Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Parlament: Béren kívül 25% - Vagyonadó 30 millióig nem lesz

A parlament döntése szerint a béren kívüli juttatások után a munkáltatóknak 25 százalékos adót kell fizetniük. Jelentősen változott a tervezett vagyonadó: adómentes lesz személyenként egy, legfeljebb 30 millió forint értékű lakás, ha benne laknak, és még egy, legfeljebb 15 milliós ingatlan.


Döntöttek az adótörvényekhez érkezett módosító javaslatokról. A béren kívüli, eddig adómentes juttatások után a munkáltatóknak 25 százalékos, tehát az eredetileg tervezettnél alacsonyabb adót kell fizetniük, és így a kormány reményei szerint nem szüntetik meg ezeket. E körbe tartozik az üdülési csekk, a melegétel-utalvány havi 18 ezer forintra emelt összegig, az utazási bérlet, az iskolakezdési támogatás, a magánnyugdíj-pénztárba, illetve az önkéntes nyugdíj- vagy egészségpénztárba fizetett munkáltatói hozzájárulás. Adómentes marad a cég által fizetett számítógép- és internethasználat. A kereskedelmi szálláshelyek áfája már július 1-től 18 százalékra csökken, míg a korábbi törvény szerint a többi szolgáltatáséval együtt 25 százalékra nőtt volna. A kutatásra és fejlesztésre fordított pénzt a cégek levonhatják az iparűzési adó alapjából, a gyógyszergyárak pedig az őket terhelő külön költségvetési befizetésből.

Vagyonadóról

Jelentősen változott a vagyonadóról szóló javaslat. Adómentes lesz személyenként egy, legfeljebb 30 millió forint értékű lakás, ha benne laknak, és még egy, legfeljebb 15 milliós ingatlan. A további lakóingatlanok összesített értékéért viszont sávosan kell adót fizetni:a 30 millió alatti rész után 0,25 százalékot, 50 millióig 0,35 százalékot, az afölötti részre pedig 0,5 százalékot. Ha a nyugdíjas tulajdonos adófizetési kötelezettségét felfüggesztik, örökösének nem kell kamatot fizetnie, amikor átveszi a tulajdont. A szabad demokraták azt is javasolták, hogy a forgalmi értéknél vegyék figyelembe a még fennálló tartozást, a fizetendő vagyonadóból le lehessen vonni a személyi jövedelemadót, és hogy a vagyonadót az eddigi ingatlanadóhoz hasonlóan az önkormányzat szedje be. Ezeket a többi frakció elutasította, de a szabad demokraták így is megszavazták a kormány által támogatott pontokat. Velük volt meg a többség, bár a vagyonadóhoz benyújtott és a kormány által támogatott indítványokra öt Fidesz-képviselő is igent mondott.

Az adótörvények zárószavazását jövő hétfőn tartják. Az viszont véglegesen eldőlt, hogy ha egy épület lakói leválnak a távfűtési rendszerről, az önkormányzat öt évig külön díjat fizettethet velük, amennyiben az új fűtési mód miatt nő a széndioxid-kibocsátás. Ez összefügg azzal, hogy az alkotmánybíróság kimondta: megtiltani vagy jogilag akadályozni nem lehet, hogy egy lakóközösség kilépjen a távfűtési hálózatból.

Nem akarnak kevesebben lenni

Az Országgyűlés hétfői ülésén elutasította a kisebb parlamentről szóló törvényjavaslatot, így várhatóan 2010-ben is a jelenlegi rendszer szerint zajlanak az országgyűlési választások.

A még a Gyurcsány-kormány által beterjesztett javaslat értelmében a parlamenti képviselők létszáma a jelenleg 386-ról 199-re csökkent volna. Ebből 176 képviselőt egy fordulóban, megyei listáról választottak volna a szavazók, 23 fő pedig a mandátumot nem eredményező szavazatok összesítéséből, országos listáról került volna be a kisebb parlamentbe.

A kormány számításai szerint a jelenlegi választási rendszer melletti 8 milliárd helyett a kisebb parlamenttel 4 milliárd forintba került volna egy választás. Az új rendszerben is megmaradt volna a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos választási küszöb, viszont az egyfordulós, tisztán listás választással megszűnt volna 2010-től a választások érvényességi és eredményességi küszöbe.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Primax 2009. június 24. 16:04
  „Nincs "jó" párt és "rossz" párt.
  Nincs "okos" párt és "buta" párt.
  Nincs "jószívű" párt és "fukar" párt.
  Csak kétféle párt van Magyarországon :
  1. Amelyik - aktuálisan - hatalmon van.
  2. Amelyik - éppen - hatalomra tör.
  És remekül elszórakoznak egymással, néha szerepet cserélnek, ahelyett, hogy együtt dolgoznának az ország érdekében.
  Ők - és a "köreikbe" tartozók - remekül érzik magukat minden körülmények között.
  Szeretik a szép nagy közösségeket, ezért nem is szavazták meg, hogy feleannyian üldögéljenek a "napköziben"...
  És köszönik voksainkat, hogy lehetővé tettük/tesszük/tenni fogjuk nyugodt hétköznapjaikat, gondtalan és vidám, anyagi problémáktól mentes életüket.”
 • 43. AHA. 2009. június 24. 15:58
  „http://nol.hu/belfold/tiz_szazalek_alatt_az_mszp

  egy nagyon jó hír ebben a csúnya időben!
  :DDD”
 • 42. load 2009. június 24. 14:00
  „40. Rézfejű
  Hát hogyne osztana-szorozna a száznapos megszavazása?
  Azt mutatja, hogy mennyire partnerek voltak a ,,felelőtlen osztogatás és analfabéta gazdaságpolitika" fenntartásában.
  Vedd a fáradságot és nézd át az Országgyűlés honlapján (www.mkogy.hu) az évenkénti költségvetési törvényekhez benyújtott ellenzéki módosító törvényjavaslatokat!
  Egyetlen olyat sem találsz, amely a kiadások csökkentését szorgalmazta volna, de ha összeadod a kiadásnövelő javaslataik várható költségvetési kihatását, akkor ezer-milliárdos tételben találsz példát a ,,felelőtlen osztogatás"-ra.
  Dehogy mondom én, hogy csak ,,az ellenzék tehet az ország helyzetének alakulásáért".
  A felelősség mindig a kormányé.
  De azt se mondja senki, hogy a Fidesz-KDMP felelős ellenzékként rendszeresen figyelmeztette a kormányt arra, hogy a kiadások mérséklésével csökkentse az eladósodás, a költségvetési hiány mértékét.
  Én ilyenről nem tudok.
  Sőt Áder hetente állt fel a Parlamentben, hogy ,,Azt ígérték nem lesz gázáremelés", meg a ,,kormány ellehetetleníti a fiatalok lakáshoz jutását".
  A gázár támogatás helyett az alternatív energiák elterjesztését kellett volna támogatni, a lakástámogatási rendszer meg túl azon, hogy tönkretette a magyarországi hitelpiacot, felszámolta a megtakarítási hajlandóságot, és a hitel felvevők most érzik igazán az eladósodás keserű következményeit.
  Mindezeken kívül eddig 1.469 milliárd forintjába került a költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek, de a kötelezettségek még vagy 20 éven át terhelni fogják az államot.
  Ezekre a következményekre a közgazdászok rendszeresen felhívták a figyelmet, de a parlamentben ülők ezt nem akarták meghallani.
  Fontosabb volt a közvélemény kutatási eredmény, a szavazói támogatottság, mint az ország jövője.
  Ezért tartunk ma itt.”
 • 41. ksusan 2009. június 24. 13:59
  „Vagyonadónál miért nem nézik a létszámot? 50 m2-en két fő vagy mi 5-en a 125 m2-en? Mindegyik esetben 25 m2 jut egy főre. Én mégis beleesek a 30 millióba, pedig 3 gyerekkel szerintem nem luxus.”
 • 40. Rézfejű 2009. június 24. 11:27
  „34. load

  Örülök, hogy egyetértünk, a mélyrepülés a 2002 és 2006 közötti felelőtlen osztogatás és analfabéta gazdaságpolitika eredménye. Utána meg ugye a hazudozásé. Az, hogy a Fidesz 2002-ben megszavazta a 100 napos programot, nem oszt, nem szoroz. Ugyanis ha nem szavazzák meg, a parlamenti többséggel úgyis átmegy, legfeljebb most nem lehetne mondani, hogy ők is megszavazták. Azt pedig változatlanul nevetségesnek tartom, hogy az ellenzék tehet az ország helyzetésen alakulásáért. Ugyanis ha nem a kormány, hanem az ellenzék döntene mindenben, aki ki akarna kormányra kerülni? Ez is csak a szokásos szoci duma, amit annyit mondogatnak, hogy végül maguk is elhiszik. Szerencsére más nem.”
 • 39. radír 2009. június 24. 08:36
  „Most aztán beakasztottak az ingatlanpiacnak ezzel együtt az építőipart is leradírozták. Ennyit a "szakértőkről".”
 • 38. thermoline 2009. június 24. 07:34
  „Derék emberek....”
 • 37. hidas 2009. június 23. 18:48
  „Olvsom,hogy a 199 fős parlamentről tegnap szavazott a T Ház. Most a FIDESZ-KDMP és az MDF egy része megszavazta, az MSZP nagy része tartózkodott, az SZDSZ nemmel szavazott! Szórakoznak velünk, a média meg most csöndben van! Vajon miért?!”
 • 36. hidas 2009. június 23. 18:31
  „Azt vajon miért nem szavazták meg, hogy költségtérítést csak számla ellenében vesznek fel!? Én hülye, vén fejjel decemberben és januárban a nagy mínuszokban gyűjtőttem az aláírásokat, őssze is jött közel 600 ezer de ezeket ez sem érdekli!!! Biztos szóltak egy cimborának, hogy támadja már meg az Alkotmánybíróságon, mert így lehet még húzni az időt. Szégyen amit művelnek mindkét oldalon!!! Ezek után ne csodálkozzanak, hogy az emberek el sem mennek szavazni (lásd Pécs 17%) mert nincs kire!!!”
 • 35. Kami45 2009. június 23. 17:14
  „"Ebből 176 képviselőt egy fordulóban, megyei listáról választottak volna a szavazók, 23 fő pedig a mandátumot nem eredményező szavazatok összesítéséből, országos listáról került volna be"
  Ez megint csak egy átverés, nem a szavazó döntötte volna el kit választ, hanem a pártok.”
 • 34. load 2009. június 23. 16:38
  „33. Rézfejű
  Nem nevetséges, hanem tragikus.
  Nem tudom itthon élsz-e, de ha igen emlékezned kell arra, hogy az elmúlt 7 évben kíméletlen ígéret háború folyt a szavazatokért, elsősorban a nyugdíjasokat, de a bérből-fizetésből élőket is megcélozva.
  Ha mégsem emlékeznél rá, itt van egy kis emlékeztető:
  http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/igeretek/igeretek/
  Ezek egy részét a szocik - mert megtehették - be is tartották.
  Ezen a linken:
  http://www.magyarorszag.hu/ShowBinary/repo/root/mohu/hirkozpont/hatteranyagok/ado
  a bérek és nyugdíjak alakulását kísérheted figyelemmel.
  A 4. oldalon levő grafikonról az látszik, hogy a 2002-2006 közötti időszakban a reálbér és a nyugdíjak gyorsabban nőttek, mint a GDP.
  Ezek forrása a külföldön felvett hitelek és a vállalatoktól - adó és járulék formájában - elvont, beruházásokra fordítható jövedelem volt.
  A jövő felélése 2001-ben a Fidesz lakástámogatási rendszerének bevezetésével kezdődött, amit az MSZP még ki is terjesztett, Medgyessy 100 napos programját meg - egy kivételével - az összes parlamenti párt megszavazta.
  A kérdésed ,,..a derék igazmondó kormány miért nem tett semmit az elmúlt években adóügyben?" gondolom, csak költői, mert én soha nem hallottam olyan költségvetési törvényjavaslatot az ellenzék részéről sem, ami a kiadások csökkentését célozta volna meg.
  Ami a kiadások növelését, azt számosat.
  Ezek forrása pedig a beszedett adó, vagy -rosszabb esetben - a külföldön felvett hitel volt.”
 • 33. Rézfejű 2009. június 23. 13:36
  „12. tiktak

  Én azt mondom neked, bár most lenne annyi nyugdíj- illetve fizetésemelés, mint amennyi 1998 és 2002 között volt. Nyilván kiosebbek voltak a kiadások, de kisebbek voltak a bevételek is. Tehát arányaiban ugyannyi bevételből kellett finanszírizni ugyanannyi kiadást, mégsem ment csődbe az ország és nem kellett annyi hitelt felvenni, hogy még unokáink sem tudják majd visszafizetni.
  Ebből meg különösen szép az úgynevezett szocialista típusú hitel - a la gyurcsány - miszerint csak én vehetem fel és csak a következő kormány fizetheti vissza. Eu ám az ötlet!
  Abban egyébként teljes mértékben egyetértünk, hogy kevés ember fizet túl sok adót. Éppen ezért próbálta a Fidesz azt, hogy a támogatások egy részét adókedvezmény formájában adja. Le is szavazták őket az ingyenélők! Azt azért megkérdezném, amikor a Horn kormánynak 2/3-os többsége volt, miért nem csináltak ez ügyben valami érdemlegeset? A jelenlegi kormány és az elődje az elmúlt 7 év alatt miért nem lépett valamit ez ügyben?
  Az gondolom egyértelmű, hogy a vezetőségen lehet számonkérni a döntéseket. Tehát a derék igazmondó kormány miért nem tett semmit az elmúlt években adóügyben? Mármint az állandó emelésen kívül. Nyilván a csúnya ellenzék akadályozta őket, ugye? Nevetséges.”
 • 32. lacim6 2009. június 23. 13:13
  „Veres a tévések "lebuktatásához" Draskovicstól kért segítséget

  A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjén keresztül próbált a Hír Televízió két drogügybe kevert riportere ellen büntetőeljárást generálni Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. A tárcavezető egyebek mellett arra hivatkozott, hogy a tévések már sok borsot törtek Veres János pénzügyminiszter orra alá. Draskovics egyelőre tagad, Lendvai Ildikó MSZP-elnök pedig nem kommentálta párttársa eljárását.

  Az igazságügyi és rendészeti miniszter tagad, az MSZP kivár (Fotó: Hegedüs Róbert)

  Petőfi Attilának, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatójának írt feljegyzésben hívta fel a figyelmét tavaly májusban Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter arra, hogy a rendőrség kezdjen valamit a Hír Televízió két riporteréről, Kisberk Szabolcsról és Krakkó Ákosról gyűjtött, szerinte terhelő információkkal - derült ki a Magyar Nemzetben közölt dokumentumokból. A dandártábornok a Budapesti Nyomozó Ügyészség előtt tett tanúvallomásában beszámolt róla, hogy a tárca vezetője azt közölte vele: a riporterek autóiban 20-40 gramm kábítószer lesz elrejtve, és ők azok, akik korábban rossz színben tüntették fel Veres János akkori pénzügyminisztert és köreit. Veres (aki annak idején azt állította, hogy feljelentést tett az ügyben - a szerk.) Draskovicshoz fordult, és elmondta neki, hogy a környezetéhez tartozó személyeket valaki arról tájékoztatta, a két riporter kábítószer-fogyasztó, és 1,5 millió forintért hajlandó az erről szóló konkrét információkat átadni - áll a tábornok vallomásában. Petőfi jelezte, hogy akkor tehetnek valamit, ha ezeket az információkat írásban is megkapják, ami röviddel később meg is történt, majd a miniszter többször is érdeklődött, hogy milyen lépések történtek az újságírók ügyében.

  Mint arról beszámoltunk: tavaly tavasszal a büntetett előéletű Baráth Miklós azzal kereste meg a riportereket, hogy Veres János környezete kábítószerügybe akarja keverni őket. Elmondta, megbízóinak másfél millió forintot érne az, ha a tévések autójába kábítószert csempészne. Az ügy szereplői között felbukkant Tóth Viktor, Veres kampányfőnöke, valamint a volt pénzügyminiszter régi ismerőse, Helmeczy László ügyvéd is. Futó Barnabás, a riporterek jogi képviselője lapunknak azt mondta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség azt állapította meg, hogy Helmeczy László mellett Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos is sértettjei az ügynek, és Barát Miklós ellen hamis vád miatt emelt vádat. Tájékoztatása szerint az eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalja egy később kijelölt időpontban.

  Az üggyel összefüggésben az Országgyűlés mentelmi bizottsága hétfőn három fideszes országgyűlési képviselő, Czomba Sándor, Simon Miklós és Tilki Attila mentelmi jogának felfüggesztését javasolta a Tisztelt Háznak. A testület a rágalmazás miatt magánvádas eljárást indító Helmeczy László és Tóth Viktor által tett feljelentés nyomán döntött. A feljelentők a politikusok sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt fordultak az ügyészséghez.

  Draskovics Tibor tagadta, hogy tudna az ügyről, és csak annyit mondott, minden információ, amit ismer, benne van a periratokban. Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke nem kívánta kommentálni párttársai eljárását, azzal érvelt: az igazságszolgáltatás feladata, hogy mindezt kiderítse, és azt javasolta, hogy mindenki várja ki ennek a végét.

  Különös magyarázat a szakminisztertől
  Draskovics Tibor a parlamentben Balog Zoltán fideszes képviselő kérdésére cáfolta, hogy utasítást adott volna Petőfi Attilának a tévések ügyében. A miniszter szerint csak azt tette, ami a kötelessége, és a tudomásra jutott információkat a rendőrség tudomására hozta. A tárca vezetője arra nem adott magyarázatot, hogy honnan szerezte értesüléseit, amelyeket megosztott a tábornokkal. A riporterek sértettként betekintést nyertek a nyomozás irataiba, amelyekből kiderült, a miniszter olyan értesülésekkel, személyes adatokkal rendelkezett róluk, amelyek nem a rendőrségtől hanem vélhetően Veres Jánostól származhattak. Draskovics jelezte, helyreigazítást kér azoktól, akik utasításként írták le a Petőfi Attilának küldött feljegyzését.

  Bővebben a mai Magyar Hírlapban”
 • 31. Primax 2009. június 23. 09:10
  „Még valami :
  Emberek !
  Legyünk megértőek és toleránsok ! Elvégre családok megélhetéséről van szó !
  Az ő családjaikéról....
  Ők meg - cserébe - gondoskodnak a mieink megélhetéséről...”
 • 30. Primax 2009. június 23. 09:01
  „Miért nem arról döntöttek - igennel - , hogy jóval kisebb létszámmal "dolgozzanak" a Parlamentben ?
  Bőven elég volna, ha csak 199-en bohóckodnának a jelenlegi 386 fő helyett.
  Amúgy : észre sem vennénk, ha "kevesebben nem lennének ott" folyamatosan...”
 • 29. VargaP 2009. június 23. 08:48
  „Legújabb statisztika szerint 10 millió 21 ezer fő Mo lakossága. Erre esk 386 képviselő, azaz 26 ezer ember tart el 1 képviselőt, a csecsemőket is beleszámítva. UNDORÍTÓ”
 • 28. igazságmondó 2009. június 23. 08:38
  „:-) Jó, hogy leszavazták a képviselők a létszám felére csökkentő javaslatot. Félnek, hogy a legközelebbi választásnál már nem jutnak be az ingyenélők közé. Ott ülnek a parlamentben- újságot olvasnak, vagy részt sem vesznek az űléseken.Arra nem gondolnak, hogy ha a külön juttatásokot 25%-kal megadóztatják, hogy a munkáltatók nem adnak a dolgozóknak étkezési jegyeket stb.Kérem, így nem folyik pénz a ( közös ) kasszába. Szerintem az egy baklövés részükról. Annyi mindent elvesznek már tölünk, hogy a végén már nem lesz mit meg megadóztatniuk.Nevetséges.Amúgy szeretnék ha egyszer egy kedves képviselő egy éven át próbaként a megélhetéshoz kapjon 40.000 Ft-ot havonta, hogy abból vegyen buszbérletet ( 2 db ) élelmiszereket, tisztálkodási szerek stb. és gondoskodjon egy iskloás gyermekről.”
 • 27. kak-444 2009. június 23. 08:33
  „Ez igen, hajrá Magyarország, a szocpolt elvenni, a politikusokat meg hízlalni!!!

  Hajrá... egyébként épp eszű polikus NEM fog arra szavazni, hogy NE legyen munkahelye!

  Csak mi tudunk népszavazást kezdeményezni, csak ebben a pillanatban az a gondom, hogy nem tudom, hogyan kell csinálni... sajna”
 • 26. Dew 2009. június 23. 08:30
  „"Óriási ostobaság pokolra való sátánnak kikiáltani a szocialista és szabad demokrata politikusokat, valamint isten földi helytartójaként üdvözölni a fideszt."
  Valóban. A Fidesz sem sokkal jobb.

  "Mindig és minden körülmények között csak és kizárólag a matematikai logika szerint szabad megközelíteni a vitás kérdéseket."
  Oké. De azt ugye tudod, hogy a hozzászólás további részének semmi köze sincs a matematikai logikához? Az ugyanis formalizált, itt pedig nem látok olyat. Jah, és a racionális gondolkodás néha ellentétben áll a logikával.

  "az Mszp és az Szdsz ezzel némiképp ellentétes állásponton van és szerintük azokat az alapproblémákat kell megoldani, amelyek orvoslásával rá kell kényszeríteni az adófizetőket hogy tényleg fizessék be járandóságukat, ha másként nem ingatlanadóval, vagyonadóval, de ne tudjon kibújni a fél ország a kötelezettség alól."
  Racionálisan gondolkodva. Alapprobléma: kevesen fizetnek adót. Megoldás: még több adónem. Konklúzió: aki eddig adózott, még többet fog adózni, aki nem, az ugyan fog adózni, de kevesebbet, mint az adótörvények bevezetése előtt az adózó. Ergó, miért is adózna az eddig rendesen adózó, ha az eddig nem adózott jelenlegi adóterheivel kevesebbet kellene adóznia? Ergó ennek a következménye akár nagyarányú állami jövedelemcsökkenés is lehet.

  "Ezek a gondok olyan óriási jelentőségűek, amelyek mellett teljesen lényegtelen hogy a jegybank elnöke off shore cégben tartja vagyonát vagy sem, Zuschlag ellopott 100 milliót vagy sem, a cigányok tényleg nem akarnak dolgozni vagy sem, a turul szobor maradjon vagy sem, a zsidók irányítják a pénzvilágot vagy sem"
  Ergó tök mindegy, hogy mi van, a lényeg, hogy fizess és meg ne mert kérdőjelezni az MSZP-t. ÉS még azt írod, hogy leráztuk a szocializmust. De ha neked fontosabb a befizetés, mint minden más, akkor rajta, semmi sem tiltja, hogy többet fizess be a közösbe, mint amennyit adóznál.

  "A mi genetikai parancsunk buktatta meg és fogja újra és újra, mondjon bármit bármelyik párt."
  Ha jól tudom, az embert pont az különbözteti meg az állattól, hogy a bele kódolt genetikai parancsoknak (=ösztön) ellen tud állni. Ezek szerint ez nem minden emberre jellemző.

  "Mi, és rajtunk kívül minden élőlény a bolygónkon, örök harcban és versenyben áll, és amit el tudunk venni egymástól, azonnal el fogjuk venni."
  Ha ez igaz, akkor miért is kellene adóként befizetnem azt, ami az enyém? Miért kellene beletennem a közösbe?

  "Amint egyetlen ágát sem fogja elsorvasztani a mamutfenyő hogy az aljában növekedni tudjon az éledő cserje, úgy egyetlen ember se fog lemondani az ügyességével vagy szerencséjével szerzett tulajdonáról."
  Egyrészt a mamutfenyőnek kevéssé terjengős a lombkoronája, és ha jól tudom, a mamutfenyvesekben elég sok napfény jut a közvetlen földfelszínre, másrészről viszont érvelési hiva is van a mondatban, mivel a mamutfenyő nem öntudattal rendelkező élőlény, szemben az emberrel. Plusz, ha mutatok olyan vállalkozót, aki többet fizet az alkalmazottjának a válság kezdete óta?

  " Ami Medgyesi "becsületreni lovag" ígérete és teljesítése sajnos elindított egy spirált...(Ne feledjük az első lépést, amit említettem. Ami a 06-os választási kampányban volt csak hab a tortán: A fidesz erkölcstelen...st. kampányával az ellenfelel is erre késztette."
  És? Ha a szomszéd mond valamit, akkor kötelező arra nagyobbat mondani? Ki kényszerítette Medgyesit, illetve 2006-ban Gyurcsányt arra, hogy túllicitálják a Fideszt? Puskát fogtak a fejükhöz?”
 • 25. Firefighter 2009. június 23. 08:22
  „Ez már egy viccc!!!!!
  És még ők kérdőjelezik meg a jobbik létjogosultságát??????
  A jelenlegi két nagypárt csak színészkedik. A nép előtt szidják egymást, a hátunk mögött együtt röhögnek a markukba.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz katona demonstrált a Kossuth téren

Több száz katona vett részt a Honvédszakszervezet demonstrációján hétfőn délután a fővárosi Kossuth… Tovább olvasom