Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Papcsák-ügy: Feljelent az LMP, az önkormányzat és Papcsák is

Egy hangfelvételen egy vállalkozó állítja: százmilliós kenőpénzeket kellett kifizetnie egy beruházás miatt. Az LMP vesztegetés, az önkormányzat rágalmazás miatt tett feljelentést.
Rágalmazás, becsületsértés és hamis vád alapos gyanúja miatt tett feljelentést Papcsák Ferenc

Rágalmazás, becsületsértés és hamis vád bűncselekmények alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a zuglói hangfelvétel ügyében a kerületi rendőrkapitányságon Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) XIV. kerületi polgármester.

Erről Zugló önkormányzata tájékozatta az MTI-t szerda délután, közleményükhöz a feljelentést is csatolták. Ebben Papcsák Ferenc azt írta: az ismeretlen által közzétett hangfelvételen "más személyekkel, a mellékelt leiraton Vállalkozó illetve Öccs megjelöléssel" szerepelt egyénnel "feltehetően" Ferdinandy István, a kerület alpolgármestere folytat beszélgetést. Ennek során - mint Papcsák Ferenc fogalmazott - "a személyemet érintő, becsületemet súlyosan sértő kifejezések hangzanak el, többek között valótlanul bűncselekmény elkövetésével vádolnak".

A polgármester arra is kitért, hogy a teljes hangfelvételt, leirattal mellékelve több hírportál is publikálta, majd további sajtószervek is átvették.

A felvétel alapján Papcsák Ferenc feljelentésében arról tájékoztatta a nyomozóhatóságot, hogy 2012. szeptember 19-én ismeretlen tettes ellen bejelentést tett a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelő bizottságának felkérése alapján, mivel a hangfelvételen is említett tárgykörben, a cég által koordinált gyorsszolgálati tevékenység elvégzésével kapcsolatban visszásságokra derült fény, s olyan szabálytalanságokat tártak fel, amelyek alapján bűncselekmény alapos gyanúja merült fel.

Papcsák Ferenc azt írta: ezzel párhuzamosan ő maga is vizsgálatot folytatott le, amelyet a polgármesteri hivatal városépítési osztálya hajtott végre. A polgármester kiemelte: a szabálytalanságok megszüntetése érdekében valamennyi szükséges intézkedést megtett.

Papcsák Ferenc feljelentésében azt kérte, hogy a hangfelvételen rögzített és a nagy nyilvánosság számára is közzétett kijelentések alapján rendeljék el a nyomozást, a lehető legrövidebb időn belül tárják fel a tényállást, s intézkedjenek a tettes, illetve tettesek büntetőjogi felelősségre vonása érdekében.

Az internetre kedden este került fel egy hangfelvétel, amelyen sajtóhírek szerint Ferdinandy István, a kerület fideszes alpolgármestere beszélget egy építési vállalkozóval arról, hogy utóbbi százmilliós kenőpénzeket fizetett. A vállalkozó beszámol arról, hogy 20 százalékot kellett letennie az üzletért, "hordani kellett" a pénzt, amely végül 100 milliós összeggé dagadt.

A zuglói önkormányzat korábbi közleményében azt írta: nem véletlenszerű, hanem megrendezett beszélgetés az, amelynek hangfelvétele a kerület polgármesterének lejáratására több portálra is felkerült kedd este, és a történtek mögött a felvételen beszélgető vállalkozó és az alpolgármester személyes indítékai állnak.

Mint kifejtették: "a rágalmazó felvételen két olyan sértett személy hallható, akiket az önkormányzatnál végrehajtott pénzügyi és vagyongazdálkodási átvilágítások és átszervezések gátolnak abban, hogy tovább sütögessék a saját pecsenyéjüket. Az egyikük egy olyan sértett vállalkozó, aki a megszigorított zuglói vagyongazdálkodási és teljesítésellenőrzési rendszerben nem tudja folytatni a korábbi illegális módszereit. A másik személy pedig a jogköreitől tavasszal megfosztott, jelenleg is belső vizsgálat alatt álló, tetteivel már huzamosabb ideje a baloldalt segítő Ferdinandy István alpolgármester".

A hangfelvétel ügyében néhány óra alatt valamennyi ellenzéki párt megszólalt.

Korábban

Egy zuglói vállalkozó egy titokban készült hangfelvételen a Zugló alpolgármesterének panaszkodik Papcsák Ferenc polgármesterre. A vállalkozó szidja a polgármestert, és többek között őt okolja, amiért az önkormányzati megbízás miatt csődbe ment a családi cégük - írta kedden az index.hu.

A vállalkozó és a jól felismerhető alpolgármester a kedden nyilvánosságra került beszélgetés elején egyetért abban, hogy Papcsák 2014-től már nem lesz polgármester a XIV. kerületben, de a vállalkozó erre még rátromfol: a politikus szerinte országgyűlési képviselőnek sem jó. A válallkozó állítja, százmilliós kenőpénzeket fizetett ki.


Ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet Viktorral... by dm_523c707f5017a

A Demokratikus Koalíció szerint Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere korrupciógyanúba keveredett, ezért az ellenzéki párt írásban arra szólítja fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hivatalból kezdjen nyomozást az ügyben - jelentette be Gréczy Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján.

A Jobbik haladéktalanul hatósági vizsgálatot követel a zuglói vesztegetésről szóló hangfelvétel miatt. A rendőrségnek és az illetékes ügyészségnek azonnal lépnie kell, vizsgálva a hanganyagban említett érintettek szerepét - közölte a párt szóvivője szerdán.

Az LMP a legfőbb ügyésznél tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen bűnszövetségben üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés gyanúja miatt a kedden napvilágot látott zuglói hangfelvétel ügyében - jelentette be a párt frakcióvezetője, Schiffer András.

A zuglói önkormányzat szerint nem véletlenszerű, hanem megrendezett beszélgetés az, amelynek hangfelvétele a kerület polgármesterének lejáratására több portálra is felkerült kedd este, és a történtek mögött a felvételen beszélgető vállalkozó és az alpolgármester személyes indítékai állnak.

Az önkormányzat az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt is írta, hogy Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt feljelentést tesz a felvétel készítői és az azt kritika nélkül átvevő, a jó hírnév megsértésében közreműködő sajtóorgánumok ellen.

Olvasóink írták

 • 12. Santos 2013. szeptember 26. 18:31
  „Mazzola,jól van a süldö?”
 • 11. Mazzola 2013. szeptember 26. 13:46
  „10. Köszörűs 2013.09.26. 10:50
  Te Köszörüs,itt arrol van szo,hogy a vallalkozo addig kente a politikust ,mig a csaladi -vallalkozas becsödült.
  Ha nincs a bukas,akkor mindenki halgat mint a sir ,mert mindenki joljart. De most az egyiknek tele a zsebe,
  a masik ,aki a zsebet töltötte,meg koldusbotra jutott. Hat ker valamennyit ,vagy kerne valamennyit a soso-bol
  vissza.”
 • 10. Köszörűs 2013. szeptember 26. 10:50
  „Hogyan értsem?
  Ez, most akkor palotaforradalom?
  Vagy...
  Bandaháború???”
 • 9. dödike 2013. szeptember 26. 09:21
  „tonybacsi,pozdorja.: A lényeg a lényeg.”
 • 8. öröksoproni 2013. szeptember 26. 08:22
  „Újdonság ez valakinek, aki az üzleti világban mozog?”
 • 7. Santos 2013. szeptember 25. 19:22
  „2.dödike.Mért éppen a farkára?”
 • 6. pozdorja 2013. szeptember 25. 19:17
  „Megmondom én mi lesz: Nemsokára a fidesz mutat egy szerződést - a hangfelvételen szereplők nevével és aláírásával - hogy csak egy színdarabot próbáltak el és a későbbi elemzés céljából rögzítették. Tehát ezek nem bűnözők, hanem ártatlan, munkájukat végző színészek.
  Aztán jön a sablon szöveg a bukott baloldallal, meg Bajnaival meg rezsicsökkentéssel és jobbanteljesítéssel...
  Ennyi az egész.”
 • 5. tonybacsi 2013. szeptember 25. 18:44
  „dődike imádod a farkas ügyeket”
 • 4. dödike 2013. szeptember 25. 16:27
  „Nőtt a nokiás doboz.”
 • 3. asvel 2013. szeptember 25. 16:03
  „Érdekes ügy lesz, mivel a vállalkozónak kell majd bizonyítani hogy megvesztegette a polgármestert, tehát bűncselekményt követett el, tehát igazát bizonyítva vonulhat is be a börtönbe.....”
 • 2. dödike 2013. szeptember 25. 16:01
  „Jó lenne ha már a farkára lépnének az ilyen alakoknak.Persze fejétől bűzlik a kormány.”
 • 1. statisztikaihivatal 2013. szeptember 25. 15:41
  „komment tilos, mert a Papcsák az az ürge, aki mindenkit feljelent, és visszamenőleges törvényeket hoz, vigyázni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emmi: a pedagógusok régi kívánsága teljesül a Nemzeti Pedagógus Kar létrehozásával

Az államtitkárság hangsúlyozta, hogy a kormány intézkedései a pedagógusmunka elismerését tükrözik.… Tovább olvasom