Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Parlament: a nemzeti vagyonról és a képviselői fizetésekről vitáznak

Az Országgyűlés szerdai ülésnapján összesen nyolc törvényjavaslat vitája szerepel, amelyek együttes maximális időkerete több mint 34 óra.
Az Országgyűlés mai ülésnapján összesen nyolc törvényjavaslat vitája szerepel, amelyek együttes maximális időkerete több mint 34 óra. A képviselők egyebek mellett szólhatnak a nemzeti vagyonról, a képviselői fizetésekről, illetve a titkosszolgálati változtatásokat is tartalmazó egyes rendészeti tárgyú törvénymódosításokról.

A ülés reggel nyolc órakor, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvényjavaslat részletes vitájával kezdődik, amit az egyes rendvédelmi tárgyú törvényváltoztatáshoz benyújtott módosító javaslatok tárgyalása követ. Utóbbi, Pintér Sándor belügyminiszter által jegyzett előterjesztésen Kövér László is változtatna. Az Országgyűlés fideszes elnöke, volt titkosszolgálati miniszter az eredeti javaslattal ellentétben nem tenné lehetővé a nemzetbiztonsági szolgálat jogállást a tervezett új szervezetnek, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központnak (NIBEK).

Ezt követően a családok védelméről szóló kereszténydemokrata javaslat részletes vitájára kerülhet sor, így várhatóan szóba kerül az a fideszes kezdeményezés is, amely szülői felügyelet alá korlátozná a kiskorúak éjszakai szabadtéri időtöltését.

A nap hátralévő részében a képviselői javadalmazásról, illetve a nemzeti vagyonról szóló javaslatok heves vitájára is számítani lehet. Az Országgyűlés ülése a víziközmű-szolgáltatásról, a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló indítványok tárgyalásával érhet véget.

Olvasóink írták

  • 1. dorombolok 2011. december 14. 11:29
    „Mi titkolni valója lehet valakiknek , vagy mit nem tartanak közhírre méltónak , hogy a TV. nem közvetítheti?
    Ki fél a nyilvánosságtól?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécsi lövöldözés: a szakértőket hallgatják meg

Az ideg- és elmeszakértői véleményeket adó orvosszakértői csoportok tagjainak meghallgatásával… Tovább olvasom