Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Payer András énekelt a raboknak

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lakói ajándékot kaptak. Valamivel több mint harminc elítélt vehetett részt pénteken délután Payer András műsorán. A jövőben más vendégek is érkeznek majd a börtönbe, hogy színesebbé tegyék a hosszú éveket ott töltő rabok mindennapjait.
Felállva tapsoltak, együtt énekeltek a művésszel azok a rabok, akik jó magaviseletük miatt részt vehettek a hétvégi műsoron a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben. Payer Öcsi slágereit hallgatva feloldódtak és kicsit legalább gondolatban kiszakadtak a falak, rácsok mögül.
– Szeretnénk rendszeressé tenni az ilyen programokat. Három héttel ezelőtt Dopeman és Kicsi Dope járt nálunk, most Payer Öcsi vendégeskedik Sopronkőhidán. A délutáni órákban a különprogramokon kívül lehetőségük van a raboknak például az ötezer kötetes könyvtárban olvasni, sakk szakkörbe járni, van konditerem és ilyenkor tartanak számukra istentiszteleteket is – mondja Ábrahám Tibor nevelő.
Sopronkőhidán erőszakos bűncselekményekért elítélt foglyok vannak. Hosszú éveket töltenek a rács mögött, hálásak mindenért, ami kicsit kizökkenti őket a mindennapok egyhangúságából.
– Nem idegen számomra ez a környezet, huszonöt évvel ezelőtt Hofi Gézával voltam már a budapesti Markóban egy műsorral. Most sem nyafogtam, bár női börtönbe szívesebben jöttem volna – tudtuk meg Payer Öcsitől, aki régi, jól ismert slágereket hozott magával.
Beszélgetőtársa, Albert József azt ígérte, minden vendégétől megkérdezi majd, hogy eljönne-e a börtönbe is egy beszélgetésre. Aki igent mond, az vendég lesz Sopronkőhidán. Így esély van arra, hogy decemberben Bács Ferenc, januárban Szabó Győző, februárban pedig Dobó Kata tesz látogatást a rácsok mögött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc emberrel

is nyert a kapuvár

Tovább olvasom