Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Pataki Ágit untatta a szépségipar

A szépségiparból elege lett, a producerség azonban megfelel neki. Pataki Ági (képünkön), az egykori modell, az Üvegtigris producere szegedi látogatása alkalmával elmondta: nem könnyű pénzt szerezni magyar filmekhez. A szponzorokat a forgatókönyv alapján választják, a jó reklámra pedig szükség van, hiszen a film is csak termék.
Fotó: Frank Yvette
– A szépségiparban dolgozott, üzletasszonyként mégsem maradt meg ennél az iparágnál. Producer lett. Miért?
– Engem a szépségipar nagyon untat. Abban nagyon sokáig, húsz évig vettem részt. Szerettem volna ezért valami új szakmát, új dolgot megtanulni, és az nagyon megfelel nekem.

– Nehéz a szakmája? Nehéz magyar filmekhez pénzt szerezni?
– Nagyon nehéz. Az Üvegtigris második részénél ugyanakkor könnyebbséget jelentett, hogy az első részt szerették, ismerték azok, akiket megkerestünk. A szponzorok bíztak abban, hogy a második film olyan sikeres lesz, mint az első.

– A szponzorok termékei sok magyar filmben direkt módon, túlságosan hangsúlyosan jelennek meg.

– Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy az ember csak olyan szponzorokat, termékeket von be a filmbe, amelyek dramaturgiailag egyébként is benne vannak. Egy film sohasem légüres térben mozog, van díszlete, miliője, közege. A szponzorok kiválasztása során mindig a forgatókönyvből kell kiindulni.

– Az Üvegtigris első része előtt nem volt reklámkampány, a film mégis sikeres lett. A második részt sokat reklámozzák. Szükség volt erre?
– Fontos a reklám, hiszen a film ugyanolyan termék, mint bármi más, el kell adni. Az első film esetén azért nem volt ekkora kampány, mert mi is elsőfilmesek voltunk. Nemcsak a rendező, Rudolf Péter volt elsőfilmes, hanem a producerek is: a férjem, Kovács Gábor és én is. Úgyhogy egy kicsit bátortalanabbak voltunk. Azért azt tudni kell, hogy nemcsak a filmgyártás drága műfaj, hanem a reklám is pénzbe kerül. Most a második résznél bátrabbak voltunk a marketinggel is, ezért látszódott jobban ez a film, mint az első látszódott a maga idejében.

– Talán túlságosan is jól látszódott, hiszen sokan már a premier előtt letöltötték a filmet az internetről.

– Ez sajnálatos. Mi annyi reklámra számítottunk és annyira lett volna igényünk, amennyit mi magunk meghatároztunk. Megítélhetetlen, hogy mekkora veszteséget okozott ez nekünk. Jelenleg rendőrségi nyomozás folyik az ügyben. Ugyanakkor fantasztikusak voltak, akik az interneten véleményezték a dolgot, mert bár sokan letöltötték a filmet, ugyanakkor elindult egy szimpátiahullám is az alkotók, a producerek, a film mellett. Hogy ez a kettő hogy egyenlítődik, ki, egyelőre fogalmunk sincs. Nagyon meg voltunk ijedve, mert egy ilyen akció gyakorlatilag romba dönthet egy produkciót. Nem a nyereségünket csökkenti mindez, hanem egyszerűen a befektetett tőkének kell visszajönnie a bevételből.

– Elképzelhető, hogy a következő projekt az Üvegtigris harmadik része lesz?

– Nem tudok arra válaszolni, hogy lesz-e harmadik rész. Borzasztóan függ attól, hogy mennyire szeretik az emberek a filmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most érdemes aranyba fektetni

Piaci szakértők szerint a következő időszakban is vonzó célpont lehet a biztonságos befektetési… Tovább olvasom