Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Pannon-Flax: kétszeres nyereség

Megközelítően 4 milliárd forint nettó árbevételt ért el 2002-ben a Pannon-Flax Győri Lenszövő Részvénytársaság, adózott eredménye 117 millió forint volt, több mint kétszerese a tavalyinak – derült ki a társaság közgyűlésén.
Félmilliárd forintot meghaladó beruházást tervez 2003-ban a győri központú Pannon-Flax Győri Lenszövő Rt. A termelékenységet javító fejlesztést saját forrásából és hitelből szándékozik megvalósítani a cég. Huszonnégy szövőgépet, továbbá kisebb kiegészítő berendezéseket vásárol a társaság, mindezekhez jó alapul szolgál a tavalyi gazdálkodás.

A kedvezőtlen hazai és külpiaci körülmények ellenére 12 százalékkal gyarapodott a társaság kivitele, belföldi értékesítése pedig 6 százalékkal bővült. Az elmúlt évben az anyavállalatnál 10 százalékos leépítést hajtottak végre. A vállalatcsoport helyzete azonban alapvetően eltér az anyavállalatétól.

A cégcsoport tavalyi üzleti évét ugyanis 626 millió forintos konszolidált adózott veszteséggel zárta. Ez a korábban a társaság tulajdonában lévő Betonútépítő Rt. csődje miatt elszámolt értékvesztés miatt keletkezett. A társaság igazgatósága a közgyűlésen az eredmény f ejlesztésre való felhasználását indítványozta, az egyik résztulajdonos viszont ezzel szemben az eredmény osztalékként való kifizetését, ez utóbbit fogadta el a közgyűlés. A társaság részvényenként 40 forintos osztalékot fizet. A tulajdonosok az idei beruházás finanszírozására 60 millió forintos kölcsöntőke nyújtásában állapodtak meg az igazgatósággal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave: Iránból jött zsűritag szép magyarsággal

A győri Művészetek Szentélyében szombat este kezdődik a Fényírók Fesztiválja. A mediawave-es… Tovább olvasom