Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Pedagógusok sztrájkbizottsága: kedden lesz az első egyeztető tárgyalás

A kormány az egyeztetésre korábban Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét jelölte ki.
Kedden délután lesz az első egyeztető tárgyalás a kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága között - tette közzé honlapján szombaton a Pedagógusok Szakszervezete.

A kormány az egyeztetésre korábban Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét jelölte ki. Csütörtökön a tárgyalások azonnali megkezdését javasolta a pedagógusok sztrájkbizottságának követeléseiről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Mendrey László elnök közleményében akkor azt írta: a PDSZ és a sztrájkbizottság egésze érdekelt a hatékony, tárgyszerű és eredményes tárgyalások lefolytatásában.

A közoktatásban működő ágazati szakszervezetek október 19-én jelentették be, hogy sztrájkbizottságot alakítottak. Ekkor tudatták, hogy hivatalos levélben tájékoztatják a kormányfőt a sztrájkbizottság megalakulásáról, és azt kérték, jelölje ki a tárgyalópartnert.

Mendrey László akkor azt közölte: követelésük, hogy január elsejével a közalkalmazotti bértáblán 20 százalékos emelést hajtsanak végre, függesszék fel az iskolák ekkortól tervezett állami átvételét, valamint kérték a pedagógus-életpályamodell bevezetését.

Olvasóink írták

 • 3. Primax 2012. november 11. 08:43
  „Hazánk - és minden ország - jövője attól - is - függ, hogy mennyire "kiművelt", szakmájukat, hivatásukat jól ismerő és hatékonyan művelni tudók kerülnek ki az "életbe".
  Az oktatás és annak minősége - kezdve a bölcsődével, bezárólag az egyetemmel - tehát alapvető fontosságú.
  Meg kell(ene) becsülni a pedagógusokat.
  A jövőnkről van szó.
  Országunk jövőjéről.”
 • 2. vera2012 2012. november 10. 18:29
  „Az oktatáson nagyon sok mulik, hiszen az állam (is) profitál belöle. A mai tanárok nincsenek könnyü helyzetben, a fizetésröl nem is beszélve. Mi még tiszteltük öket, ha kaptunk is néha egy-egy pofont. Apám nem rohant oda, mért ütötted meg a gyerekemet. Azt mondta, biztos megérdemelted. Ma meg ha ilyen történne, a szülök följelentenék a tanárt testi sértésért. Hát hol élünk?”
 • 1. chihiro 2012. november 10. 17:06
  „Legalább az inflációval emelnék minden évben a fizetésünket. 2007 óta egy forintot nem emelte. Sőt, csökkent, mert akkor még járt pl. könyvpénz, amit már megszüntettek. Remélem, sikerrel jár a sztrájkbizottság! Ideje lenne, ha végre a pedagógusokat is megbecsülnék, mert a havi nettó 90 ezer forint nem igazán áll arányban a feladatainkkal (iskolai végzettség, a rendszeres kötelező önköltséges továbbképzések, a felelősség és a mindennapi stressz az elhanyagolt, szeretethiányos és ezért agresszív gyerekek miatt).”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uzsorásokat fogtak el Borsodban

Két borsodnádasdi uzsorást fogtak el a rendőrök, a férfi és a nő 50-100 százalékos kamatra adott… Tovább olvasom