Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Pannónia, Csepel megférnek egymással

A magyar, pontosabban a soproni motorkerékpár történetét bemutató kiállítás nyílt tegnap a Vas-Villa’ aulájában. A tárlatot az iskola autószerelő-tanulói szervezték.
Régmúlt korok elevenednek fel a soproni Vas-Villá’-ban. Közel harminc régi magyar motorkerékpárt állítottak ki az aulában. A legrégebbi kétkerekűt 1920-ban gyártották, míg a legfiatalabb ’76-os évjáratú. A járgányok mellett régi motorblokkok, alkatrészek és szerszámok is láthatók. A plakátokon pedig olyan gyártmányokat mutatnak be, amelyekből néhány darab készült csupán.
A kiállításon bemutatott tárgyakat a budapesti Maróti Könyvkereskedés közreműködésével a vas-villá’-s autószerelő diákok gyűjtötték össze. A munkában részt vett még a Soproni Autó-Motor Veterán Egyesület is, a szervezést pedig Borossay György tanár fogta össze. Mint elmondta, a tanulók is aktívan kivették részüket a munkából.
– Sopronban a múlt század elején élénk motorosélet folyt – folytatta Borossay György. – A városban talán kevesen tudják, hogy 1932-ben a városban Grand Prix-versenyt tartottak. A technikatörténeti kiállításon többek között ilyen különlegességeket is megtudhat a látogató. A tárlat vasárnap estig várja az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom