Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Pályázatokból fejlesztik Vicát

A beledi önkormányzat az elmúlt években igyekezett törleszteni a vicaiak felé fennálló adósságát. Felújították az összekötő utat, a kultúrházat és tervezik a ravatalozó rendbetételét.
A dél-rábaközi Vica közigazgatásilag Beledhez tartozik. Egykor önálló település volt, ma körülbelül háromszázan lakják. Sokáig az „egy helyben járás” jellemezte Vicát, persze ez nem a helyieken múlott. Beled mostani polgármestere, Tompáné Balogh Mária is elismeri: az elmúlt húsz évben nem sok fejlesztési forrás jutott a faluba. Az elmúlt években ezt igyekeztek pótolni, több fontos beruházást elvégeztek, és még tervek is vannak.
– A vicaiak számos jogos kérést fogalmaztak meg, melyeket igyekszünk teljesíteni – kezdte a beledi polgármester. – 2003-ban elkészült a Beled és Vica közti út felújítása, ami jelenleg falunk legjobb minőségű burkolata. Elkészültek a kerékpárút kiviteli tervei is 1,6 millió forintért. Ám a megvalósítás egyelőre várat magára, a megfelelő pályázatot várjuk. A szakasz illeszkedik a Fertő tavat a Balatonnal összekötő regionális útvonalba.
Évtizedes tartozása volt az önkormányzatnak Vicán a kultúrház felújítása, amihez szintén pályázaton nyertek 2 millió forintot. Tompáné Balogh Mária fontosnak tartotta megjegyezni: a helyiek társadalmi munkája, szervezőképessége nélkül nem tudták volna az elképzeléseket megvalósítani. Lecserélték az épület tetőzetét, a csapadékvíz-elvezetőt és elvégezték a homlokzat felújítását. Kicserélték a nyílászárókat és belül is restaurálták a közösségi házat. Konditermet alakítottak ki az épületben, és pótolták a hiányzó vizesblokkokat. Tavaly újították fel Vicán a templombelsőt, amit az önkormányzat ugyancsak támogatott. Beled idei költségvetésében különítettek el forrást a temető rendbetételére, így rövidesen járdát építenek a sírkertben. Tompáné Balogh Mária arról is tájékoztatott, hogy elkészültek a ravatalozó rekonstrukciójának tervei. A beruházást szintén a jövő évben tervezik, amihez szeretnének pályáz ati támogatást kapni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilakoltatnák a vadházasságban élő amerikai párt

Pénzbüntetés fenyeget egy amerikai családot, mivel házasságon kívül nevelnek gyerekeket. A… Tovább olvasom