Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Parkolási bírság verekedéssel és gázspray-vel - egyesítették a pereket

Egyesítették a szabálytalanul parkoló autóst gázspray-vel lefújó közterület-felügyelők pereit kedden a Fővárosi Törvényszéken, mert kiderült, hogy egy másik per is folyamatban van, amelyet az érintettek indítottak a gépkocsivezetővel szemben.
Az első tárgyalási napon elnapolt perben az autós még sértettként jelent meg, ám az egyesítés után már ő is vádlott lesz. A közterület-felügyelőkkel szemben hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége, míg az autóssal szemben hivatalos személyek elleni erőszak a vád.

A peregyesítést az ügy valamennyi szereplője, köztük az ügyész is elfogadta, arra mutatva rá, hogy az azonos tényállás mellett a történtekről kétféle szemszögből kaphatnak majd képet.

A mindeddig tisztázatlan körülmények között lezajlott dulakodás még 2010 januárjában történt a XIII. kerületi Váci út elején, nem messze az ügyet most tárgyaló bíróság épületétől. A közterület-felügyelők szabálytalan parkolás miatt éppen a helyszíni bírságról szóló értesítést tették ki az autó szélvédőjére, amikor a gépkocsivezető megérkezett, és azzal próbált érvelni, hogy helyi lakosként érvényes parkolási engedélye van.

Az ezt követő történésekre mindkét fél másképp emlékszik. A keddi tárgyalás után mind az autós, mind a két közterület-felügyelő azt mondta az MTI-nek, hogy a másik fél kezdeményezte a verekedést.

Arra a kérdésre, hogy melyik verzió az igaz és arányos volt-e a megtámadott védekezése, a bíróság feltehetőleg csak a tanúk, köztük egy pizzafutár meghallgatása alapján kaphat majd választ, mert a közeli térfigyelő kamerák - az autós tudomása szerint - nem működtek.

Az ügyészség - még a peregyesítés előtt ismertetett - vádja szerint a büntetést követő szóváltás után a közterület-felügyelők provokálták a helyszínről távozó autóst, egyikük meg is lökte őt, mire a férfi eltolta magától. Az ekkor kezdődő dulakodás során az egyik közterület-felügyelő fejbe rúgta az autóst, majd könnygázspray-vel lefújta. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az ügyészség szerint fennállt a veszélye a súlyosabb sebesülésnek is, mivel a fejét érte a rúgás.

Az eset után mindkét fél feljelentést tett, az ezek nyomán induló pereket egyesítette most a Vaskuti András bíró által vezetett tanács.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP a nyomozó hatóságokhoz fordul egy esztergomi ingatlan ügyében

A nyomozó hatóságokhoz fordul az MSZP Demokrácia Központja, mert a párt hűtlen kezelést gyanít az… Tovább olvasom