Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Párbeszéd a városért

Sopron Horváth Ferenc A jövőben szakterületenként folytatódik a párbeszéd a kamara és a városvezetés között. Erről is megállapodtak azon a fórumon, amelyről pénteki számunkban tudósítottunk.
Egyértelmqen eredményesnek és hasznosnak, folytatásra érdemesnek minősítették a résztvevők azt a kamarai fórumot, amelyen Simon István alpolgármesterrel találkoztak a gazdasági élet képviselői.
– Az önkormányzat, a városvezetés a lehetőségei szerint mindenben támogatja a vállalkozásokat – értékelt az alpolgármester. – Szerepünk szerint mi koordinálunk, és lehetőségeink szerint olyan feltételeket alakítunk ki, hogy érdemes legyen a városban vállalkozni. Nekünk megvannak a sajátos feladataink éppúgy, mint a gazdaságnak, ezért az érdekeinket egyeztetni és egymást segíteni közös érdek és kötelességünk is.
Az a minimum, hogy párbeszédet folytatunk, de ennél sokkal többről van szó.
Mi valódi partnernek tekintjük a vállalkozásokat, illetve szakmai szervezeteiket, a kamarát és az ipartestületet. Az első ilyen találkozót megállapodásunk alapján több is követi témánként és szakterületenként.
– A beszélgetés során számos olyan kérdéskör szóba került, amely érzékenyen érinti a cégeket, vállalkozásokat, összességében pedig az egész várost – mondta Horváth Vilmos, a kamara elnöke. – Azon túl, hogy átfogó képet kaptunk a város jelenlegi helyzetéről és a tervezett fejlesztésekről, két konkrét dolgot kértünk. Az egyik, hogy a városvezetés vegye be fejlesztési elképzelései közé egy multifunkcionális csarnok építését – úgy tqnik, erre még van lehetőség –, hiszen egy ilyen intézményre ma már elengedhetetlenül szükség van. Részben az országos rangú erdészeti és faipari kiállítás és vásár miatt, részben pedig a közösségi élet szempontjából.
A másik kérésünk az volt, hogy minden lehetségest kövessenek el azért, hogy olyan regio-

nális funkciók, mint például a környezet- és természetvédelem vagy mqemlékvédelem kérdésköre, Sopronba kerüljenek. Ezek mind olyan feladatok, amelyek a város adottságaiból következnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borbás Mária borban elmesélve

Mindent tud a hazai borfajtákról és borászokról – derül ki Borbás Mária Hír Televíziós… Tovább olvasom