Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Patisszon töltve

Hozzávalók:

kb. 6 db kisebb patisszon, só, 20 dkg baconszalonna, egy evőkanál olívaolaj, 2 nagy vöröshagyma, 1 piros-, 1 fehér-, 1 zöldpaprika, fehér bors, curry, fél marék rizs, szezámolaj, 1 nagyobb kocka Bakony camembert sajt, 1 nagy, lédús paradicsom, vöröshagyma a köretnek.

Elkészítés:

A tenyérnyi nagyságú, de még puha patisszonok tetejét levágjuk, belsejét kiskanállal kikaparjuk. Sós vízben félpuhára főzzük. Míg ez puhul, kockákra vágott baconszalonnát megpirítunk kevés olívaolajon, adunk hozzá szálasra vágott hagymát, piros-, fehér- és zöldpaprikacsíkokat, aprított fokhagymát. Lassan puhára pároljuk, majd fűszerezzük sóval, fehér borssal, curryvel. A rizst sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A megpuhult patisszonokat lecsurgatjuk, majd olajozott sütőedénybe tesszük. Mindegyik belsejébe cseppentünk pár csepp szezámolajat, majd a nagyságától függően egy szelet camembert sajtot teszünk bele. Megtöltjük a rizses, baconos zöldségekkel, jó szorosan. A tetejére mindnek egy szelet camembert sajtot teszünk. A sütőedényben maradó réseket betöltjük apróra vágott paradicsom és hagyma keverékével, ebből lesz a mártás. A tetejüket, hogy ne száradjon ki, meglocsoljuk szezám- vagy olívaolajjal. Forró sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. A megsült zöldségeket tálra tesszük, köré rendezzük a paradicsomos, hagymás, olajos köretet és friss kenyérrel kínáljuk.

Balogh János (Győr)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnöki szavak

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Jelentős sikerként értékelem a szavazás… Tovább olvasom