Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Pannontáj–Sokoró Natúrparkot avattak

Huszonkilenc Győr környéki település több mint hatvanezer hektáros összterülete elnyerte a Pannontáj–Sokoró Natúrpark címet. A tanúsító okleveleket a polgármestereknek fasorültetés keretében adta át Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter Győrújbaráton.
A Pannonhalma környékén, Sokoróalján elterülő dombvidék természeti adottságait ismerte el a szaktárca azzal, hogy a natúrpark címre pályázó huszonkilenc település kérését elfogadta. Így a Pannontáj–Sokoró Natúrpark létrejötte az együttműködés sikere. Erről szólt beszédében Mondovics László, a Pannonhalma Kistérségi Területfejlesztési Társulás alelnöke és Enyingi Tibor, a Sokoró Ökológiai Park Alapítvány elnöke az alapítvány központjában, Győrújbaráton.
A környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Persányi Miklós lovas kocsival érkezett az ünnepség helyszínére. A natúrpark új fogalom Magyarországon, de a tárcavezető úgy véli, hamarosan olyan jól csengő védjegy lehet, ami megkülönbözteti a térséget a többitől. A mostani a harmadik ilyen cím, amit átadott, és bízik abban, hogy az Országgyűlés még idén elfogadja a nemzeti és a natúrparkokról szóló törvényt.
A miniszter a tanúsító okleveleket a kezükbe ásót, kapát fogó településvezetőknek adta át, és velük együtt egy-egy hegyi juhart ültetett el az avatás alkalmából.
Így az alapítványi központban huszonkilenc facsemete jelképezi a natúrpark falvait: Bakonygyirótot, Bakonyszentlászlót, Bakonytamásit, Écset, Felpécet, Fenyőfőt, Gicet, Győrasszonyfát, Győrságot, Győrszemerét, Győrújbarátot, Koroncót, Kajárpécet, Lázit, Nagydémet, Nyalkát, Nyúlt, Pannonhalmát, Pázmándfalut, Pért, Ravazdot, Romándot, Sikátort, Sokorópátkát, Tápot, Tápszentmiklóst, Tényőt, Töltéstavát és Veszprémvarsányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mol eladta gázüzletágát

Lezárult március 31-én a Mol Földgázellátó Rt. és a Mol Földgáztároló Rt. társaságok százszázalékos… Tovább olvasom