Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Pályázatot írnának ki lóversenyfogadásra

Pályázatot írna ki a soproni önkormányzat lóversenyfogadás és bukmékeri fogadás szervezéséről, amennyiben a közgyűlés támogatja a szerencsejáték felügyelet elképzelését – erről is dönt a képviselő-testület holnapi ülésén.
A Szerencsejáték Felügyelet levélben kereste fel a soproni önkormányzatot, nyilatkozatot kérve a város területén egy lóversenyfogadásra és bukmékeri fogadásra alkalmas iroda nyitásáról.
– A megkeresés arra irányul, hogy a város járuljon hozzá ahhoz, hogy ha a pénzügyminiszter pályázatot ír ki lóverseny- és bukmékeri fogadás szervezésére, akkor ebben fogadóiroda helyszíneként szerepeljen Sopron is – tudtuk meg dr. Tölli Katalin aljegyzőtől. – Tehát a versenyeket helyileg nem itt szerveznék, de Sopronban is lehetne fogadni.
A fogadást a kiírandó pályázat nyertese szervezné meg, a feltételekről is neki kell majd gondoskodnia. – Tudomásunk szerint más nagyvárosokat is megkerestek, többek között Dunaújváros, Győr és Szolnok képviselő-testülete is napirendjére tűzött ilyen előterjesztést – tette hozzá az aljegyző. – Ha a közgyűlés beleegyezését adja, ez még nem jelenti azt, hogy lesz is bukmékeriroda Sopronban, hiszen lehet, hogy sikertelen lesz a pályázat. Hasonló megkeresés egyébként már szerepelt a közgyűlés napirendjén 2000-ben, amikor is megadta a hozzájárulását, de a fogadóirodát végül nem nyitották meg.
Tölli Katalin azt is elmondta, a sikeres pályáztatás még nem jelent feltétlenül hasznot a városnak. A vállalkozás az iparűzési adót csak abban az esetben fizetné a soproni önkormányzatnak, ha a városban működne a székhelye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárol szezon végi kiárusításokon?

Tovább olvasom