • 15. Dr Bubo 2008. október 28. 09:37
  „A HONATYÁK szó valamiből adódik ugye. Talán abból,hogy tapasztalt,sokat látott ídősebb embereknek kellene ott ülni nem pedig hongatyáknak sok zsebbel.Én úgy gondolom,hogy fele ennyi ingyenélő is elég lenne a parlamentbe hiszen munkát nem végeznek efektíve pénzt nem hoznak az országnak csak viszik. Az még nem jutott egyiküknek sem az eszébe,hogy amit elbaltáztak azért nekik kellene fizetni nem pedig nekünk.Szerintem addig ott nem lesz rend amíg nem takarítják ki azokat akiknek bármi köze volt a korábbi rendszerhez,nyilvánosságra hozni az összes titkos dokumentumot tudjuk meg,hogy ki kicsoda.Aztán legyen egy választás és házszabály módosítás miután minden hibás döntésért a saját vagyonukkal felelnek nem pedig az enyémmel. Majd ha így lesz akkor nem tolakszik senki annyira a képviselőségért csak azok akik értik a dolgukat. Bár ezek is értik a dolgukat csak a miénket nem akarják érteni.Bal vagy jobb egykutya, tökéletesen egyet értettek abban,hogy a fizetésük mennyivel legyen felemelve meg hogyan ne kelljen évi 16 millióról elszámolniuk személyenként,de ha te kis szaros vállakozó aki előállítod a pénzt többek közöztt az övékét is csak egyszer ne adj számlát a 2 forintos csokiról,azonnal apeh meg minimum 100.000 bünti. Hát ez a demokrácia? Ebből nem kérek inkább elmegyek ebből az országból”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukrosbácsi-mentes internet

„Gyerekbiztos" megjelöléssel, szűrőkkel, forróvonallal és az uniós államok közötti szorosabb… Tovább olvasom