Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Parlament: gazdasági tárgyú törvénymódosításokat fogadhatnek el

Az Országgyűlés hétfőn több gazdasági témájú előterjesztést is elfogadhat, igent mondhat például a jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokra.
Az Országgyűlés hétfőn több gazdasági témájú előterjesztést is elfogadhat, igent mondhat például a jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokra, továbbá meghosszabbíthatja a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, illetve a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló bizottság mandátumát.

A Ház ülése a szokásos időben, hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit ezúttal is az interpellációs blokk követ.

A határozathozatalok alatt a képviselők az elsők között dönthetnek a közjogi méltóságok halála esetén járó özvegyi nyugellátásokra vonatkozó rendelkezések módosításáról, valamint a Malév-bizottság munkájának meghosszabbításáról.

A testület legutóbbi üléséről a szocialista képviselők kivonultak, mivel szerintük a bizottság mandátuma szeptember 10-én már megszűnt, Varga István, a testület fideszes elnöke ezzel szemben akkor azt hangsúlyozta, a parlamentnek szeptember 24-ig lehetősége van meghosszabbítania a bizottság munkáját.

Az Országgyűlés ezt követően szavazhat a 2013-as költségvetést megalapozó törvényekről, valamint a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló jogszabály módosításáról.

A parlament mindemellett a benyújtott módosító javaslatokról dönthet a munkahelyvédelmi akcióterv, illetve a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, valamint a kisvállalati adóról szóló előterjesztésről.

A parlament e heti háromnapos ülésének második napján, kedden az előzetes regisztráció bevezetéséről nyílik meg a vita várhatóan, szerdán pedig az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) tárgyalása kezdődhet meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloldották a zárlatot a Kincsem Parkban

Feloldották az állategészségügyi zárlatot a Kincsem Parkban, miután az állatorvosok nem tapasztaltak… Tovább olvasom