Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Patrióta: Nem védelmi pénzért jött a banda

Soha nem jártak korábban a veszprémi Patrióta Lokálban azok az emberek, akiket Marian Cozma megölésével gyanúsítanak, és nem igaz, hogy védelmi pénzt kértek a lokál tulajdonosaitól - többek között ez áll abban a közleményben, amelyben először szólalnak meg a Patrióta üzemeltetői.
Az üzemeltetők leírása szerint a körülbelül 15 fős társaság az emeleten ült le és kulturáltan szórakozott. Egy óra múlva néhányan lejöttek az alagsori klubba, ahol épp akkor jelent meg Cozma a barátnőjével, akivel táncolni indult.

A közlemény szerint a gyanúsítottak szinte azonnal kinézték maguknak őket és lökdösődés indult. Maga a dulakodás legfeljebb fél percig tartott. A román kézilabdás Cozma ezt követően már rohant felfelé, hárman pedig utána. Többen lent maradtak, hogy csitítsák a tömeget, köztük a tulajdonosok is, ketten pedig az emeletről rohantak lefelé, majd ki az utcára.

A bár üzemeltetői leszögezik: a híresztelésekkel ellentétben van biztonsági alkalmazott a helyen, a rendőrséget is a személyzet hívta először, amint észlelték a dulakodást. Amikor a biztonsági őr kilépett az utcára, Cozma már a földön feküdt, a gyanúsítottaknak pedig nyomuk sem volt. A mentők körülbelül 10, a rendőrség 15 perc múlva érkezett a helyszínre.

A dokumentum szerint az összesen 120 négyzetméter alapterületű szórakozóhelyen 7 beltéri infra ipari kamera van, ezért kapták meg tavaly az év legbiztonságosabb szórakozóhelye címet.

A bár tulajdonosai úgy vélik, az egyetlen mód, amivel megakadályozhatók a hasonló tragédiák, ha a szórakozóhelyek a jelenleginél sokkal jobban szűrik a vendégeket. Például londoni mintára csak kártyával lehet bemenni, amely megszerzéséhez ajánlóra és a személyes adatok megadására van szükség. Az üzemeltetők azt is leírták, hogy azért álltak most a nyilvánosság elé, mert sok jogtalan vád érte őket, és számos téves feltételezés, csúsztatás jelent meg az elmúlt hetek során a sajtóban.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. LAZA 2009. március 03. 16:46
  „Hát igen!
  Tessék már megmondani kedves üzemeltetők,hogy mi van akkor ha a látogató úrak nem "kultúráltan"szórakoznak?
  No ennyire cinikus és pofátlan megnyílvánulást legfeljebb politikusoktól szoktunk hallani!
  Kedves (tényleg civilizált és kúltúrált) veszprémi látogatók akkor reméljük tudjátok a dolgotokat mert én erre a helyre soha többé nem tenném be a lábamat!”
 • 24. gagarin 2009. március 03. 12:14
  „Alakuljon meg az ország területén belül a Romai Köztársaság,aztán ott minden roma azt csinál,amit akar...mehet szabadon,ahová akar....dróthálótól-dróthálóig! De ebbe min.1000voltot!”
 • 23. kdt 2009. március 03. 10:42
  „Magyarország Európa egyik legkevésbé rasszista országa

  Európában a három leginkább rasszista ország Anglia, Németország és Franciaország. Angliában regisztrálják magasan a legtöbb rasszista incidenst.
  Magyarországon például csak 25 rasszista incidenst jegyeztek fel a vizsgált időszakban, míg Csehországban kétszázat.

  http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-260982”
 • 22. 621 2009. március 03. 08:49
  „Elég sokáig tartott míg valószínűleg a természetesen "kultúráltan szórakozó 27-ekkel" kitalálták ezt a gyermeteg mosószöveget.”
 • 21. Becsület 2009. március 03. 08:48
  „A tartós hülyítés és hazudozás oda vezet, hogy senki nem hisz senkinek és elindul az öntörvényűség! Az öntörvényűség pedig káoszt hoz maga után! A káosz pedig előbb-utóbb anarchiához vezet! Nem hiszem, hogy erre van szüksége az országnak. Vagy még is?”
 • 20. Hombre 2009. március 03. 08:14
  „Most olvasom,hogy Tatárszentgyörgyre ezreket várnak a temetésre. Nincs valakinek egy terrorista ismerőse aki rendelkezik néhány száz kiló robbanó anyaggal? Teherautót én bérelek neki, gps-t is adok neki,nehogy eltévessze Tatárszentgyörgyöt.”
 • 19. menti 2009. március 03. 08:10
  „a lokál tulajdonosainak most közreadott nyilatkozatából csak egy mondás jut az eszembe: A villamos alatt fekvő ember mosolya nem mindig őszinte”
 • 18. bartis 2009. március 03. 07:59
  „Soha,soha ne higyjetek a sajtónak!!!Mindig az adott rezsim fullajtárja,agymosó propaganda gépezet,amely jelen esetben bőszen igyekszik polgárháborús helyzetet teremteni.Ha nincs bőrszíne a bünőzésnek akkor ne legyen bőrszíne az áldozatoknak sem.Mert a magyarok sérelmére elkövetett büncselekmények érdekes módon soha nem rasszista inditatású.Jároka,elfogult és mindenáron konfliktus helyzetet teremt az állandóan rasszistának vélt,sok esetben egymás közötti leszámolás büncselekményekből.ELÉG LEGYEN A MAGYAR NEMZET LEJÁRATÁSÁBÓL!MERT EGYSZER A NÉP MEGÚNJA ÉS SOKAN FOGNAK NAGYON ROSSZUL JÁRNI!!!”
 • 17. kdt 2009. március 03. 07:27
  „- Döbbenten értesültem róla, hogy a tatárszentgyörgyi lakástüzet hősugárzó okozta, hiszen ezekre a készülékekre eddig egyáltalán nem voltak jellemzőek a rasszista megnyilvánulások - jelentette ki rendkívüli sajtótájékoztatóján Kolompár Orbán, majd így folytatta:

  - A Magyar Gárda gyilkos szellemisége elképesztően káros a társadalmunkra, ez immár bizonyított tény, hiszen nemcsak az utat kereső polgárokra, hanem a tárgyakra is átragad. A kormány részére törvényjavaslatot nyújtottunk be, kérve őket, hogy mielőtt tiltsák be ezeket a kirekesztő eszközöket.

  Gyurcsány Ferenc blogjában így fogalmazott: hány ilyen eset kell még, hogy felébredjen a társadalom? Az erőszak semmire sem vezet, s ha ezt már egy hősugárzó sem érti meg, akkor hatalmas gondok vannak. Mi, az ország felelős kormányaként fontos feladatunknak tartjuk, hogy harcoljunk a kirekesztés minden formája ellen, Kolompár Orbán törvényjavaslatát így vélhetően elfogadjuk. Ha a szélsőségesek azt mondják, létezik cigánybűnözés, akkor mondjuk ki végre: létezik magyarbűnözés és hősugárzóbűnözés is. Megálljt kell parancsolnunk az indulatoknak.

  Sólyom László köztársasági elnök visszafogottabban reagált: - Meg kell állítani az országban végigsöprő erőszakhullámot, legyen szó magyarokról, cigányokról vagy hősugárzókról. Nincs értelme cigány- vagy hősugárzóbűnözésről beszélni, bűnözés létezik, ez ellen kell harcolnunk.

  A Kuruc.info hírportál ugyanakkor hősugárzók árusításába kezdett honlapján keresztül. A bevételt a portál csinosítására költenék, melynek eredményeképpen a honlap háttérszíne már nemcsak fekete és fehér, hanem akár kék is lehetne.”
 • 16. PaPa 2009. március 03. 06:26
  „Elöször ez az emberek beetetése, hogy ha kamera van felszerelve meg van oldva minden probléma. Igaz, hogy aki a monitort nézi egy nyugdíjas rendőr aki már nem lát este 22 óra után de nagyon jó az összekötetése az alvilággal. Ezért kell alkalmazni.
  Biztonságos disko egy (1 db ) biztonságiőr? aki későn érkezet a helyszinre mert épen kávézot.
  A pultos lányt meg valami gárdista ütöte meg vagy nem is történt meg?
  Sajnos megint beigazolodik, hogy ilyen hülyének néznek benünket. Bárhol a világon ezért a kijelentéséért soha az életbe nem menének ebbe a kocsmába az emberek.
  Kibváncsi lennék, hogy a rendőrség vagy az alvilág kérte ezt a szenyes nyilatkozatot.”
 • 15. metermester 2009. március 03. 06:00
  „"A dokumentum szerint az összesen 120 négyzetméter alapterületű szórakozóhelyen 7 beltéri infra ipari kamera van, ezért kapták meg tavaly az év legbiztonságosabb szórakozóhelye címet. "
  Akkor gond egy szálse a kamerák mindent láttak.Vagy pont a kültérre/bejárat-kijárat/ felejtettek el egyet/kettőt feszerelni....ennyi...”
 • 14. tatira 2009. március 03. 05:34
  „kifogják őket mosni.......”
 • 13. comet 2009. március 02. 23:51
  „nem lepődnék meg ha jövő hétre kiderülne, hogy nem is a Patrióta bárban történt a tragikus eset.
  "az év legbiztonságosabb szórakozóhelye" cím azért elgondolkodtató. Korábbi beszámolók alapján nem ilyen gyorsan zajlottak az események. A másik két kézilabdás meg gondolom leesett a lépcsőn és attól sérült meg.”
 • 12. blaze 2009. március 02. 23:32
  „knifemaster, szerinted mi a mondanivalója ennek az ocsmányságnak?”
 • 11. aTibi 2009. március 02. 23:10
  „Hát ez az amikor az ember egyszerre két helyen van!
  Egyik amit lát,hall!--------A másik amit bizonyítanak neki!( hihetetlen,hogy tud az ember alkalmazkodni)

  Annyiszor előfordult már több százan,-ezren egyformát láttunk,---páran a hivatalos közeg /tudósító,rendőrség,rendezőség, sőt az ország másik végében tartózkodó elnök,az elnök jobbkeze/ mind mást láttak. kb: 20-en!

  És kinek lesz igaza? --- a 20-nak, a több száz,--ezer ellenében! EZT HÍVJÁK DEMOKRÁCIÁNAK!

  ÉS EBBE DÖGLÜNK BELE!”
 • 10. texipappa 2009. március 02. 22:54
  „Kívánjuk a sajtó szabadságát, cenzúra eltörlését!

  Mi az indok arra a kérdésre, hogy bizonyos tartalmakat nem lehet kommentálni?
  Ha az emberek magukba fojtják gondolataikat és nem mondják ki akkor az előbb utóbb kitör belőlük.

  Off: Tudom a moderátor is felülről kapja az utasításokat, ő nem tehet erről, de akár egy fórum vagy hasonló dolgot létre hozhatnának direkt linkkel, akkor nem a tartalomhoz konkrétan hozzáfűződő hozzászólások látszódnának a cikkek alatt, hanem a direkt link.

  On: További Jó munkát!”
 • 9. knifemaster 2009. március 02. 22:52
  „5.
  blaze Te fel sem fogtad a mondanivalóját,milyen gyűlöletbeszédről beszélsz?”
 • 8. arrabonai 2009. március 02. 22:49
  „Kultúráltan szórakoztak... Na, akkor semmi gond, így nem is gyilkosság a gyilkosság. Lehetőleg zárjuk is le itt az ügyet és ne piszkáljuk azokat a napbarnította fiúkat. Végülis jogos felháborodásukban tették amit tettek, nem? Cozma olyan.. magas volt, meg rövidujjú póló volt rajta. Hát mi kell még a jogos önvédelemhez..?
  Mindent kihasználnak, hogy maszatolják a történteket. Nem kell a parasztvakítás!”
 • 7. antalszabo 2009. március 02. 22:27
  „De nem csak ahhoz a cikkhez nem lehet hozzászólni. Még van egy pár olyan cikk, ami kényes lehet valakik számára, ahhoz nem engednek kommenteket írni.
  Talán le egyszerűsítve, a C vitaminnal dúsított cikkek tabuk lettek.”
 • 6. raffy2 2009. március 02. 22:15
  „ezt én is szeretném tudni,miért nem lehet az iváni cikkhez hozzászólni.de nem ez az első eset,de a szerki nem válaszol.vajon mi lehet az oka?még hogy nem szedtek védelmi pénzt!ha-ha.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat teherautónyi marihuána! - Rekordfogás képgalériával

Magyarország - Ipari méretű marihuánaültetvényt találtak a rendőrök február közepén Budapesten, hat… Tovább olvasom