Kisalföld logö

2016. 09. 30. péntek - Jeromos 14°C | 24°C

Panettone

Hozzávalók 6 személyre:

150 gramm vaj, 500 gramm liszt, kevés só, 4 tojás, 150 gramm cukor, 2 tojás sárgája, 100 gramm mazsola, 100 gramm (sör)élesztő, 100 gramm kandírozott gyümölcs (narancs, stb.).

Elkészítés:

Olvasszuk fel az élesztőt egy negyed pohárnyi langyos vízben. Gyúrjunk össze 200 gramm lisztet az élesztővel, adjuk hozzá a sót, takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk kelni körülbelül 30 percig. Ezt követően gyúrjunk hozzá 150 gramm lisztet és néhány kanál vizet. Hagyjuk ismét kelni körülbelül 30 percig, mindaddig, amíg a tészta a duplájára nem növekedett. Közben vágjuk darabkákra a kandírozott narancshéjat, s tegyük a mazsolát egy kevés vízbe. Gyúrjuk össze megint a tésztát az előzőleg gőz felett felolvasztott vajjal, az egész tojásokkal és egy tojás sárgáját, a maradék lisztet, a kandírozott gyümölcsöt, a mazsolát és a korábban egy kevés vízben feloldott cukrot és hagyjuk kelni 20 percig. Béleljük ki a közepén nem lyukas kuglófsütőt kissé megnedvesített sütőpapírral és tegyük bele a tésztát. Vágjunk egy keresztet a tetejére és kenjük be a tojássárgájával. Legalább 60 percig süssük 180 fokra előmelegített sütőben. Tíz perc elteltével tegyük a tetejére a megmaradt vajat, s ahogy pirulni kezd a panettone, lassanként vegyük pár fokkal lejjebb a hőmérsékletet, nehogy elégjen.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyitották a Securitate archívumait

Megnyitották a nyilvánosság előtt kedden Bukarestben az egykori kommunista titkosszolgálatnak, a… Tovább olvasom