Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Pánikszoba

Jodie Foster ismét vásznon. A film főszerepét eredetileg Nicole Kidmannek ajánlották fel, de ő visszautasította. Azt azonban még Nicole is elismerte, hogy Jodie Foster hatalmasat alakít a filmben.

Négyszintes, csodás lakás egy New York-i felhőkarcolóban. Meg (Jodie Foster) kislányával kettesben költözik be ide. Imádja a hatalmas teret, és nevet a pánikszobán. A lakásnak ugyanis van egy titkos helyisége. Vasbeton falak és páncélajtó védi, saját rejtett telefonvonala, ételraktára, biztonsági-, önvédelmi- és riasztórendszere van. Ha valaki betörne hozzájuk, van hova bújni. Meg biztos benne, hogy sohasem lesz rá szüksége.Egy éjjel három férfi tör rájuk. Jól ismerik a lakást, tudják, hogy miért jöttek. Meg a lányával a pánikszobába menekül, de hibázik. Amit a három mindenre elszánt férfi keres, az éppen ott van elrejtve. Összezárva, a szűk, sötét, halálos csapdákkal felszerelt helyen küzdenek meg egymással: hajnalra el kell dőlnie a halálos viadalnak...

A szereplőkről
Sara (Kristen Stewart) számos dologban különbözik anyjától: Meg óvatos, Sara merész, sőt néha nagyon is vakmerő. Szülei válását úgy éli meg, ahogy egy 11 éves általában teszi: konfliktusba kerül saját magával is, hiszen ezt a két embert szereti a legjobban a világon. Amikor betörnek a házukba, Sara az, aki anyját felülmúlóan leleményes, a támadás utolsó óráiban azonban pont édesanyja erejére és döntéseire van szüksége, hogy túl is éljék ezt a betörést.
Burnham (Forest Whitaker) mindent tud a pánikszobáról, hiszen ő építette. Kedves és együttérző, persze csak ha épp az akar lenni. Újra a saját lábára akar állni a válása és a gyerek felügyeletéért folyó harc után. Lopás és gyilkosság között hezitál. Junior (Jared Leto) a bűntény kitervelője, a főkolompos. Forrófejű, ugyanakkor gyáva. Ő a ház előző tulajdonosának unokája, és úgy érzi, becsapták az örökösödési hercehurcában. Két problémája van: az egyik, hogy a pénz, amit keres, a pánikszobában van, a másik pedig Raoul, aki kiszámíthatatlan egyéniségével képes egy könnyű munkát is véres rémálommá változtatni.
Raoul (Dwight Yoakam), a harmadik betolakodó orgyilkos. Erőszakos, éles eszű és ennek tetejébe fegyvere van. Sőt, ami még rosszabb: vadember, aki meg van arról győződve, hogy zseni.

Mi a pánikszoba?

A pánikszoba jellegzetes amerikai jelenség. Minél több bűntény történik az országban, annál nagyobb szükség van a bevehetetlennek hitt menedékhelyre. A félelem, a paranoia és a védekező ösztönök hívták életre e furcsa teremtményt, természetesen leginkább azok számára, akik rendelkeznek a felépítéséhez szükséges anyagi javakkal. Bár a statisztikák azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban a bűntények száma csökken, „az emberek többsége a rizikótól való félelem miatt cselekszik, és nem maga a rizikó miatt.
További infó>>hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmes hírek - Indiana Jones 4.

Indiana Jones újra színrelép. A film kedvelői biztos örömmel hallják a hírt. A régi felállás is… Tovább olvasom