Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Pata-csata

A dühöngő viharban a vándorcirkusz elveszít egy zebracsikót. Nolan Walsh lótenyésztő talál rá a megrettent kis állatra, és hazaviszi lányának. Szomszédságában terül el a Turfway versenypálya. Az első pillanattól fogva, hogy a kis zebra, Csíkos megpillantja a pályát, egy célja van: megnyerni a versenyt...
rendező: Frederik Du Chau

forgatókönyvíró: David Schmidt, Steven P. Wegner
operatőr: David Eggby
jelmeztervező: Jo Katsaras
zene: Bryan Adams, Mark Isham
látványtervező: Wolf Kroeger
vágó: Tom Finan

szereplő(k):
Bruce Greenwood (Nolan Walsh)
Hayden Panettiere (Channing Walsh)
Gary Bullock (John Cooper)
Wendie Malick (Clara Dalrymple)
M. Emmet Walsh (Woodzie)

A film sztorija

A dühöngő viharban a vándorcirkusz egy nagyon értékes szállítmányát veszíti el: egy zebracsikót. Nolan Walsh (Bruce Greenwood) lótenyésztő - aki visszavonultan él szerény farmján - talál rá a megrettent kis állatra, és hazaviszi lányának, Channingnek (Hayden Panettiere).

A kis zebra, Csíkos(mh: Csonka András), hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Kócos (mh: Faragó András), a shetlandi póni vezet, és Franci(mh: Hernádi Judit), , a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Gúnár(mh: Háda János), a dilis nagyvárosi pelikán is csatlakozik a gárdához.

A Walsh-farm szomszédságában terül el a Turfway versenypálya, ahol telivérek küzdenek azért, hogy részt vehessenek a Kentucky Derbyn. Csíkosnak az első pillanattól fogva, hogy megpillantja a pályát, csak egy célja van: megnyerni a versenyt. Megszállott edzésbe fog, hogy elérje álmait. Mindebben Kócos van segítségére, aki rengeteg bajnok versenylovat készített fel a múltban.

A telivérek persze kinevetik és könyörtelenül gúnyolódnak rajta, de vannak a birtoknak kedvesebb lakói is, különösen Szöszi(mh: Ábel Anita), a gyönyörű kancacsikó, aki viszont határozottan vonzódik Csíkoshoz... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Varga Csilla

"A lovas filmek reneszánszukat élik, és az állatos filmek sem
maradhatnak el egyetlen évben sem, hiszen melyik gyerek és melyik felnőtt az, aki ne szeretné az állatokat? Frederic Du Chau, a bűvös kard című film rendezője, az egész család számára száz százalékos szórakozást ígérő alkotást készített, melynek főszereplője valaki, akinek az apja ló, az anyja pedig kerítés volt, legalábbis így gondolja az, aki nem tudja mi is az a zebra. A háttérben pedig Bryan Adams, Paul McCartney, Ennio Morricone, és Mozart szerzeményei csendülnek fel, mégis a mindent elsöprő humoráradat és a kiváló szinkron az, amely igazán élvezetessé tesz az esténket, ha ezt a remek filmet választjuk."
A teljes cikk

mozinet.hu - lacxox

"Ezek a közhelyek a szülőket valószínűleg erősen fárasztják már, a minden meglepetést nélkülöző, rutinból összerakott cselekmény (és a hasonlóan lapos rendezés) pedig végképp próbára teheti őket, de a kiskölykök élvezni fogják a mesét – feltéve persze, hogy képesek végigülni a talán számukra is hosszúnak tűnő játékidőt. A mozik szörnyű gyerekfilmkínálatában azonban legalább akad végre egy ártatlan, színes, tanulságos, igazán kölyökbarát bemutató, elfogadható színészi játékkal, úgyhogy ha moziba vinnénk a gyereket, nem kell tovább keresgélnünk. De ha egy mód van rá, magunknak ne váltsunk rá jegyet, hacsak nem akarjuk horkolásunkkal megzavarni a kisebbek szórakozását."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kossuth Lajos Ipari Szakközép, Szakiskola és Kollégium, Győr

Haller János Általános, Szakképző, Idegenforgalmi-és  Vendéglátóipari Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár   Tovább olvasom